\nŠpičkový tchajwanský vysokohorský světlý oolong pochází z pozdní letní sklizně v pohoří Lin Si (Shan Lin Xi), pěstovaný v nadmořské výšce 1300-1400 metrů. Tento čaj, vyrobený z kultivaru Qing xin (Green Heart), pochází ze zahrady na jihozápadním svahu, v oblasti známé jako lesní oblast Ginko....
číst celé
\n
Špičkový tchajwanský vysokohorský světlý oolong pochází z pozdní letní sklizně v pohoří Lin Si (Shan Lin Xi), pěstovaný v nadmořské výšce 1300-1400 metrů. Tento čaj, vyrobený z kultivaru Qing xin (Green Heart), pochází ze zahrady na jihozápadním svahu, v oblasti známé jako lesní oblast Ginko. Listy jsou lehce fermentované a svinuté do drobných kuliček, což svědčí o jejich vynikající kvalitě.Shan Lin Xi, proslulá pěstitelská oblast v okrese Nantou, se pyšní velkolepými čajovými zahradami situovanými v nadmořské výšce 800-2000 metrů. Tyto oblasti jsou často obtížně přístupné a obklopené jedlovým porostem, který ovlivňuje výslednou chuť a svěžest čaje.Čaj je mírně oxidován, což zvýrazňuje výrazné květinové tóny a jemnou máslovou chuť s nádechem koření. Vrstvy chutí se postupně rozvíjejí a poskytují výjimečný zážitek z tohoto vysokohorského oolongu. Nálev je vynikající, vyvážený a svěží, s exoticky ovocnou sladkostí, zelenavě kořeněnou chutí a dlouhou dochutí..\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 2 až 3 minuty\nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty\nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 3 až 4 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze