\nDarjeeling zelené čaje jsou obvykle zpracovávány z listů sklizených během podzimního období, kdy převládají monzunové deště a srážky jsou časté a hojné. V této fázi růstu čajovníků dochází k rychlému růstu, což vede k větším listům s vyšším obsahem kofeinu, avšak s nižším obsahem aromatických...
číst celé
\n
Darjeeling zelené čaje jsou obvykle zpracovávány z listů sklizených během podzimního období, kdy převládají monzunové deště a srážky jsou časté a hojné. V této fázi růstu čajovníků dochází k rychlému růstu, což vede k větším listům s vyšším obsahem kofeinu, avšak s nižším obsahem aromatických látek a jemných chutí. Komplikované podmínky pro sušení, vadnutí a oxidaci čajových listů způsobené neustálými dešti vedly některé pěstitele k tomu, že začali produkovat zelený čaj Darjeeling. Zpracování zeleného čaje je jednodušší než výroba tradičního černého čaje, což představuje výhodu v náročných podmínkách podzimní sezóny.Příprava 6g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze