\nKešu Premium XL\nInformace o produktu\nBalíček kešu ořechů W240 obsahuje pouze celé ořechy a minimum zlomků. Oříšky jsou krásné bílé barvy a mají sladkou chuť s jemným nádechem kyselosti. Mají máslovou konzistenci, ale přesto nádherně křupou. Pro tuto odrůdu kešu ořechů je specifické kořeněné...
číst celé
\n
Kešu Premium XL
\n
Informace o produktu
\n
Balíček kešu ořechů W240 obsahuje pouze celé ořechy a minimum zlomků. Oříšky jsou krásné bílé barvy a mají sladkou chuť s jemným nádechem kyselosti. Mají máslovou konzistenci, ale přesto nádherně křupou. Pro tuto odrůdu kešu ořechů je specifické kořeněné aroma, které oceníte nejen u mlsání a svačení, ale především u vaření. Vyzkoušejte kešu také k různým sýrům a vínům, nebo v kombinaci s čerstvým ovocem přímo ze zahrádky.
TOP informace o kešu
\n
\n- Kešu obsahují řadu látek prospěšných pro naše tělo a nespočet využití v kuchyni.
\n- Jeho kvalita závisí na barvě, tvaru a velikosti.
\n- V půlkilovém balení tohoto kešu najdete zhruba 164 kousků.
\n- Nabízíme ho také v největší velikosti na světě – W180.
\n- Z botanického hlediska se nejedná o ořech, ale o semeno.
\n
\n
Jak se zpracovávají kešu ořechy?
\n
O tom, jak roste kešu pro vás máme přehledný článek! Kešu ořechy vyrůstají ze spodní části plodů stromu ledvinovníku západního. Po opadnutí plodu (ty se používají například na výrobu džemu) na zem je nutné odstranit tvrdou skořápku. Ta se proto vaří, napařuje a nakonec suší horkým vzduchem, čímž se pomalu oddělí od samotného oříšku. Na ořechu však zůstává jemná slupka, kterou je nutné opět vysušit a odstranit látkovými rukavicemi. Pro jiné, pomalejší a dražší zpracování kešu ořechů se používají speciální nože, kterými se skořápka odstraňuje bez tepelného zpracování. Kešu jádra se před přepravou také mohou fumigovat. Více se dozvíte v zajímavostech o kešu nebo v článku o obchodních třídách kešu.
\n
schovat popis
Recenze