\nVýborný kvalitní bílý čaj z gruzinské oblasti Nigozeti, která se nachází v regionu Imereti. Listy z čajovníků použity pro tento čaj se pěstují na úpatí Kavakzu v nadmořské výšce 800 až 900 metrů a jsou ručně zpracovávány. Ročně se tohoto čaje vyrobí pouze malé množství. List je výborné kvality...
číst celé
\n
Výborný kvalitní bílý čaj z gruzinské oblasti Nigozeti, která se nachází v regionu Imereti. Listy z čajovníků použity pro tento čaj se pěstují na úpatí Kavakzu v nadmořské výšce 800 až 900 metrů a jsou ručně zpracovávány. Ročně se tohoto čaje vyrobí pouze malé množství. List je výborné kvality s dobrým množstvím stříbrných tipsů. Nálev má světle žlutou barvu, lehce kouřové aroma a je chuti bylinné s ovocnými tóny.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 70°C, louhovat 1 až 2 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze