\nVýborný vysoce kvalitní černý čaj z gruzinské oblasti Nigozeti poblíž města Chiatura. Tato oblast se nachází na západě Gruzie pod kavkazským pohořím a pěstování čaje zde má poměrně dlouhou tradici. Čajové zahrady se nachází na úpatí hor v nadmořské výšce 800 až 1000 metrů nad mořem a jsou...
číst celé
\n
Výborný vysoce kvalitní černý čaj z gruzinské oblasti Nigozeti poblíž města Chiatura. Tato oblast se nachází na západě Gruzie pod kavkazským pohořím a pěstování čaje zde má poměrně dlouhou tradici. Čajové zahrady se nachází na úpatí hor v nadmořské výšce 800 až 1000 metrů nad mořem a jsou zpracovávány ručně dle tradičních gruzínských metod. Produkce je omezená a ročně se vyrobí pouze omezené množství tohoto čaje. List je výborné kvality s patrným podílem zlatých tipsů. Nálev je oranžovohnědé barvy a vytříbené jemné chuti s typickýmí tóny pro tradiční čaje z Kavkazu.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 1 až 2 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze