\nLískooříšková mouka\nInformace o produktu\nOřechová bábovka nebo bezlepkový koláč? S lískooříškovou moukou můžete mít vše, co si zamanete. Lískové ořechy jsme opražili a rozemleli úplně najemno. Výsledkem je perfektní ořechová mouka, vhodná pro běžné i bezlepkové pečení, se kterou vykouzlíte...
číst celé
\n
Lískooříšková mouka
\n
Informace o produktu
\n
Ořechová bábovka nebo bezlepkový koláč? S lískooříškovou moukou můžete mít vše, co si zamanete. Lískové ořechy jsme opražili a rozemleli úplně najemno. Výsledkem je perfektní ořechová mouka, vhodná pro běžné i bezlepkové pečení, se kterou vykouzlíte všechny cukrářské výtvory, které si jen umíte představit. Kromě toho, že neobsahuje lepek, je oproti běžné mouce navíc bohatá na mononenasycené kyseliny a hořčík.
\n
TOP Informace o lískooříškové mouce
\n
\n- Lískové ořechy jsou plody lísky obecné.
\n- Obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol.
\n- Vysoký obsah hořčíku je důležitý pro snižování krevního tlaku a svalových křečí.
\n- Vysoká hladina manganu je důležitá ve vyvážené stravě při boji s cukrovkou.
\n- Oříšková mouka je dokonalou bezlepkovou náhražkou klasické pšeničné mouky.
\n
\n
Jak se zpracovávají lískové ořechy?
\n
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, protože jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. K výrobě lískooříškové mouky je třeba oříšky jemně umlít. Nejprve však musíme ořechy nalouskat. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a kladívko na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a kladívkem jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Dále je vhodné ořechy pražit, tedy opékat při vysoké suché teplotě. Tím povolí i ta nejjemnější slupka, která se následně stírá pomocí textilních rukavic. Nyní je již vše připraveno na pomletí. Lískoořechová mouka tedy neobsahuje žádná přidaná aditiva.
\n
schovat popis
Recenze