Kiwi lyofilizované
\nInformace o produktu
\nTo čištění a pálení rtů je docela otrava, že? Proto jsme vám kiwi nechali oloupat a lyofilizovat, aby jeho jezení už nikdy nebylo otravné. Kiwi je totiž plné antioxidantů a vitamínů, především vitamínu C. Tam, odkud si je dovážíme, je pěstované bez použití fytohormonů, pesticidů či herbicidů. Také je usušené mrazem, to mu ale na chuti, vůni a nutričních látkách neubralo!
\nTOP informace o lyofilizovaném kiwi
\n- \n
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou u lyofilizovaného ovoce zachovány. \n
- Plné vitamínu C, který napomáhá posílit imunitu. \n
- Příjemná křupavá svačina. \n
- Bohatý na řadu minerálních látek jako jsou hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor. \n
- Kiwi je plodem rostliny aktinidie lahodné. \n
Poznámka nákupčího
\n„Mrazem sušené kiwi vyřešilo problém s náročným loupáním chlupaté slupky. Plátky kiwi mají ostro-sladkou chuť, křupavá semínka a ušetří vám čas i nežádoucí odpad z přezrálého ovoce. V dohledné době se snažím najít lepší variantu, kterou by dodavatel byl schopný sklidit i usušit na jednom místě. Zajímám se o lyofilizované žluté kiwi, které má mnohem sladší a výraznější chuť.“
\nJak se kiwi suší mrazem?
\nLyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
\n schovat popis- Výrobce: Svět plodů
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 13 cm
- Výška balení: 30 cm
- Hloubka balení: 6 cm
- Váha balení: 116 g
Recenze