\nLískové ořechy v 70% hořké čokoládě\nInformace o produktu\nKdyž otevřete balíček, vykoukne na vás spousta malých čokoládových kuliček. Ty však ukrývají něco speciálního. Něco, co osvěží jejich chuť, dodá jim originalitu a samozřejmě křupavost. Lískové oříšky se s hořkou čokoládou perfektně...
číst celé
\n
Lískové ořechy v 70% hořké čokoládě
\n
Informace o produktu
\n
Když otevřete balíček, vykoukne na vás spousta malých čokoládových kuliček. Ty však ukrývají něco speciálního. Něco, co osvěží jejich chuť, dodá jim originalitu a samozřejmě křupavost. Lískové oříšky se s hořkou čokoládou perfektně doplňují, mají kulatý tvar, a proto jsou dokonale obaleny z každé strany. Vyrábíme je přímo ve Světě plodů a myslíme přitom na to, jak se vám tyto ořechy v čokoládě rozkutálejí po kuchyňské lince.
\n
TOP informace o lískových ořeších v hořké čokoládě
\n
\n- Lískové ořechy jsou plody lísky obecné.
\n- Obsažené mononenasycené kyseliny pomáhají odbourávat škodlivý LDL cholesterol.
\n- Lískové ořechy se skladují ve skořápce, kdy je trvanlivost delší a postupně se několik měsíců loupou a třídí.
\n- Vysoký obsah hořčíku v lískových ořechách pomáhá snižovat krevní tlak.
\n- Hořká čokoláda obsahuje hromadu antioxidantů.
\n
\n
Jak se zpracovávají lískové ořechy?
\n
Lískové ořechy patří do skupiny skořápkového ovoce, a to z důvodu, že jsou plody lísky obecné. Lískové ořechy mají hladkou tvrdou skořápku, kterou je opravdu těžké rozbít. Pro jeden ze šikovných domácích způsobů potřebujete síťku, dřevěné prkénko a paličku na maso. Oříšky nasypete do síťky, přeložíte prkénkem a paličkou jemně poklepete. Lískové ořechy tak zůstanou v celku a nepořádek bezpečně v síťce. Pražení ořechů se spojuje s vysokými avšak suchými teplotami. Ořechy je nutné po dobu několika minut opékat, tím slupka povolí a změkne. Následně se třením textilií slupky z ořechů odstraní.
\n
schovat popis
Recenze