Makadamové ořechy třída 1
\nInformace o produktu
\nDopřejte si druhé největší makadamy, které lze na trhu sehnat. Kromě ohromující velikosti se vyznačují svou krémovou barvou a sametově jemnou, sladkou chutí. Obsahují až 77 % tuku, což z nich dělá nejtučnější oříšky. Ale nebojte se, pokud nesníte celý balík na posezení, figuru vám nepokazí. Navíc obsahují mononenasycené mastné kyseliny, které pomáhají udržovat správnou hladinu cholesterolu. Makadamy jsou typické pro své viditelné zářezy na povrchu. Ty jim zůstávají po vyloupání, ke kterému je potřeba použit pilku.
TOP informace o makadamových ořeších
\n- \n
- \nObsahují esenciální aminokyseliny – stavební látky bílkovin. \n
- Jejich vlhkost by neměla překročit 2 %, jinak by mohly žluknout. \n
- Jsou zdrojem manganu, thiaminu (vitamínu B1) a důležitých antioxidantů – vitamínu E a selenu. \n
- Obsažené mononenasycené mastné kyseliny pomáhají udržovat normální hladinu cholesterolu. \n
- Veškeré benefity makadamů se dozvíte v našem článku. \n
Jak se makadamové ořechy zpracovávají?
\nOřechy jsou původem z australských deštných pralesů. Stromy jsou vysoké 10–12 m a čekáme 5 až 8 let na plody. Sběr je také velmi náročný a zabere dost času. Jejich skořápka je tak pevná, že ji lze odstranit pouze strojově (nařeže se na pile) - nelze otevřít ručně, ani kladívkem. Proto na jejich povrchu najdete stopy po zářezech. Ale i tak se ořechy špatně zpracovávají, proto se může stát, že po loupání na nich stále zůstane i pozůstatek slupky, té se nám ale podařilo zbavit! Při zpracování dochází k poškození ořechů, a tak vzniká mnoho zlomků. Jen díky preciznímu třídění máme až 97 % celých jader. Celý příběh o pěstování a zpracování makadamů si můžete přečíst v našem článku.
\n schovat popis- Výrobce: Svět plodů
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 12 cm
- Výška balení: 22 cm
- Hloubka balení: 5 cm
- Váha balení: 211 g
Recenze