\nCejlonský region Sabaragamuwa se rozkládá v jihozápadní části ostrova. Terén je převážně kopcovitý s velkým počtem říček a potoku, které vytvářejí v krajině malebná údolí. Klima je zde podobné tropickému deštnému pralesu. Tento čaj je produktem čajové zahrady Ceciliyan, která je jedna z výše...
číst celé
\n
Cejlonský region Sabaragamuwa se rozkládá v jihozápadní části ostrova. Terén je převážně kopcovitý s velkým počtem říček a potoku, které vytvářejí v krajině malebná údolí. Klima je zde podobné tropickému deštnému pralesu. Tento čaj je produktem čajové zahrady Ceciliyan, která je jedna z výše položených zahrad na ostrově. Díky své nadmořské výšce produkuje vysoce kvalitní čaje, které jsou chuťově vytříběnější něž čaje z nižších poloh. Plnou chuť černého čaje doprovází příjemné tóny květů a ovoce.Příprava 10g čaje v 0,5l konvičce:1. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 3 až 4 minuty.Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze