Máme je na stole každý den - mléko, sýry, maso, ovoce i zeleninu. Kde se ale všechno to jídlo vzalo? Myslíš, že ze supermarketu? Kdepak! Vše, co jíme, se muselo nejprve někde vypěstovat nebo chovat, potom zpracovat, uložit, zabalit… Je to dlouhá cesta a ty ji teď díky této knížce můžeš poznat....
číst celé
Máme je na stole každý den - mléko, sýry, maso, ovoce i zeleninu. Kde se ale všechno to jídlo vzalo? Myslíš, že ze supermarketu? Kdepak! Vše, co jíme, se muselo nejprve někde vypěstovat nebo chovat, potom zpracovat, uložit, zabalit… Je to dlouhá cesta a ty ji teď díky této knížce můžeš poznat. Odkud získáváme mléko? Jak se pěstují jahody, pomeranče nebo hrášek? Vše důležité o jídle a potravinách, domácích i exotických, se dozvíš z této krásně ilustrované knížky se spoustou odklápěcích okének. Pod každým z nich se skrývá spousta zajímavostí a informací o rostlinách, zvířatech, jak se chovají či pěstují, a co všechno je potřeba udělat před tím, než se jídlo dostane do obchodů a do naší spíže nebo ledničky. Otevři knížku a objevuj! Dobrou chuť!
schovat popis
Recenze
1. V knize je to vysvětleno i s postupy zpracování 5/5
2. Kniha a její zpracování je moc dobré 5/5
3. Je zde přes devadesát otevíracích okének 5/5
4. Ilustrace a podání informací je moc hezké a jednoduché 5/5
Dávám pět hvězdiček.