Já tuhle edici (Apetit na cestách) mám prostě rád. Opět další povedený kousek. Tentokrát ze slunného a chutěmi oplývajícího Řecka. To oproti jiným středomořským kulinářským...
číst celé
Já tuhle edici (Apetit na cestách) mám prostě rád. Opět další povedený kousek. Tentokrát ze slunného a chutěmi oplývajícího Řecka. To oproti jiným středomořským kulinářským velmocím, jakými jsou Itálie, či Francie, možná neoplývá tolika notoricky známými pokrmy. Ikdyž i musaka, tzatziky a baklava jsou také známé. O to více si ale poznávání těchto receptur užijete. Někdo zde psal, že kniha obsahuje rozbor olivových olejů, tak to bohužel. Nic takového tu není. (to víte většina recenzí je napsaná na základě anotace a obrázku na přebalu) Samostatnému olivovému oleji je zde věnovaný pouhý odstavec. O olivách jako součástí meze se zde dozvíte mnohem více.
schovat popis
Objevte kouzlo řecké kuchyně přímo u vás doma! Tato kuchařka je vaším vstupem do světa sluncem zalitých chutí a tradičních receptů, které si zamilujete na první ochutnání.
Kniha Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit) nabízí 160 stran plných pečlivě vybraných a ověřených receptů řecké gastronomie. Je rozdělena do šesti tematických kapitol, které vás provedou pestrou škálou jídel od lehkých mezze, přes zeleninové speciality, masové pokrmy až po pokrmy z mořských plodů a sladké dezerty.
V kuchařce najdete recepty na : tzatziki, musaku, gyros, slavný řecký salát, polévku avgolemono nebo baklavu. Kromě samotných receptů vás každá kapitola zároveň seznámí s tím, jak správně vybírat a používat typické ingredience jako olivy, olivový olej, feta sýr, bylinky nebo řecký jogurt. To vše pod vedením zkušených redaktorek Apetitu, které vsadily na autentičnost a jednoduchost přípravy.
Tato kuchařka je ideální nejen pro milovníky řecké kuchyně, ale i pro ty, kdo chtějí objevovat nové chutě a užít si přípravu jídel, která potěší rodinu i přátele. Užijte si atmosféru Řecka u vás doma - z kuchyně se stane místo plné inspirace a radosti z vaření.
Výhody knihy Řecká odysea:
Autentické recepty z různých regionů Řecka ověřené redaktorkami Apetitu.
Široký výběr jídel od předkrmů až po dezerty, které pokryjí všechny vaše chutě.
Praktické tipy pro nákup a správné použití typických řeckých surovin.
Inspirace pro každodenní i slavnostní vaření, které oživí váš jídelníček.
Pečlivé rozdělení kapitol usnadňuje orientaci a výběr receptů podle chuti i příležitosti.
Hlavní vlastnosti:
Kniha obsahuje 160 stran originálních a redaktorsky ověřených receptů.
Rozčlenění do šesti kapitol, které představují řeckou kuchyni v celé její rozmanitosti.
Podrobný popis surovin a jejich správného využití v jednotlivých kapitolách.
Vydavatel: Edice Apetit.
Vhodná pro všechny, kdo chtějí rozšířit svoje kulinářské dovednosti a poznat autentické řecké chutě.
Já tuhle edici (Apetit na cestách) mám prostě rád. Opět další povedený kousek. Tentokrát ze slunného a chutěmi oplývajícího Řecka. To oproti jiným středomořským kulinářským velmocím, jakými jsou Itálie, či Francie, možná neoplývá tolika notoricky známými pokrmy. Ikdyž i musaka, tzatziky a baklava jsou také známé. O to více si ale poznávání těchto receptur užijete. Někdo zde psal, že kniha obsahuje rozbor olivových olejů, tak to bohužel. Nic takového tu není. (to víte většina recenzí je napsaná na základě anotace a obrázku na přebalu) Samostatnému olivovému oleji je zde věnovaný pouhý odstavec. O olivách jako součástí meze se zde dozvíte mnohem více.
Obálka této knihy přesně vystihuje to, co pro mě znamená řecká kuchyně. Miluji olivy a olivový olej, bohužel ten opravdu chutný se u nás shání hůře, ale když jsem si ho přivezla z dovolené v Řecku, pochopila jsem, jak mohou Řekové jíst s takovou chutí chléb s olejem. V této knize jsou nejen skvělé recepty, ve kterých najdete ty nejlepší rajčata, lilek, cukety, ale i mořské ryby a dokonalý rozbor právě olivových olejů a jak je vybrat
Řecká kuchyně je u nás na můj vkus dost opomíjená, a přitom je to jedna z nejchutnějších zahraničních kuchyní, hlavně pro svá lehká jídla z čerstvých surovin, a množství jídel je dost zdravých. Výborný recept je například na baklavu, což je výborný dezert, nebo světoznámé tzaziky, které jsou vynikající přílohou k masu. Řecká kuchyně také využívá velké množství bylinek, takže pokud máte tyto chutě rádi, přijdete si na své.
Tak toto je skvělá edice, protože si podle těchto receptů lze uvařit vynikající recepty typické pro slavnou řeckou kuchyni. Rozhodně si tady si skoro úplně každý přijde na své. Zajisté si tady přijdou na své mnozí milovníci dobrého jídla. Tyto recepty mě rozhodně velmi oslovily. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela uvařit a musím uznat, že jídlo bylo opravdu vynikající a všem nám moc chutnalo.
Edice Apetit na cestách patří k mým NEJ kuchařkám. Všechny jsou krásně zpracované a najdete v nich jedinečné recepty, do nichž budete mít okamžitě chuť se pustit. Řecká kuchyně je vynikající, lehká a zdravá. U některých receptů možná budete mít potíže sehnat opravdu čerstvé a kvalitní suroviny, ale není to tak častý jev a popřípadě lze tyto suroviny nahradit, zkrátka si poradit jinak. Většina receptů mě hodně zaujala a fotky nalákaly.
Řecká kuchyně je úžasná, poprvé jsme ji ochutnala, když jsem byla na dovolené na Krétě, a úplně jsem si ji zamilovala, jelikož využívá snad všechny suroviny, které mám ráda. Proto mi Apetit udělal velkou radost, že další cestovatelskou kuchařku věnoval právě Řecku. Najdete tu recepty na všechny známá, i méně známá řecká jídla, jako třeba tzatziky, musaku, jogurtovou polévku nebo baklavu. Já z kuchařky vařím pravidelně, hlavně v letním období, a nemůžu si jednotlivé recepty vynachválit.
Miluji Řecko a celkově jejich gastronomii, strašně mi chutnají všechny ty saláty a zajímavá jídla hlavně z jehněčího, velmi jsem ocenila tedy tuto kuchařku, kterou jsem dostala jako dárek od kamarádky. Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty (Edice Apetit) obsahuje opravdu velké množství tipů na to, jak si udělat řeckou atmosféru u vás doma, líbí se mi i ty fotografie, které autoři zařadily, nádhera.
Další úžasná kuchařka do mé sbírky už přistála! Edici Apetit jsem si oblíbila natolik, že už budu potřebovat za chvíli samostatnou místnost! zde jsem se inspirovala báječnými recepty z Řecka ahned jsem opět na dovolené! Mezi recepty nechybí slavný řecký salát, musaka, polévka avgolemono, baklava, frappé, ale ani takové šlágry z taverny, jako je gyros, souvlaki apod. Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít řecké suroviny (olivy, olivový olej, feta, bylinky, řecký jogurt, med...).
Asi vás nepřekvapí, že kuchařka Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty, která vyšla v edici Apetit na cestách, se zaměřuje na řeckou kuchyni. Tato kuchařka mě opravdu baví. Řecká kuchyně není v našich končinách až tak úplně známá, proto vám většinou nezbývá než si ji uvařit v pohodlí domova. Kuchařka je precizně zpracovaná, jsou zde nejen zajímavé recepty, ale i krásné fotografie. Doporučuji :-)
Hezká kuchařka s vtipným názvem od Apetitu. Opět dobře odvedená práce. Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty je celá o řecké kuchyni, kterou si jistě zamilujete. Naučíte se připravovat předkrmy, hlavní jídla i chutné dezerty. Super je i kapitola o nákupu řeckých surovin jako je například olivový olej, řecký jogurt nebo olivy, protože to se vždycky hodí. Po grafické stránce také perfektní, doporučuji.
Kuchařky z edice Apetit jsou zárukou kvality a ta řecká je stejně skvělá jako ty předchozí. Najdete tu recepty na tradiční řecké pokrmy, ale také se dozvíte, že Řecko nejsou jen olivy a lilek. Rozhodně vyzkoušejte papriky plněné fetou, jsou jednoduše božské. Recepty jsou psány srozumitelně, věřím, že podle nich zvládne uvařit opravdu každý. Velice kladně hodnotím i nádherné fotografie, kterých je kuchařka taktéž plná.
Kuchařky z edice Apetitu mám ráda, stejně jako jejich časopis. Řecká kuchařka pro mě byla trochu krokem do neznáma (předtím jsem neznala nic moc jiného než baklavu, musaku a tzaziki) a koupě rozhodně nelituji. Recepty jsou přehledně zpracované a opravdu fungují, navíc jsou doprovázené krásnými fotografiemi. Pokud máte rádi, zeleninu, olivy, lilek a ryby, rozhodně neuděláte koupí chybu. Kuchařka je vhodná i jako dárek, protože je opravdu krásná.
Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty je další z povedených kuchařek od Apetitu. Řeckou kuchyni mám ráda, typické řecké suroviny pak často využívám při běžném vaření. Kuchařka je velmi dobře zpracovaná, graficky se mi také velice líbí. Najdete v ní všechno od tzatziků přes jehněčí až po plněné vinné listy. Recepty jsou psány srozumitelně a vařit podle nich není nic těžkého, takže dávám 5 hvězdiček.
"Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty" je moje druhá nejoblíbenější hned po Čokoládě z edice Apetit. Naprosto zbožňuji řeckou kuchyni.zatím jsem zkoušela Dolmades - plněné vinné listy, tzatziki, klasiku jako musaku nebo gyros, plus baklavu, která je sice pracná, ale boží, naprosto! Řecká kuchyně je podle mě specifická, podobné chutě nikdy jinde neucítíte, v podání Apetitu ale nejde o žádné záludnosti.
Kuchařka nesoucí název Řecká odysea aneb Slavné báje a recepty je další kuchařkou z edice Apetit. Tentokráte je tématem prosluněná řecká kuchyně. Kniha je plná fotografií a celkově se mi moc líbí její zpracování. Recepty jsou v kuchařce popsány krok za krokem. Mimo nich obsahuje kniha také praktické rady pro nákup řeckých produktů jako je například řecký jogurt nebo olivový olej. Myslím, že vás tato kniha nadchne úplně stejně jako mě.
Pokud nemáte rádi olivy a olivový olej, tato kuchařka není nic pro vás. Jinak je to velmi chutná kuchyně plná čerstvé zeleniny a mořských ryb. V řeckých pokrmech se velmi často objevuje lilek a rajčata, nechybí ale také zajímavé kombinace bylin a hustého řeckého jogurtu. Skvělé jsou i rady co a jak nakupovat a nejlépe upravit, aby jste dosáhli té pravé chuti řeckých pokrmů. za zmínku stojí i jejich hutné a hodně sladké dezerty, které jsou však výtečné
Řecká odysea aneb....řecká kuchyně je určena především na přípravu originálního řeckého jídla, které jen tak denně nejspíše nepřipravujete. Ukáže Vám typické řecké jídla a pokrmy. Kniha je z edice skvělých kuchařek, které vynikají nejen svým obsahem, ale také vzhledem. Knížka je přehledná a doplněna řadou skvělých obrázků a fotografii. Je určena pro začátečníky, ale i ty zkušenější kuchtičky a kuchaře. Řecká kuchyně je moje nejoblíbenější hned, po té italské. Takže za mě 100% doporučuji.
V Řecku jsem sice nikdy nebyla (tedy alespoň zatím), člověk už má ale v hlavě nějakou představu o tom, jak jejich typicky místní kuchyně vypadá. Tato kuchařka od Apetitu ale očekávání předčila, protože mi otevřela oči pestrosti a zajímavosti řeckých pokrmů. Některé jsou trochu mimo mě, protože nemám ráda ryby ani olivy, ale jinak musím tuto kuchařku ocenit, protože dokonale plní svůj účel a je moc kvalitní.
Kuchařka z edice Apetit nás zavede do slunného Řecka. Představí nám ty nejtypičtější recepty řecké kuchyně, které si snadno můžete uvařit i doma v Česku. Kuchařka nám v šesti kapitolách představí vše od předkrmu po dezert. Osobně asi nejvíce ocením recept na tzatziki, plněné vinné listy, které jsem poprvé ochutnala teprve nedávno a pak samozřejmě oblíbený gyros. Na konci jsou i tipy jak vybrat dobrý olivový olej nebo řecký jogurt. Mňam!
28/02/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Někdo zde psal, že kniha obsahuje rozbor olivových olejů, tak to bohužel. Nic takového tu není. (to víte většina recenzí je napsaná na základě anotace a obrázku na přebalu) Samostatnému olivovému oleji je zde věnovaný pouhý odstavec. O olivách jako součástí meze se zde dozvíte mnohem více.
Mezi recepty nechybí slavný řecký salát, musaka, polévka avgolemono, baklava, frappé, ale ani takové šlágry z taverny, jako je gyros, souvlaki apod.
Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít řecké suroviny (olivy, olivový olej, feta, bylinky, řecký jogurt, med...).
Recepty jsou přehledně zpracované a opravdu fungují, navíc jsou doprovázené krásnými fotografiemi. Pokud máte rádi, zeleninu, olivy, lilek a ryby, rozhodně neuděláte koupí chybu.
Kuchařka je vhodná i jako dárek, protože je opravdu krásná.