\nDextróza je cukr (monosacharid) ze skupiny aldohexózy. Většinou známá jako glukóza. jedná se o krystalickou pevnou látku sladké chuti, která se velmi rychle vstřebává do krevního řečiště. \nUžívání dextrózy zvyšuje hladinu cukru v krvi a stimuluje naši slinivku k vylučování inzulínu. Jeho...
číst celé
\n
Dextróza je cukr (monosacharid) ze skupiny aldohexózy. Většinou známá jako glukóza. jedná se o krystalickou pevnou látku sladké chuti, která se velmi rychle vstřebává do krevního řečiště. \nUžívání dextrózy zvyšuje hladinu cukru v krvi a stimuluje naši slinivku k vylučování inzulínu. Jeho úkolem je snižovat hladinu krevního cukru tím, že z ní chytá molekuly glukózy a zabudovává je do svalů nebo jater, kde ukládají energii ve formě glykogenu – energetického rezervního materiálu v organismech zvířat. Glykogen se při cvičení spotřebovává, a proto je tak důležité ho doplňovat.
\n
schovat popis
Recenze