\nKarobový prášek se získává zpracováním semen plodů rohovníku obecného. Kromě lahodné chuti má blahodárné účinky na zdraví. Obsahuje vlákninu, antioxidanty, vitamíny a minerální látky. Díky jeho složení navozuje pocit sytosti a pomáhá kontrolovat tělesnou hmotnost. Má podobné využití jako kakao,...
číst celé
\n
Karobový prášek se získává zpracováním semen plodů rohovníku obecného. Kromě lahodné chuti má blahodárné účinky na zdraví. Obsahuje vlákninu, antioxidanty, vitamíny a minerální látky. Díky jeho složení navozuje pocit sytosti a pomáhá kontrolovat tělesnou hmotnost. Má podobné využití jako kakao, které může na první pohled připomenout. Oproti kakau je sladší, neobsahuje alkaloidy a prakticky žádný tuk. Je přirozeně bezlepkový. může sloužit jako náhrada kakaa při dochucování nápojů či pokrmů neobsahuje tuk zdroj vitamínů B6, C, D a E zdroj minerálů zejm. vápníku antioxidant vláknina bez lepku vhodný do jídelníčku při hubnutí nízký glykemický index 40 – vhodný pro diabetiky Věděli jste že? Z karobu se získává vláknina rozpustná ve vodě s označením E410. Nazývá se karubin a v potravinářství se využívá k zahušťování a stabilizaci. Karubin se využíval již před 2000 lety jako pojivo při mumifikaci v Egyptě.
schovat popis
Recenze