Recenze Culinaria Španělsko

Culinaria Španělsko
Kuchyně každého národa je její příroda v hrnci," řekl katalánský spisovatel Josep Pla. S Culinarií Španělsko, navazující na knihu Culinaria Francie, budete tedy poznávat rozmanitosti španělské země, přírody i kultury a odstíny neznámých chutí její kuchyně. Už samotná odlišnost klimatických... číst celé 

Recenze

8
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Pred navstevou Spanielska je potrebne vediet, co kde treba ochutnat. No a tato knizka je na to dokonala. Plna receptov, historie a kultury. vysvetluje jednotlive regiony, co je pre ne charakteristicke a na co sa zamerat. Spanielska kuchyna je plna ryb, zeleniny a ovocia. Maju dokonale dezerty.
2/11/2020
Avatar uživatele
Španělská kuchyně je velmi rozmanitá, protože Španělsko je velké a jeho části jsou ovlivněny různými vlivy. V této kuchařce máte možnost se seznámit s kuchyní všech regionů Španělska (Katalánsko, Baleáry, Aragonie, Navarra, La Rioja, Baskicko, Kantabrie, Asturie, Galicie, Kastilie a León, Madrid, Kastilie-La Mancha, Extramadura, Valencie, Murcie, Andalusie a Kanárské ostrovy). Naleznete zde příklady typického jídla a pití (například tapas nebo churros). Kniha je výpravná a obsahuje mnoho fotografií.
28/03/2020
Avatar uživatele
Na španělsko nedáme dopustit a místní kuchyni prostě milujeme. Každou dovolenou, kterou tu pravidelně máme si dopráváme místní speciality. Skvěle zpracované maso a celou řadu pokrmů z něj a co opravdu milujeme je tapaz. Tolik chutí s vůní na jednom místě si prostě zamiluje každý a nevíme pak kdy přestat. V této skvělé barevné kuchařce naleznete snad úplně všechno a rozhodně si opravdu dost pochutnáte.
13/12/2019
Avatar uživatele
Dalsi z kulinarnich pruvodcu se zameruje na Spanelsko. Kucharka Culinaria Španělsko
predstavuje to nejlepsi, co muze spanelska kuchyne nabidnout. Spanelsko je mou oblibenou zemi a rada sem jezdim ochutnavat jejich mistni speciality. Kucharka je opet zamerena regionalne, takze zde najdete recepty pro jednotlive regiony. Napr. katalansky rybi kotlik nebo valencijskou paellu. Urcite tuto kucharku doporucuji.
31/12/2018
Avatar uživatele
Španělsko je velmi rozmanitá země, a tak kuchyně jednotlivých jeho částí se velmi liší. Kniha je rozdělena do kapitol podle oblastí Španělska (Katalánsko, Baleáry, Aragonie, Navarra, La Rioja, Baskicko, Kantabrie, Asturie, Galicie, Kastilie a León, Madrid, Kastilie-La Mancha, Extramadura, Valencie, Murcie, Andalusie a Kanárské ostrovy). U každé oblasti je uvedeno typické jídlo a pití. Samozřejmě zde najdete i známé tapas nebo churros. Recepty jsou doplněny krásnými fotografiemi. V textu je kromě receptů plno zajímavostí o jídle a jednotlivých oblastech.
31/01/2018
Avatar uživatele
Krásná kniha, která obsahuje jak recepty tak informace k jednotlivým regionům. Vřele všem doporučuji. Je zde vždy i trocha historie, obrázek, recept. Prostě kdo má rád Španělsko, nebo jen její gastronomii, určitě se vám tento průvodce bude líbit. Doporučuji i jako dárek pro každého. Určitě nezklame nikoho. Doporučuji i ostatní průvodce. Všechny ostatní ala kuchařky a průvodce se nemohou rovnat. :)
1/10/2017
Avatar uživatele
Španělská gastronomie je velice specifická a jakmile jí jednou přijdete na chuť , nebudete chtít nic jiného. Kniha obsahuje regionální kuchyně, které mají dost odlišné recepty. Hodně z nich můžete vyzkoušet a uvidíte, které Vám budou nejvíce vyhovovat. Také je to dobrý pomocník na destinace, pokud plánujete dovolenou ve Španělsku. Zjistíte, co se kde podává a výběr je tu velice bohatý. Myslím si, že tohle je výborná příručka a recepty v ní uvedené jistě oceníte.
31/08/2017
Avatar uživatele
Barva pomerančů nás k této knize velmi rychle přilákala a tak jsme si ji spolu s ženou museli ihned prohlédnout. Je to kuchařks, která nám doma rozhodně chybí a tak jsme si ji hned odnesli. Záplava skvělých receptů nám nedala a hned jsme se dali do listování toho co nás zaujme nejvíc a co taky vyzkoušíme. Byl to opravdu nelehký úkol a tak jsme si troufli na výbotný bramborový koláč a byla to opravdová slast.
19/12/2019