\nHimalájská kamenná růžová sůl (halit) pochází z Himalájí (Pákistánu) z fosilních ložisek starých přibližně 250 milionů let. Její narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Není rafinovaná, tedy je bez chemického zpracování. Proces tradičního zpracování už od těžby v...
číst celé
\n
Himalájská kamenná růžová sůl (halit) pochází z Himalájí (Pákistánu) z fosilních ložisek starých přibližně 250 milionů let. Její narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Není rafinovaná, tedy je bez chemického zpracování. Proces tradičního zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční a umožňuje zachování přírodního charakteru himalájské soli. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva. bez rafinace (chemického zpracování) příjemně slaná chuť stopové množství minerálních látek Použití: Himalájská růžová sůl je vhodná k dochucení všech nápojů a pokrmů dle libosti. Věděli jste, že? Himalájská sůl má nejstarší tradici již od roku 326 př.n.l., když její výskyt poblíž Khewry v Pandžábu odhalili koně vojáků Alexandra Velikého. Koně při odpočinku olizovali slané skály. Dochované záznamy o těžbě himalájské soli jsou z roku 1200 n.l. Složení:
schovat popis
Recenze