Lyofilizovaný banánje 100 % banán, bez přísad a konzervantů , svěží, sladká a čistá chuť banánu, vlhkost méně jak 5%.\nVĚDĚLI JSTE, ŽE?\n\n\nRostlina banánovníku byla objevena v jižní Asii již 8000 př.n.l. v oblasti Papuy-Nové Guineje.\nPrvní skutečný banánový sad byl popsán v Číně okolo roku...
číst celé
Lyofilizovaný banánje 100 % banán, bez přísad a konzervantů , svěží, sladká a čistá chuť banánu, vlhkost méně jak 5%.
\n
VĚDĚLI JSTE, ŽE?
\n\n
\n- Rostlina banánovníku byla objevena v jižní Asii již 8000 př.n.l. v oblasti Papuy-Nové Guineje.
\n- První skutečný banánový sad byl popsán v Číně okolo roku 200.
\n- V roce 1502 portugalští kolonisté vysázeli první banánové sady v Karibiku a ve střední Americe.
\n- V současnosti je banán druhým nejvíce konzumovaným ovocem na světě.
\n- Pěstitelskými mocnostmi jsou dnes Ekvádor, Kostarika, Kolumbie a Filipíny.
\n
\n
PROSPĚŠNÉ ÚČINKY BANÁNU...
\n\n
\n- \nTři přírodní cukry – glukóza, sacharóza a fruktóza, jsou společně s vlákninou obsaženou v banánech zdrojem energie.
\n- \nDostatečné množství vlákninyzklidňuje střeva při léčbě průjmu i zácpy, snižuje hladinu lipidů i cholesterolu. Banány jsou ideální potravinou pro lidi trpící celiakií.
\n- Díky tryptofanu, který se v těle změní na serotonin,rozšiřuje cévy,zmírňuje bolesti míchya máantidepresivní účinky.
\n- Mají400 mg draslíkua1 mg sodíkuna 100 g jedlé části, což je vůbec nejlepší poměr těchto dvou látek, který se v potravinách rostlinného původu nachází.
\n- Pro vysoký obsah draslíku a nízký obsah solí jsou úředně uznané jakoprostředek pro snížení krevního tlakuaochranou před infarktem a mrtvicí.
\n- Banány jsou jediným syrovým ovocem, kterélze konzumovat při žaludečních vředech.
\n- Působí proti ztrátě vápníkupomáhá budovatobnovovatsilné kosti.
\n
\n
SLOŽENÍ: 100 % Banán - kousky
\n
Země původu:
\n
Baleno: Česká republika
\n
Nutriční hodnoty na 100g
\n\n
\n\n\nEnergie | \n1 400 kJ / 335 kcal | \n
\n\nTuky | \n0,7 g | \n
\n\n- z toho nasycené mastné kyseliny | \n0,1 g | \n
\n\nSacharidy | \n74 g | \n
\n\n- z toho cukry | \n61 g | \n
\n\nVláknina | \n7 g | \n
\n\nBílkoviny | \n4 g | \n
\n\nSůl | \n< 0,1 g | \n
\n\n
\n\n
UPOZORNĚNÍ:
\n
Nevystavujte slunečnímu záření.
Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70%.
Po otevření spotřebujte do 14 dnů.
Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu.
Alergeny jsou zvýrazněny tučně.
schovat popis
Recenze