Sushi patří do japonské kuchyně ale stalo se velice oblíbenou pochoutkou po celém světě. Kdo ho má rád, může si ho dát v japonské restauraci a pokud ho chce zkusit sám, může to zkusit třeba podle této knížky. Je v...
číst celé
Sushi patří do japonské kuchyně ale stalo se velice oblíbenou pochoutkou po celém světě. Kdo ho má rád, může si ho dát v japonské restauraci a pokud ho chce zkusit sám, může to zkusit třeba podle této knížky. Je v ní hodně rad a inspirací, jak sushi připravit, z čeho, čím ho dochutit.. Někomu se to zdá náročné na přípravu, ale kamarád ho dělává a prý to není nic těžkého. Skvělý dárek pro všechny, co mají sushi rádi.
schovat popis
Objevte tajemství japonské kuchyně přímo u vás doma!
Sushi - kultovní japonské jednohubky vás zve na cestu za zážitkem, který potěší všechny smysly. Proč si nedopřát lahodné a elegantní pokrmy, které vypadají skvěle a chutnají ještě lépe? Naučte se připravovat autentické sushi jednoduše a s radostí.
Proměňte svou kuchyni v sushi bar
Sushi je nejen lehké a zdravé, ale zároveň vzhledově atraktivní, což z něj činí perfektní volbu pro vaše hosty i rodinu. Tato kniha vás krok za krokem provede všemi recepty - od nigiri přes maki až po další oblíbené druhy. Připravujte čerstvé sushi z kvalitních surovin i bez obav z nepřipravenosti, protože recepty jsou zkoušené a doplněné o podrobné fotografie jednotlivých postupů.
Sushi není jen módní trend, je to také způsob, jak si doma užít krásu a radost z vaření. S touto knihou se naučíte nejen techniky, ale i vše důležité o surovinách, které použijete, díky čemuž získáte jistotu a chuť experimentovat.
Proč si tuto knihu nemůžete nechat ujít?
Získáte praktického průvodce, který vás zavede do světa fascinujících chutí a vůní Japonska. Překvapte své blízké nejen chutí, ale i vizuálním zážitkem při stolování.
Hlavní výhody knihy:
Snadné recepty pro začátečníky - sushi zvládnete i bez předchozích zkušeností.
Krok za krokem s fotografiemi - každá fáze přípravy je přehledně vysvětlena.
Detailní informace o surovinách - naučíte se vybírat a správně používat ryby a další ingredience.
Zdravá a lehká kuchyně - ideální pro každodenní jídlo i slavnostní příležitosti.
Vzhled a chuť v jednom - sushi je nejen lahodné, ale i krásně naaranžované.
Obecné vlastnosti produktu:
Ucelený průvodce přípravou nejznámějších druhů sushi
Přehledný fotografický návod ke všem receptům
Zaměření na autentické japonské recepty
Praktické tipy a rady pro úspěšné vaření s čerstvými surovinami
Inspirace pro stolování a prezentaci japonských jednohubek
Taková malá jednohubka pro všechny, kdo to s tímhle japonským rychlým občerstvením myslí opravdu vážně. Na podrobnější popis přípravy bych začátečníkům doporučila jiné publikace, tohle je spíš dobrý zdroj inspirace pro ty, kteří už si nějaký ten rýžový váleček sami umotají a chtějí, aby to pro změnu k něčemu vypadalo :) Je fajn, že recepty neobsahují pouze exotické ingredience, ale pracují i s těmi běžně dostupnými. Skvělé sushi tak lze připravit i mimo komfortně zásobenou Prahu.
Sushi má v Japonsku obrovskou tradici a u nás v Čechách ho příliš lidé nemusí. Přesto se najdou labužníci, kteří tento rýžový zázrak dokážou náležitě ocenit. K nim patřím i já, takže je mi tato kuchařka velice sympatická. Dokáže zaujmout na první pohled a nabízí postupy pro úplné začátečníky. Není to lehké, ale dá se to naučit. Dále Vám poskytne zajímavé informace o přísadách a dalších potřebných věcech. Špičková kvalita.
Sushi patří do japonské kuchyně ale stalo se velice oblíbenou pochoutkou po celém světě. Kdo ho má rád, může si ho dát v japonské restauraci a pokud ho chce zkusit sám, může to zkusit třeba podle této knížky. Je v ní hodně rad a inspirací, jak sushi připravit, z čeho, čím ho dochutit.. Někomu se to zdá náročné na přípravu, ale kamarád ho dělává a prý to není nic těžkého. Skvělý dárek pro všechny, co mají sushi rádi.
Tato kniha je velice dobře sepsaná. Jasné a konkrétní informace. Popis jednotlivých receptů je vždy srozumitelný a pochopitelný i pro začátečníky. Velice se mi libí obecný úvod. Rady a tipy autora. Kniha zahrnuje jak základní sushi druhy,tak ty alternativnější,ne tolik známé. To se mi velice libí. Podle knihy jsem již sushi připravovala. Naučila jsem se díky ní správně připravit vajíčkovou sushi omeletu.
Já osobně sushi moc nemusím, ale jsou lidé kteří si chodí do speciálních restaurací na tuto japonskou delikatesu a jedním takovým je i můj švagr, kterému pravidelně kupujeme knihy s touto tématikou. Kuchařka, ve které najdete rady, tipy a inspirace na doma připravované sushi. Dozvíte se, co všechno je potřeba pro výrobu sushi a přesné postupy. Doporučuji. Součástí jsou i fotky, které jsou přesné a ukazují jak na to.
Už jste někdy ochutnali sushi? Já tedy ano a velmi mě to překvapilo, ta chuť je prostě neuvěřitelná a tak nějak nepopsatelná. Je to opravdu velký rozdíl mezi tím, které vám připraví přímo mistři v Japonsku a to co si uděláte doma. Ale co je pravda, že to chce cvik a časem se vypracujete. Suroviny se dají už poměrně snadno získat skoro ve všech obchodech a dokonce již existují i specializované obchody na tento druh kuchyně.
Lásku k sushi jsem si vypěstoval velmi rychle a tak mi tahle kuchařka udělala obrovskou radost. Několikrát jsem i sám absolvoval kurzy vaření a tak si mohl tuhle dobrotu vyzkoušet sám. Dlouho jsme si doma říkali, že by bylo dobré se v tomto zdokonalit a tak jsme sipořídili tuhle kuchařku a pouštíme se do boje s precizní přípravou a důsledným rolováním. Ale za tu snahu to opravdu stojí, kuchařka je skvělým pomocníkem.
Srozumitelné i pro laiky a úplné začátečníky... Několik jednoduchých a k tomu i pár složitějších receptů, které stojí za to vyzkoušet. Za nejtěžší část přípravy sushi pokládám asi sehnat všechny potřebné suroviny, či pomůcky na přípravu a servírování. Ale myslím si, že jakmile tohle všechno nakoupíte a budete mít doma, podle knížky bude velmi snadné si nějaké jednoduché sushi připravit :) Mám tuhle edici od nakladatelství Vašut ráda, disponuje skvělými fotografiemi a pro laiky je to dostačující úvod.
28/01/2019
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.