Tajemství východu - aneb To nej ... (Edice Apetit) je opravdu nádherná moderní kuchařka, která se zaměřuje na výtečnou asijskou kuchyni, moc se mi líbí, že je zde spousta receptů mé oblíbené čínské a...
číst celé
Tajemství východu - aneb To nej ... (Edice Apetit) je opravdu nádherná moderní kuchařka, která se zaměřuje na výtečnou asijskou kuchyni, moc se mi líbí, že je zde spousta receptů mé oblíbené čínské a vietnamské kuchyně, nyní si je tedy mohu zkusit připravit sama doma. Recepty jsou hezky a jednoduše popsány a ty fotografie... to je tedy něco. Opravdu velmi motivující. Najdete zde spoustu druhů pokrmů, nejen hlavní jídla.
schovat popis
Objevte kouzlo asijské kuchyně s exkluzivní kuchařkou od časopisu Apetit! Připravte se na pestrou paletu chutí, vůní a barev, které vás zavedou na kulinářskou cestu jihovýchodní Asie přímo do vaší kuchyně.
Unikátní kuchařka plná autentických receptů
Tato kniha představuje sedm tematických kapitol, které přinášejí opravdový zážitek z asijské gastronomie. Naučíte se připravovat tradiční vietnamskou polévku pho, lahodné suši, slavnostní pekingskou kachnu i indonéský nasi goreng. Poznáte i tajemství přípravy různých druhů salátů, polévek, masových a rybích pokrmů, ostrých kari omáček či tradičních čínských jarních závitků a knedlíčků. Nechybí ani osvěžující dezerty a zmrzlina z čaje matcha.
Šéfredaktorka Marie Holobrádková a tým Apetitu pro vás pečlivě vybírali recepty a ingredience, zkoumali přípravu kari past, nakládali kimči a studovali techniky wokování i balení jarních závitků. Součástí knihy jsou rovněž přehledné servisní dvoustránky, které vám poradí, kde a jak nakoupit exotické suroviny a bylinky, abyste mohli pokrmy připravit přesně podle autentických receptur.
Proč si tuto kuchařku zamilujete?
Široká škála receptů - od polévek, přes masové speciality až po dezerty.
Praktické rady pro nákup a použití exotických surovin.
Detailní návody srozumitelné i pro začátečníky.
Inspirace od odborníků a šéfredaktorky Marie Holobrádkové.
Autentická chuť Asie přímo ve vaší kuchyni.
Klíčové vlastnosti kuchařky Tajemství východu
Vydal časopis Apetit v rámci nové edice zaměřené na mezinárodní kuchyně.
Recepty pokrývají kuchyně Barmy, Thajska, Vietnamu, Číny, Indonésie a Koreje.
Obsahuje sedm tematických kapitol s různými druhy jídel.
Užitečné informace o exotických ingrediencích a jejich použití.
Kniha je vhodná pro všechny milovníky asijské gastronomie, kteří chtějí obohatit svůj jídelníček o autentické pokrmy.
Tajemství východu - aneb To nej ... (Edice Apetit) je opravdu nádherná moderní kuchařka, která se zaměřuje na výtečnou asijskou kuchyni, moc se mi líbí, že je zde spousta receptů mé oblíbené...
číst celé
Tajemství východu - aneb To nej ... (Edice Apetit) je opravdu nádherná moderní kuchařka, která se zaměřuje na výtečnou asijskou kuchyni, moc se mi líbí, že je zde spousta receptů mé oblíbené čínské a vietnamské kuchyně, nyní si je tedy mohu zkusit připravit sama doma. Recepty jsou hezky a jednoduše popsány a ty fotografie... to je tedy něco. Opravdu velmi motivující. Najdete zde spoustu druhů pokrmů, nejen hlavní jídla.
schovat popis
Jituska
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Tajemství východu - aneb To nej ... (Edice Apetit) je opravdu nádherná moderní kuchařka, která se zaměřuje na výtečnou asijskou kuchyni, moc se mi líbí, že je zde spousta receptů mé oblíbené čínské a vietnamské kuchyně, nyní si je tedy mohu zkusit připravit sama doma. Recepty jsou hezky a jednoduše popsány a ty fotografie... to je tedy něco. Opravdu velmi motivující. Najdete zde spoustu druhů pokrmů, nejen hlavní jídla.
Asijskou kuchyni mám moc ráda (společně s italskou), a tak mě toto vydání receptů velice oslovilo. Tady si zajisté přijdou na své mnozí milovníci dobrého asijského jídla. Tyto recepty mě rozhodně velmi oslovily, protože už na obrázcích vypadají úplně lahodně. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela uvařit a musím uznat, že jídlo bylo opravdu vynikající a všem nám moc chutnalo. Navíc jsou k receptům také fotografie, což je velkým plusem.
Asijskou kuchyni naprosto miluji, je to ze všech kuchyní asi ta moje nejoblíbenější, a byla jsem moc ráda, že Apetit, od kterého mám doma spoustu kuchařek, se rozhodl vydat kuchařku zaměřenou právě na tuto kuchyni. Pomocí kuchařky jsem se naučila připravovat všechny svoje oblíbené pokrmy, jako kimči, pad thai, křupavou pekingskou kachnu, letní a jarní závitky nebo sladkokyselé kuře. A je to super si moci připravit takové pochoutky doma a nespoléhat jen na místní asijská bistra, protože tady aspoň přesně vím, co v jídle je.
Další z úžasných kuchařek u Vás doma nesmí prostě chybět! V přehledných kapitolách se můžeme inspirovat Chutí pravé Asie (ty nejlepší autentické recepty: vietnamská polévka pho, suši, pekingská kachna, indonéská rýže nasi goreng...) Hot & cold (saláty a polévky) Dary země i moře (pokrmy s masem, rybami a dary moře: hovězí satay, kuřecí křídla po vietnamsku...) Někdo to rád ostré (kari, chilli omáčka, marináda terijaki) Wokování (pokrmu z woku) Naplňte to! (čínské knedlíčky, taštičky, jarní závitky a rolky…) Tááák sladké (dezerty, zmrzlina z čaje matcha). prostě nadupá inspirace u Vás doma!
Další ze série Apetit na cestách. Tentokrát z Asie. Celkově jsou knihy z této edice velmi atraktivní a povedené. Jedině právě snad u tohoto asijského vydání autoři nevybrali zrovna nejpovedenějí fotografii na přebal knihy. Ale to je jen můj osobní názor. Vnitřek to však bohatě vynahrazuje. Publikace překypuje nádhernými fotografiemi zachycujícími nejenom jídlo ale i přírodní a architektonické krásy tohoto kontinentu. Lahůdky na něž zde najdete receptury jsou pak vybrány napříč celou Asií. Od Vietnamu, přes Indii, do Číny.
Cestovat můžete i prostřednictvím vaší kuchyně. Dostaňte se do daleké Asie a ochutnejte místní speciality, které můžete servírovat i v domácím prostředí. Kuchařka z edice Apetit, která se věnuje zahraničním kuchyním přichází s novou kuchařkou zaměřenou na asijskou kuchyni. Ochutnejte dálky a ponořte se do jedinečných myšlenek východu. Uvidíte, že bude chutnat nejen vám, ale i hostům. Kuchařka je moderně pojatá, s krásnými fotografiemi a lákavými recepty.
Asie. Prostě moje země. Láká mě ze všeho nejvíce. Tím pádem jsem se musela vnořit do asijské kuchyně. Nemusím moc ostré věci, ale i tak si v asijské kuchyni přijdu skvěle na své. Miluji například sushi, matchu, asijské závitky apod, které v této knize také najdete. Najdete tam recepty zahrnující exotické ovoce, spoustu koření, bylinky, barevné jídla různých chutí, dezerty, polévky apod. Kniha Vám nabízí recept z Thajska, Vietnamu, Korei, Barmy a podobně. Rozhodně doporučuji!
Edice Apetit mě prostě nepřestane překvapovat. Asijská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším, protože nabízí unikátní chutě a celkově mi prostě sedí. Určitě Vás hned napadne, jestli tam není recept na kvalitní sushi. Samozřejmě, že ho tu najdete a to je pouze začátek. Kniha se zaměřuje na Asii všeobecně, takže tu jsou jídla z Vietnamu, Thajska, nebo dokonce z Barmy. Taková, o kterých jste neměli ani tušení.
Super kuchařka pro všechny, kteří mají rádi Asii a asijskou kuchyni. Kuchařka od Apetitu nesoucí název Tajemství východu aneb to nejlepší z asijské kuchyně je další kuchařkou, která vychází v edici Apetit na cestách. Kromě spousty zajímavých receptů, zde nechybí ani tipy kde a jak nakupovat exotické suroviny. No, myslím, že si zde vybere každý :-) Kuchařka je moc hezky zpracovaná, určitě ji doporučuji.
Naprosto zbožňuji tyhle cestovatelské kuchařky Apetitu, je to potěcha pro oko, duši i chuťové buňky. Je báječné, že v této knize je v krátkosti shrnuto vlastně vše, co z gastronomického hlediska potřebujete vědět o této geografické oblasti, v tomto případě Asie, spíše východní, jihovýchodní. Není to jen o receptech a fotografiích, ale i o zajímavostech a praktických tipech. Výběr receptů je skvělý, pravda je, že jsou náročnější na suroviny ale tady není čemu se divit, když se jedná o recepty z tak vzdálených zemí a od takovéto kuchařky se to vlastně očekává...
Miluji asijskou kuchyni a miluji kuchařky Apetit. V tomto případě tedy skvělá kombinace. :) Kuchařka je opět velice vydařená, grafické zpracování na jedničku, nádherné a lákavé fotografie. A báječné recepty. Těch je skutečně hodně, prakticky rozdělených a velmi dobře popsaných. Nicméně si myslím, že v tomto případě pro naprosté začátečníky úplně nebudou. Možná bude u některých receptů malinko problém se surovinami, zejména v menších městech, ale i tak kuchařka stojí za vyzkoušení.
Apetit má dokonalou sérii kuchařek, ať už jde o kuchařky zaměřené na určitou potravinu, nebo o takového kuchařky, které se soustředí na specifické národní kuchyně. Tajemství východu je skvělým příkladem, že se lze podrobně seznámit s cizokrajnými zeměmi, aniž by člověk opustil vlastní kuchyni. Já mám moc ráda asijskou kuchyni, takže jsem zde načerpala dost cenné informace na nejrůznější lahodné pokrmy.
Asijská kuchyně teď poměrně frčí. Nemusíte kvůli ní jezdit do Asie ani chodit do drahých restaurací. V této kuchařce naleznete všechny potřebné informace, díky kterým si budete moci uvařit tyto pokrmy doma. Tajemství východu vychází opět v edici Apetit na cestách. Kuchařka vás naučí výborné domácí pho nebo třeba pekingskou kachnu. Nechybí zde samozřejmě také recepty na sushi. Zajímavá kuchařka, líbí se mi.
Asijskou kuchyni miluju, doteď jsme si ji ale jenom nechávala připravovat v restauracích. Protože asijská jídla se musí umět připravit a správně dochutit, jinak to prostě není ono. Knihu od apetit jsem si tedy kupovala s tím, že mě to naučí. A nezklamala mě, stejně jako žádná kniha z této edice. Najdete v ní recepty nejen na ta tradiční jídla, některé chuti vás příjemně překvapí. Já osobně byla z knihy nadšená.
Stejně jako u všech ostatních tematických kuchařek najdeme i v knížce "Tajemství východu aneb to nejlepší z asijské kuchyně" velký výběr pestrého množství zajímavých a chutných (i když rozhodně nemám vyzkoušené všechny) receptů. Asijskou kuchyň mám opravdu ráda a připravuji si ji celkem často, proto je pro mě tato kuchařka asi jednou z nejlepších. Doporučuji všem, co si chtějí vyzkoušet něco dobrého a nechodit na "take out" nevalné kvality.
Asijská kuchyně je velice různorodá. Kdo jí holduje, bude s touto publikací velice spokojen. Věřte tomu, že si pochutnáte. Problém asijské kuchyně je v ingrediencích, protože není lehké všechny kompletně sehnat. Kniha se zaobírá i touto problematikou a ochotně poradí, jak to vyřešit. Můžete se potom těšit na pekingskou kachnu, kterou doma jistě ocení velká část Vaší rodiny. Kuchařka je skvěle napsána, musím jenom doporučit.
Asijskou kuchyni obdivuji už několik let. Ale přiznám se, že přípravu takových pokrmů moc neovládám. Tedy: nudle zvládám, ale mám na mysli i lepší jídla. Proto jsem si pořídila tuto kuchařku. Hrozně se mi líbí, jak je zpracovaná. Baví mě si ji i jenom prohlížet! Několik receptů už jsem vyzkoušela a musím říct, že se vše podařilo. Takže jsem moc ráda, že konečně začínám do tajů této exotické kuchyně pomalu pronikat.
Tajemství východu, aneb to nejlepší z asijské kuchyně jsem si pořídila spíše pro zajímavost, i když asijskou kuchyni mám velmi ráda. Sehnat některé z použitých surovin není v malém městě zrovna nejjednodušší a něco se prostě sehnat nedá. Ale když se mi nějaký recept podaří uskutečnit, jsem vždy nadšená. Jejich chutě jsou tak rozdílné od těch našich, že každé jídlo je opravdovým zážitkem. Vydejte se také prozkoumat, jak chutná Asie
Asijská kuchyně doslova přetéká chutěmi a vůněmi a já ji mám velmi ráda právě pro její spojení skvělých surovin se zvláštními ingrediencemi. Ale ať dělám, co dělám, nechutná mi tato kuchyně stejně, když ji dělám doma, jako když si dám jídlo přímo asijské restauraci. Zajímavá kniha, ale u této kuchyně jsem se prostě rozhodla, že slabý ji měl vařit ten, kdo ji opravdu umí. A to já nejsem. Avšak kdo rád experimentuje, tak si ji užije
26/06/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Poštovné ZDARMA pro všechno zboží!
Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.