Popis produktu
Objevte, jak zásadně může vaše strava ovlivnit váš život a zdraví.
Tvoje strava je tvůj osud od MUDr. Josefa Jonáše a Jiřího Kuchaře vám otevírá oči nad tím, co skutečně jíte a jak to ovlivňuje vaše zdraví. Tato kniha vám pomůže pochopit, proč některé potraviny, které považujeme za běžné, mohou být škodlivé, a jak můžete svým jídelníčkem skutečně zlepšit kvalitu života.
Kniha je komplexním průvodcem, který propojuje historii lidské stravy s moderními poznatky o zdravotních rizicích spojených s potravinami, které denně konzumujeme. Autoři vysvětlují, proč se naše strava za posledních padesát let zásadně změnila, a jak chemizace, pesticidy či syntetická antibiotika ovlivňují naše tělo i životní pohodu. Zdůrazňují potřebu uvědomělého výběru potravin a změny způsobu jejich přípravy, což může být klíčem k prevenci nemocí a zlepšení metabolismu.
Kromě teoretických poznatků kniha nabízí praktická řešení a tipy, jak si vytvořit zdravější jídelníček. Autoři již v minulosti společně vydali úspěšné tituly zaměřené na přírodní antibiotika a zdraví, což dokládá jejich odbornost a důvěryhodnost. Tento titul tak rozhodně nesmí chybět v knihovně každého, kdo chce přistupovat k jídlu zodpovědně a s vědomím jeho vlivu na tělo i mysl.
Proč si vybrat právě tuto knihu?
- Hloubková analýza příčin a důsledků běžných potravin na naše zdraví.
- Historický pohled na vývoj lidské stravy a jeho dopady.
- Praktická doporučení pro zdravější výběr potravin a jejich přípravu.
- Zvýšení povědomí o chemizaci a alergenech ve stravě.
- Odborný přístup autorů s předchozími úspěšnými publikacemi na téma zdraví.
Hlavní vlastnosti knihy
- Obsažný pohled na vliv stravy na zdraví a metabolismus.
- Vysvětlení dopadů moderního zemědělství a průmyslové výroby potravin.
- Praktické rady a řešení pro zlepšení jídelníčku.
- Přehled známých i méně známých problémů spojených s běžnou stravou.
- Autorství MUDr. Josefa Jonáše a Jiřího Kuchaře, renomovaných autorů v oblasti zdraví a přírodní medicíny.
Nakupte společně
- Mohlo by Vás také zaujmout
- Další knihy autora
- Další zboží nakladatele
- Naposledy prohlédnuté
Podobní autoři
Štítky knihy
Návrh štítků k produktu
Navrhněte maximálně 5 klíčových slov (štítků) k tomuto produktu.
Za každý přidaný štítek musíte poté 5x ohodnotit štítky ostatních.
Nezapomeňte navrhnuté štítky uložit stisknutím tlačítka „Uložit přidané štítky“.
K této knize jste navrhli štítky:
Proč nakupovat u nás?
-
Největší skladové zásoby sortiment všeho druhu
-
Levná doprava doslova za pár kaček
-
Spokojení zákazníci známka kvality
-
Vyzvednutí kdekoliv místo vybíráte vy
-
Skvělá zákaznická podpora neváhejte zavolat
Určené pro všechny; i když právě ti, kteří by se měli skutečně zhodnotit svůj přístup ke stravě budou fakta nevěřícně popírat a pohodlně se poddají konzumní reklamě...
Srozumitelně a zároveň poutavě psané, ovšem ne na úkor odbornosti.
Je až neuvěřitelné jaké "výdobytky" doby s sebou společnost nese - urychlovače růstu svaloviny hospodářských zvířat, biologicky neodbouratelné (čili toxické) postřiky a další chemické produkty, hormonální regulace atd. atd.
Člověk je ale, evolučně, naprogramován k přežití, proto jeho organismus odolává a nepodlehne hned při první nástraze. To ovšem neznamená, že mu to nevadí. Naopak - toxiny a jiné negativní látky se v těle kumulují a je jen otázkou času o individuální odolnosti organismu kdy propukne nemoc či jiný neduh.
Ukazuje se, že jen dvacet procent je člověk ovlivněn genetickou dispozicí svých předků. Tzn. že ve velké míře může ovlivnit svůj život (nemoci) stravou.
MOUKA. Pšeničná především. Je prakticky pro tělo už nehodnotná. Neustálými "zlepšováky" je geneticky modifikovaná; navíc je vymletá a k nám se dostane už stará.
MLÉKO. Živočišné, především kravské. Přináší víc škody než užitku. - Nadprodukce na úkor kvality.
MASO. Obsahuje velké množství stresových hormonů utlačovaných zvířat, která prakticky nikdy za svůj (krátký) život neopustí svoji přidělenou (mini)klec.
Běžné maso v supermarketech, v plastech zabalené je pak ještě "přikrášlováno" barvou, eventuelně jinými procesy k prodloužení doby spotřeby.
Kuřata jsou vykrmována tak, aby svalovina rostla rychleji. (Některá se pak bezmocně klátí svoji nepoměrnou vahou ke kostře k zemi.) Nemluvě o způsobu porážky. V USA jsou dokonce sprchována chlórem!
Tzv. turboprasata (opět USA), která jsou geneticky modifikovaná, naštěstí zatím Evropa nemá.
Jedy nás obklopují všude - nejen z rostlin, vody, zvířat, ale i z plastů (bisfenol A), nábytku aj. Za zmínku stojí i vynález hormonální antikoncepce. Ukazuje se, že není až zas tak neškodný, a to nejen pro uživatelku. Močí se totiž dostává do podzemních vod, z kterých ale i po filtraci hormony nezmizí - není pak divu, mj., že se z např. z některých ryb stávají hermafroditi a že naše děti předčasně dospívají, že.
O bílém cukru "tichém zabijáku" napsali titíž autoři celou publikaci.
Nemoc diabetes má známý druhý stupeň, tzv. stařecká cukrovka. Není ale výjimkou, že tato nemoc postihuje čím dál tím víc lidí, včetně dětí.
Zajímavá je spojitost Alzheimrovy choroby s diabetem. Tzv. diabetes třetího stupně.
Za zmínku stojí i revolučně odvážné tvrzení, že jakékoliv synteticky vyrobené vitamíny nenesou pro tělo žádný slibovaný účinek.
Je tedy až deprimující v jaké společnosti to žijeme. (Eko)testy z různých zemí odhalují neustále nové aféry typu: roztoči v ovesných vločkách, melamin v sušeném mléku, kojenecké lahve vyrobené z bisfenolu A, biologicky neodbouratelný postřik Roundap, toxický dederon atd. atd.
MUDr. Jonáš vynalezl několik preparátů (nejen) k detoxikaci organismu. V závěru knihy nabízí praktická řešení pro zdravý život.
Především pohyb, bioprodukty - nejlépe vlastně vypěstované, nebo aspoň ty, které neprošly mnoha chemickými ošetřeními. Důraz na kvalitu, ne kvantitu. Tj. z minima potravy získat maximum. Využít přírodní antibiotika, denně pít zeleninové smootie, vyhnout se kravskému mléku, používat kokosový olej (nejen v kuchyni), vyhledávat nové chutě - např. netradiční čaje aj.
Dobrý den, oblíbený pan doktor (MUDr. J.Jonáš) opět nezklamal - právě naopak. Známe téměř všechny jeho knihy, známe jeho přírodní medicínu - a známe také jeho nepřátele z pochybné společnosti Fififos, která (tučně podplácena farma-lobby skupinami) se ((marně)) snaží (v čele se zkrachovaným, již zapomenutým astronomem) zdiskreditovat jeho celoživotní dílo. Pan doktor Jonáš je ovšem kapacita, a jeho nepřátelé se svými rádoby-vědeckými urážkami mu nesahají ani po kotníky. Bravo, pane doktore Jonáši, jen tak dál! Ka-Han; Přírodní a energetické léčitelství.