Moučný mozek - kniha pro každého, kdo se zajímá o zdravé stravování a zdravý životní styl obecně. Autor zde na pozadí vlastních lékařských zkušeností, ale i řady výzkumů konfrontuje...
číst celé
Moučný mozek - kniha pro každého, kdo se zajímá o zdravé stravování a zdravý životní styl obecně. Autor zde na pozadí vlastních lékařských zkušeností, ale i řady výzkumů konfrontuje "moderní životní styl" a zdravotní následky, které tento pro lidi přináší. O škodlivosti cukru bylo napsáno již několik knih, tato se však zaměřuje na sacharidy komplexně a poukazuje především na nadužívání obilnin, které už bohužel jsou také modifikované, a to především ve vztahu k obsahu lepku. Knihu doporučuji minimálně jako soubor zajímavých faktů, které člověka donutí zamyslet se nad vlivem životního stylu.
schovat popis
Objevte pravdu o sacharidech a ochraňte svůj mozkový potenciál. Tato kniha vám otevře oči k zásadní změně ve způsobu výživy, která může ovlivnit vaše mentální zdraví.
Proč si přečíst Moučný mozek?
Renomovaný neurolog Dr. David Perlmutter přináší zásadní informace, které veřejnost zatím přehlíží: sacharidy mohou škodit našemu mozku. Není to jen otázka rafinovaného cukru nebo sladkostí, ale i takzvaných "zdravých" celozrnných výrobků. Autor vysvětluje, že primárním zdrojem energie našeho těla by měly být tuky, nikoli sacharidy. Díky úpravě jídelníčku můžete snížit riziko různých poruch včetně hyperaktivity, úzkostí, depresí nebo dokonce Alzheimerovy choroby. Kniha nabízí také praktické rady, jak se krok za krokem přizpůsobit novému životnímu stylu a výživě, která podporuje růst mozkových buněk a chrání genetické dědictví.
Tento průlomový pohled podporovaný vědeckými studiemi vám umožní získat kontrolu nad svým mentálním zdravím a zlepšit kvalitu života v každém věku. Moučný mozek je víc než jen kniha - je to průvodce novou cestou ke zdravějšímu a plnějšímu životu.
Výhody knihy Moučný mozek:
Odhaluje dopad sacharidů na funkci mozku a celkové zdraví
Nabízí vědecky podložené informace renomovaného neurologa
Napomáhá prevenci neurodegenerativních onemocnění
Poskytuje praktické a srozumitelné návody ke změně jídelníčku
Zaměřuje se na podporu mentálního zdraví a růstu mozkových buněk
Klíčové vlastnosti produktu:
Autor: Dr. David Perlmutter, expert na neurologii
Obsahuje přehled aktuálních vědeckých studií vztahujících se k výživě a mozku
Praktické rady pro každodenní život a stravování
Text je psán čtivým a srozumitelným stylem vhodným pro širokou veřejnost
Kniha odhalující souvislosti mezi naším mozkem - tedy tím, jak se chováme, smýšlíme a v důsledku i vypadáme a stravou. Mozek toho má v lidském těle na svědomí mnohem více než si myslíme, řídí téměř vše. A vedle něj i střeva. Proto je tak důležité dbát na potravu kterou vkládáme do úst a jak se z knihy dozvíme: sacharidy nejsou zrovna nejvhodnějším palivem pro naše tělo a mysl. Způsobují nám nejen kila navíc, ale i psychické problémy.
Moučný mozek - kniha pro každého, kdo se zajímá o zdravé stravování a zdravý životní styl obecně. Autor zde na pozadí vlastních lékařských zkušeností, ale i řady výzkumů konfrontuje "moderní životní styl" a zdravotní následky, které tento pro lidi přináší. O škodlivosti cukru bylo napsáno již několik knih, tato se však zaměřuje na sacharidy komplexně a poukazuje především na nadužívání obilnin, které už bohužel jsou také modifikované, a to především ve vztahu k obsahu lepku. Knihu doporučuji minimálně jako soubor zajímavých faktů, které člověka donutí zamyslet se nad vlivem životního stylu.
O tom, že jídlo, které jíme, ovlivňuje fungování našeho mozku, se myslím všeobecně ví. Však také existuje spousta tipů k tomu, co jíst, když potřebujete, aby se váš mozek pořádně soustředil na jiné věci než samotné trávení. Ovšem to, že mouka je pro náš mozek až tolik neprospěšná, jsem nic moc nevěděla. Řada informaci v této knize mě opravdu překvapila a myslím, že si budu dávat ještě větší pozor na to, co a kdy jím.
Kniha se mi libila. Uz nejakou dobu jsme omezili doma sacharidy, snizili cukry, slazeni a doslazovani, psenici a lepek. A kniha mne utvrdila, ze delame dobre. Autor uvadi mnohovyzkumu, coz se mi libilo. Co mne udivuje, ze v pripade unavy ci knizecka si naucene telo opet zada cukry a sacharidy a Velma rychle si na ne opet zvyka. Po precteni si davam jeste vetsi pozor , co nakupuji a ctu vsechny etikety. Je skoda, ze zdrave jidlo se stava temer nedostupne.
Inspirativní kniha, doslova nabitá informacemi o fungování lidského mozku, v souvislosti s tím co jíme. Autor, je neurolog s dlouholetou praxí a nesporným talentem, zvolit určitá slova v tu nejlepší chvíli. Umí vzbudit zájem, který vydrží po celou dobu čtení, vyburcuje, ale nestraší. Na spoustě příkladů ukazuje, co dělá s mozkem a psychikou naše závislost na sacharidech a lepku, díky které, si většina z nás krátí život, nebo minimálně jeho aktivní část o spoustu let. Klobouk dolů i za skvělý překlad, čtivé a zároveň užitečné dílko...
Výborná kniha, která vás přiměje se zamyslet nad svým stravováním. Už dlouho jsem tušila, že konzumace obilnin mi nedělá nijak dobře, ačkoli alergií na lepek netrpím. Hledala jsem proto zdroje, které se touto tématikou zabývají. Autorem knihy je neurolog, tedy člověk, který o lidském mozku a jeho fungování něco ví. Doporučuji knihu si přečíst a udělat si vlastní názor. Každopádně tam najdete celkem originální pohled na problematiku konzumace obilnin a pečiva.
Skvělá. Vyhledávám podobné publikace jako je tato, ano i s tak prazvláštním názvem. Lepku se vyhýbám dlouhodobě z jiných důvodů a tato kniha mi objasnila další důvody, proč se mu vyhýbat i nadále. Nesouhlasím sice s tím, vyhýbat se lepku za každou cenu, ono by to ani nebylo možné, ale vyhýbat se potravinám, kde je jeho největší obsah, to už možné je. Kniha je rozdělená na tři části a obsahuje celkem jedenáct kapitol a několik podkapitol, z nichž pro mě nejzajímavější je ta, která se zabývá praktickou částí s možností nového způsobu stravování, tedy čtyřtýdenním programem pro zdraví, inspirativním jídelníčkem včetně doporučení několika potravin blahodárných pro mozek. Nejvíce mě zaujaly části o MCT tucích, o kurkuminu a DHA, hoaxu o antioxidantech, také části o bolestech hlavy, lepku ve vztahu k poruchám chování a především mě fascinoval příběh čtyřletého Stuarta. Pokud je to všechno pravda, rozhodně se budu snažit hlídat si množství lepku i u svých dětí. Doporučuji.
Kniha je rozdělená na tři části a obsahuje celkem jedenáct kapitol a několik podkapitol, z nichž pro mě nejzajímavější je ta, která se zabývá praktickou částí s možností nového způsobu stravování, tedy čtyřtýdenním programem pro zdraví, inspirativním jídelníčkem včetně doporučení několika potravin blahodárných pro mozek. Nejvíce mě zaujaly části o MCT tucích, o kurkuminu a DHA, hoaxu o antioxidantech, také části o bolestech hlavy, lepku ve vztahu k poruchám chování a především mě fascinoval příběh čtyřletého Stuarta. Pokud je to všechno pravda, rozhodně se budu snažit hlídat si množství lepku i u svých dětí. Doporučuji.