Tuto knížku jsem objevila zcela náhodou a v původním nákupním seznamu u mě nebyla, jenže mě zaujalo její pojetí vypsané na zadní straně a tak jsem ji zakoupila. Oproti jiným, kt. mě zprvu zaujaly a pak po přečtení...
číst celé
Tuto knížku jsem objevila zcela náhodou a v původním nákupním seznamu u mě nebyla, jenže mě zaujalo její pojetí vypsané na zadní straně a tak jsem ji zakoupila. Oproti jiným, kt. mě zprvu zaujaly a pak po přečtení zklamaly je tato přesný opak! Knížka je skvělá! Pominu-li supr formát kt. dobře sedí v ruce a krásné fotky, její obsah má hlavu a patu, postupuje logicky a systematicky od základních informací. Až se je naučíte, postoupíte k vaření. Kniha je sepsána stručně, jasně ale maximálně výtěžně. Recepty jsou řazeny do sekcí dle ročních období a vysvětleny proč. Konečně jsem začala rozumět např. kde ve stravě najdu bílkoviny a kde sacharidy. Jak má vypadat správně sestavená porce a poměry potravin. Jak se vyhnout cukru a pokud ho konzumuji, jak tělu pomoci minimalizovat jeho škodlivé dopady. Jak vše souvisí s kvalitou stravy a jeho přípravou (a teď nemyslím bio kvalitu, ale zp. ošetření potravin před konzumací). Knížku považuji za takovou bibli stravování, kde je vše jasně, stručně a skvěle vysvětleno, doprovázeno o fotografie a postupy základních příprav, kt. využijete v receptové části knihy. Unikátní je také v tom, že spojuje čínské zásady, chcete-li ajurvédy, spolus tím, co se dá běžně sehnat v našich obchodech. Krásně vysvětluje jak si chystat vlastní kefír, vlastní kvašený nápoj nebo domácí chleba - díky procesům kvašení pak tyto suroviny mohou i lidi s alergií na laktozu nebo bezlepkáři. Stačí se naučit uvědomovat si přípravu surovin a můžete si sestavovat vlastní variace. Recepty jsou chutné. Knížka je prostě úžasná. Jediné co bych jí vytkla je, že každé část ročního období má málo receptů, zatím autorka nesepsala žádné pokračování nebo kuchařku s dalšími recepty dle 5ti elementů, což mě mrzí. Podotýkám, že vaření nenávidím, jsem líná a radši jsem vždy vybalila něco z mikrotenu,..ale tohle mi otevřelo oči v tom, že se dá pracovat snadno a ze základních surovin a ke všemu bude tělo spokojené a přirozeně štíhlé a....zvládla jsem z ní vařit i já a kila už šla taky dolu :)
schovat popis
Objevte cestu k trvalé rovnováze, štíhlosti a zdraví!
Chcete zlepšit své zdraví a dosáhnout přirozené hormonální rovnováhy? Tato kniha vám nabídne praktický a vědecky podložený návod, jak toho dosáhnout prostřednictvím správné výživy a harmonické stravy inspirované tradiční čínskou medicínou.
Autorka, zkušená mikrobioložka a odbornice na výživu, vysvětluje, jak funguje metabolismus a jak správně jíst, aby hormony pracovaly ve váš prospěch. Hormonální rovnováha je klíčovým faktorem nejen pro udržení štíhlosti, ale i pro celkové zdraví a vitalitu.
Kniha propojuje starodávné poznatky tradiční čínské medicíny s moderní západní dietologií a biologií, čímž představuje unikátní a efektivní přístup k výživě. Součástí jsou i originální pětielementové recepty, které pokrývají všechny části dne i roční období - od snídaně až po večeři, včetně polévek, dezertů a dalších lahodných jídel.
Díky více než 60 receptům si osvojíte nový způsob vaření s harmonizačním účinkem, který pomáhá obnovit tělesnou rovnováhu. Nechybí ani návody na přípravu domácího kváskového chleba, rostlinných mlék a zdravých fermentovaných nápojů, jako jsou kefíry, spolu s postupy fermentace obilnin a luštěnin.
Proč si zvolit právě tuto knihu?
Praktický průvodce ke zdravému metabolismu a hormonální rovnováze.
Unikátní spojení tradiční čínské medicíny a moderních vědeckých poznatků.
Více než 60 receptů na harmonizující pokrmy pro celé roční období.
Návody na fermentaci a přípravu zdravých domácích potravin a nápojů.
Podpora trvalé štíhlosti a skutečného zdraví bez přísných diet.
Hlavní vlastnosti knihy:
Autor: mikrobioložka a odbornice na výživu
Originální pětielementové recepty od snídaně po večeři
Popis funkčního metabolismu a hormonální rovnováhy
Návody na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka a fermentované nápoje
Inspirace z tradiční čínské medicíny i moderní západní dietologie
Tuto knížku jsem objevila zcela náhodou a v původním nákupním seznamu u mě nebyla, jenže mě zaujalo její pojetí vypsané na zadní straně a tak jsem ji zakoupila. Oproti jiným, kt. mě zprvu zaujaly a pak po...
číst celé
Tuto knížku jsem objevila zcela náhodou a v původním nákupním seznamu u mě nebyla, jenže mě zaujalo její pojetí vypsané na zadní straně a tak jsem ji zakoupila. Oproti jiným, kt. mě zprvu zaujaly a pak po přečtení zklamaly je tato přesný opak! Knížka je skvělá! Pominu-li supr formát kt. dobře sedí v ruce a krásné fotky, její obsah má hlavu a patu, postupuje logicky a systematicky od základních informací. Až se je naučíte, postoupíte k vaření. Kniha je sepsána stručně, jasně ale maximálně výtěžně. Recepty jsou řazeny do sekcí dle ročních období a vysvětleny proč. Konečně jsem začala rozumět např. kde ve stravě najdu bílkoviny a kde sacharidy. Jak má vypadat správně sestavená porce a poměry potravin. Jak se vyhnout cukru a pokud ho konzumuji, jak tělu pomoci minimalizovat jeho škodlivé dopady. Jak vše souvisí s kvalitou stravy a jeho přípravou (a teď nemyslím bio kvalitu, ale zp. ošetření potravin před konzumací). Knížku považuji za takovou bibli stravování, kde je vše jasně, stručně a skvěle vysvětleno, doprovázeno o fotografie a postupy základních příprav, kt. využijete v receptové části knihy. Unikátní je také v tom, že spojuje čínské zásady, chcete-li ajurvédy, spolus tím, co se dá běžně sehnat v našich obchodech. Krásně vysvětluje jak si chystat vlastní kefír, vlastní kvašený nápoj nebo domácí chleba - díky procesům kvašení pak tyto suroviny mohou i lidi s alergií na laktozu nebo bezlepkáři. Stačí se naučit uvědomovat si přípravu surovin a můžete si sestavovat vlastní variace. Recepty jsou chutné. Knížka je prostě úžasná. Jediné co bych jí vytkla je, že každé část ročního období má málo receptů, zatím autorka nesepsala žádné pokračování nebo kuchařku s dalšími recepty dle 5ti elementů, což mě mrzí. Podotýkám, že vaření nenávidím, jsem líná a radši jsem vždy vybalila něco z mikrotenu,..ale tohle mi otevřelo oči v tom, že se dá pracovat snadno a ze základních surovin a ke všemu bude tělo spokojené a přirozeně štíhlé a....zvládla jsem z ní vařit i já a kila už šla taky dolu :)
schovat popis
Nina
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Tuto knížku jsem objevila zcela náhodou a v původním nákupním seznamu u mě nebyla, jenže mě zaujalo její pojetí vypsané na zadní straně a tak jsem ji zakoupila. Oproti jiným, kt. mě zprvu zaujaly a pak po přečtení zklamaly je tato přesný opak! Knížka je skvělá! Pominu-li supr formát kt. dobře sedí v ruce a krásné fotky, její obsah má hlavu a patu, postupuje logicky a systematicky od základních informací. Až se je naučíte, postoupíte k vaření. Kniha je sepsána stručně, jasně ale maximálně výtěžně. Recepty jsou řazeny do sekcí dle ročních období a vysvětleny proč. Konečně jsem začala rozumět např. kde ve stravě najdu bílkoviny a kde sacharidy. Jak má vypadat správně sestavená porce a poměry potravin. Jak se vyhnout cukru a pokud ho konzumuji, jak tělu pomoci minimalizovat jeho škodlivé dopady. Jak vše souvisí s kvalitou stravy a jeho přípravou (a teď nemyslím bio kvalitu, ale zp. ošetření potravin před konzumací). Knížku považuji za takovou bibli stravování, kde je vše jasně, stručně a skvěle vysvětleno, doprovázeno o fotografie a postupy základních příprav, kt. využijete v receptové části knihy. Unikátní je také v tom, že spojuje čínské zásady, chcete-li ajurvédy, spolus tím, co se dá běžně sehnat v našich obchodech. Krásně vysvětluje jak si chystat vlastní kefír, vlastní kvašený nápoj nebo domácí chleba - díky procesům kvašení pak tyto suroviny mohou i lidi s alergií na laktozu nebo bezlepkáři. Stačí se naučit uvědomovat si přípravu surovin a můžete si sestavovat vlastní variace. Recepty jsou chutné. Knížka je prostě úžasná. Jediné co bych jí vytkla je, že každé část ročního období má málo receptů, zatím autorka nesepsala žádné pokračování nebo kuchařku s dalšími recepty dle 5ti elementů, což mě mrzí. Podotýkám, že vaření nenávidím, jsem líná a radši jsem vždy vybalila něco z mikrotenu,..ale tohle mi otevřelo oči v tom, že se dá pracovat snadno a ze základních surovin a ke všemu bude tělo spokojené a přirozeně štíhlé a....zvládla jsem z ní vařit i já a kila už šla taky dolu :)
V posledních pár měsících (karanténa) jsem nabrala 4kg...díky nezdravé a nevyvážené stravě (je mi 33). Tato kniha mi pomohla pochopit jak by se měl člověk správně stravovat, dle různých pravidel, např. 5 elementů, či pravidla pěstí. V knize jsou i recepty, již jsem jich pár vyzkoušela a mám dojem, že ručička na váze už jde zase dolů a nehoní mě chutě na sladké, protože tělo má dostatečnou výživu. Kniha je krásně a pokorně napsaná, autorka je milý a nevychloubavý člověk. Takže se kniha čte velmi dobře a je dobře pochopitelná. Mohu ji jen doporučit!
Úžasná knížka, laicky vysvětleno, co se děje s naším tělem při konzumací cukrů, průmyslově zpracovaných potravin atd. Měla by to být povinná četba !!! Kolik by se ušetřilo financí na zdravotnictví, kdyby lidi jedli správně . I za cenu toho, že by zkrachovali výrobci všech hnusů a rádoby zdravých potravinových doplňků. Lidi myslete !!!
Dej tělu šanci je další knížka zabývající se tím, jak důležité je pro náš organismus správné stravování. Na toto téma už jsem měla domu knížek spoustu, jejich kvalita ovšem byla různá. Tato knížka patří mezi ti, které si v mé knihovničce našly své místo a ke kterým se ráda vracím. Myslím, že i z hlediska odbornosti je vše dobře zpracováno a má tedy smysl si knihu alespoň prohlédnout. Určitě toho nebudete litovat.
Skvělá kniha, která velmi poutavě popisuje stravovací návyky a možnosti jejich zlepšení. Vše dává obrovský smysl a použité argumenty jsou logické a snadno pochopitelné, Po přečtení jsem už nemohla některé staré stravovací návyky dále podporovat a automaticky přešla na ty víc přirozené. vřele doporučuji
Dek tělu šanci je kniha pro lidi, kteří si nejsou jisti tím co pro své tělo mají udělat. Rovnováha a životní energie jsou opravdu dosti zásadní témata a tak by bylo dobré na toto nezapomínat. Autorka Ivana Stenzová je opravdu skvělá odbornice pro vysvětlení jak se o svoje tělo správně postatrat a jak mu pomoci dobře trávit a uchovat si zdravou stránku metabolismu při spalování. Vychází z různých výzkumů.
Všichni celiatici pozor!!!!! Autorka nebezpečně doporučuje žitnou mouku celiatikum na straně 135!!! Naprostý nesmysl, mohli byste si vážně poškodit zdraví. Tato kniha je směs blábolů člověka bez znalosti autoimunitních onemocnění s její problematiky, který se cítí být povolán radit s výživou. Vůbec nechápu, že kuchařku s faktickými chybami, co může vážně způsobit problémy střevům lidem s autoimunitnimi chorobami, někdo vydal. NAPROSTO NEDOPORUČUJI!!
Kniha Dej tělu šanci je určena pro všechny, kteří chtějí pochopit své tělo a propojit jej se stravováním. Přehledným a srozumitelným způsobem zde autorka popisuje, jak naše tělo funguje a co se s ním děje při konzumaci různých typů potravin. Opírá se o základy tradiční čínské medicíny, které promítá do našeho prostředí a běžného fungování. Kniha obsahuje spoustu teorie, která je ale psána záživnou a přesto odbornou formou, a je doplněna o řadu chutných receptů, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Super kniha, kde si člověk může přečíst, jak vůbec tělo funguje. Recepty jsou velice zajímavé, hlavně kombinace chutí. Cítíme se po jídle moc dobře a hlavně plně, jen si zvyknout, že to je prostě jiné. Jinak mi kniha dala opravdu spoustu užitečných informací, a je napsaná naprosto skvěle. Určitě jsem ráda, že ji mám ve své knihovně.
Musím říct, že mne kniha překvapila. Především co se týká fungování těla, lépe jsem pochopila své problémy a seznámila se s možnostmi, které mám. Vzala jsem si z toho jen to nutné pro mne a naučila se dle toho fungovat. Fermentuji, peču vlastní chléb, vařím si doma a jídlo si nosím do práce, účinky to má, cítím se lépe, váha klesá a já jsem plná energie. Recepty jsem nějaké vyzkoušela a našla pár oblíbených, ale i přesto dále vařím dle své chuti, jen ze zdravých a prospěšných surovin. Vždyť i taková svíčková nebo koprovka jde uvařit zdravě a chutně. Více receptů sice využívám z její další knihy - Šance pro ženu 40+, i když do toho věku mám ještě více jak desetiletí čas.
Měla by to být povinná četba !!! Kolik by se ušetřilo financí na zdravotnictví, kdyby lidi jedli správně . I za cenu toho, že by zkrachovali výrobci všech hnusů a rádoby zdravých potravinových doplňků. Lidi myslete !!!