Kniha vznikala s cílem přiblížit čtenářům
jednoduchý a přirozený způsob posílení vlastního zdraví. Za
posledních 100 let bylo popsáno mnoho nových poznatků o vitaminech
a minerálech, ale především o zdravé výživě, která může zabránit
vzniku řady onemocnění. V první části knihy se autoři soustředí...
číst celé
Kniha vznikala s cílem přiblížit čtenářům
jednoduchý a přirozený způsob posílení vlastního zdraví. Za
posledních 100 let bylo popsáno mnoho nových poznatků o vitaminech
a minerálech, ale především o zdravé výživě, která může zabránit
vzniku řady onemocnění. V první části knihy se autoři soustředí na
výživu a výběr zdravých a výživově hodnotných potravin. Druhá část
se věnuje mikroživinám, jejich známým účinkům v metabolismu člověka
a také jsou zde popsány základní zdroje těchto látek v potravě.
Dále jsou rozebrány některé účinky probiotik a přírodních látek. V
poslední části je popsán zdravý a vyrovnaný jídelníček, sestavený
nejen z pohledu energetického, ale také z hlediska volby potravin.
Potraviny jsou vybírány s důrazem na pestrou a vyváženou stravu,
dostupnou na trhu v ČR, a na potraviny s minimálním využitím
chemických přídatných látek, s podporou tzv. ekologické
produkce.
schovat popis
Recenze