\nGhí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajuverdského receptu přepuštěním 100% másla. \nPřepuštěné máslo je bezvodný tuk. Připravuje se pomalým přepouštěním másla, kdy se z něj odstraňuje voda a ostatní příměsi, až zbyde čirý tuk krásné žluté barvy. Jeho největší výhodou je, že má vyšší...
číst celé
\n
Ghí je máselný tuk vyrobený podle starodávného ajuverdského receptu přepuštěním 100% másla. \nPřepuštěné máslo je bezvodný tuk. Připravuje se pomalým přepouštěním másla, kdy se z něj odstraňuje voda a ostatní příměsi, až zbyde čirý tuk krásné žluté barvy. Jeho největší výhodou je, že má vyšší bod přepalování než původní máslo. Má slabě nasládlou, jemně oříškovou chuť i vůni. \nPoužívá se na smažení nebo pečení. \nBez lepku.\nZemě původu: Česká republika\nTabulka nutričních hodnot:
\n
100 g
\n
Energetická hodnota\n3 693 kJ/ 882 kcal
\n
Tuky\n99 g
\n
\n- z toho nasycené mastné kyseliny\n65 g
\n
\n
Sacharidy\n0 g
\n
\n
Bílkoviny \n0 g
\n
Vláknina\n0 g
\n
Sůl\n0 g\nSložení: \n100% máselný tuk.\nUpozornění:Nevystavujte slunečnímu záření. Skladujte do teploty 25 °C a relativní vlhkosti 70 %. Po otevření spotřebujte do 14 dnů. Minimální trvanlivost do: viz. spodní část obalu. Alergeny jsou zvýrazněny tučně.
\n
schovat popis
Recenze