Tatjana Wehmeyer

Tatjana Wehmeyer je autorkou publikace „Šunka, salámy & spol.“. Jedná se o knihu, ve které autorka shromáždila informace o nejrůznějších výrobcích z masa. Snaží se čtenáře uvést celkově do světa voňavých uzenin a masných výrobků vůbec, tak se snaží také nastínit historii tohoto odvětví masného průmyslu a také se snaží ukázat jako dobroty se s uzenin pak dají vyrábět a konzumovat. Snaží se tedy čtenáře uvést do problému masných výrobků jako jsou paštiky, nejrůznější druhy šunky, měkké salámy, fermentované salámy, tlačenky či huspeniny nebo aspiky. Rovněž pak přidává několik receptů, které si čtenáři mohou sami doma vyzkoušet.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Jestli rádi konzumujete maso a uzeniny, tak je tento lexikon pro Vás jak dělaný. Dozvíte se v něm hodně zajímavostí ze světa těchto pochoutek. Jejich dělení, různé druhy zpracování a hlavně také něco z historie. Pochoutek je tolik, že určitě všechny nebudete znát. I já jsem byl překvapen, co všechno se u nás vyrábí. V knize jsou i recepty, třeba se Vám zrovna budou k něčemu hodit. Velká... číst celé spokojenost.
31/08/2017
Obrázek knihy
Masožravec obecný musí zajásat a křepčit blahem, když si otevře tuto publikaci. Už jen ta úvodní obálka se povedla, úplně se mi sbíhají sliny. Výrobky z masa jsou lahodné a neodolatelné. Nic se však nesmí ošidit, člověk to ihned pozná na celkové chuti. Maso prostě ničím nenahradíte. Čeká na Vás plno receptů a také historie masných výrobků. Salámy, šunky, výtečné paštiky, tlačenky ... Vý... číst celéběr je docela pestrý.
13/07/2018
Obrázek knihy
Šunka ° salámy a spol. Je skvělá kniha pro ty, co tyhle uzené věci milují a bašti je ve velkém. V knize se dozvíte, jak můžete poznat kvalitní šunku a jak se vůbec připravují. Také jak se šunky dělí, plno druhů jste třeba ani neznali, ale Radim vám je ochutnat, protože jsou to opravdové delikatesy. Kniha za málo peněz, která opravdu může udělat hodně radosti. Za mě a naší rodinu můžeme ... číst celépouze doporučit.
24/06/2019