Jaroslav Kalivoda

Jaroslav Kalivoda je lékařem v oboru diabetologie. Věnuje se psaní kuchařských receptů určených pro redukční dietu. Vydal kuchařku „Americká kuchyně v redukční dietě“ nebo knihu nabízející rady k zavařování pro pacienty, trpící diabetem. Kromě publikací, vycházejících z jeho odborné lékařské praxe, se Jaroslav Kalivoda představil také jako zdatný autor turistických průvodců. Vytvořil průvodce po regionech jako je Rakousko, Island, Aljaška, Švýcarsko, Nizozemsko, země Arabského poloostrova nebo Austrálie a Nový Zéland. V těchto publikacích se snaží čtenářům nabídnout základní informace o jednotlivých zemích a zajímavých místech.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Super kuchařka pro všechny, kteří mají cukrovku nebo nechtějí jíst bílého zabijáka - cukr, který je obsažen téměř ve všech potravinách. Navíc je velmi vhodná pro ty, kteří rádi zavařují ať už ovoce nebo zeleninu. Je super, že v dnešní době není problém cukr vynechat a je možno ho nahradit umělým sladidlem, takže si pochutnají i cukrovkáři. Chválím i pěkné barevné fotografie, které kucha... číst celéřku hezky obohacují a oživují.
2/09/2019
Obrázek knihy
Knížku jsem věnovala svému otci, kterému byla diagnostikována cukrovka. Moje rodina miluje zavařování. Prolistovala jsem recepty jen na rychlo, ale myslím, že tam rodiče najdou vše co potřebují a že jim knížka přinese jen radost. Je malá, tenká, takže nezabere moc místa. Za mě výborná volba.
22/05/2019
Obrázek knihy
Diabetici to v životě nemají příliš lehké, zejména ve stravování. Kniha se zaměřuje zejména na zavařování pro tuto cílovou skupinu. Základem je vyloučení cukru, který se dá velmi dobře nahradit. Recepty jsou báječné, můžete se těšit na kompoty, čalamády, ovocné šťávy a další dobroty. Klidně se může stát, že se takové zavařování stane Vašim koníčkem a budete vyhledávat další a další úžas... číst celéné recepty.
10/07/2018
Obrázek knihy
Zavařujete ? Pak jistě víte, že je to docela náročné. A proto přijde vhod tato příručka, která Vám přinese zásady zavařování pro diabetiky. Je jasné, že cukr je jejich nepřítel. Proto ho musíte nahradit jinými sladidly a těch není zas tak málo. Pokud vše uděláte dle návodů, tak se nemusíte ničeho bát. Můžete v pohodě mlsat marmelády, džemy a také si pochutnávat na kuřecím mase. Záleží n... číst celéa tom, co si vyberete.
5/12/2017
Obrázek knihy
dobré recepty
19/07/2020
Obrázek knihy
Zavařování bylo moderní v době našich babiček, které potřebovaly uchovat přebytky z úrody, aby vydržely co nejdéle a mohly je využít v době zimy. V dnešní době se ale spousta lidí vrací v tradičním způsobům uchovávání potravin, ke kterým patří i zavařování. Tato kuchařka se věnuje zavařování, ale pro diabetiky. Doporučuji pro všechny, kdo mají diabetickou dietu a nemohou jíst klasické p... číst celéotraviny. Recepty jsou chutné.
31/03/2020
Obrázek knihy
Obsahově jsem spokojen, i když mi chybí podrobnější rozbor jednotlivých tras. To je ale osobní pohled.
9/01/2020
Obrázek knihy
Výborná služa, rychlost dodání.
Spokojená
29/03/2019
Obrázek knihy
Americká kuchyně byla dlouhou dobu dávána za vzor. Nemyslím si, že by byla tak dobrá. Stačí se jen podívat, kolik lidí má v Americe nadváhu. Obrovské množství. A to je tím, že se cpou hranolkami, hamburgery a dalšími nezdravými věcmi. Tato kniha naštěstí obsahuje recepty, které jsou v redukční variantě. To je jediné štěstí, protože jsou jinak velice chutné. Ale konzumovat je doporučuji ... číst celépouze v rozumné míře.
5/12/2017
Obrázek knihy
Vždy jsem si myslel, že je americká kuchyně příšerně nezdravá. Všechny ty hamburgery, hranolky a párky v rohlíku, to je přeci kalorická bomba jako blázen. Tato publikace Vás ale přesvědčí o opaku. Opravdu se dají najít recepty, které můžete používat bez sebemenších obav. Je jich padesát a dokonce se dostane i na diabetiky, což tedy kvituji velmi pozitivně. Příjemné překvapení a poměrně ... číst celédobré pochutnání.
26/09/2017
Obrázek knihy
Zavařování je praktická a bohulibá činnost. Kdo tuto činnost praktikuje, mi dá za pravdu. Tato publikace Vám přináší docela zajímavé poznatky o tom, jak zavařovat pro diabetiky. Je potřeba se vyvarovat cukru a proto je vhodné ho nahradit alternativním produktem. To vše se dozvíte v této publikaci, která Vám nabídne i předpisy na kompoty, nebo marmelády. Recepty jsou slušné a potěší každ... číst celéého diabetika. Tak vzhůru do nich.
26/09/2017