Dick Strawbridge

1959

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Tato kniha je plná zajímavých a užitečných rad pro zpracování ovoce a zeleniny. Zjistíte, jak je můžete skladovat a upravit, aby vydržely déle. Dozvíte se, jak ovoce a zeleninu sušit, mrazit, nakládat do láku, octa, oleje, cukru nebo alkoholu. Je zde popsáno, jak připravit bylinkové octy, čatní, marmelády, džemy, želé, kandovanou kůru, ovocné sirupy, vína, cider, omáčky, kečupy… Některé... číst celé rady jsou obecné a dají se využít na jakýkoli druh zeleniny a ovoce, ale najdete zde i recepty, kde je uveden postup zpracování pro určitou zeleninu či ovoce.
30/04/2018
Obrázek knihy
Tato kniha nabízí dvacet šest metod, jak konzervovat a zavařovat. Každá metoda je vždy podrobně rozepsána (včetně obrázků) a poté následuje konkrétní využití, tedy konkrétní recepty. Kromě klasických metod, zde byly metody, jež jsem nečekala. Zjistíte třeba, jak vyrobit ochucené octy nebo ovocné krémy. Líbí se mi, že kniha obsahuje mnoho užitečných informací (třeba tu, jak dlouho se maj... číst celéí sušit běžné druhy ovoce a zeleniny). V knize převažují recepty, o nichž si myslím, že jsou využitelné.
29/01/2018
Obrázek knihy
Kniha o zavařování a uchování byla pro mne velkým přínosem, neboť nabízí cca 20 způsobů uchování potravin, např. sušení, nakládání a zavařování. Také jsou v knize návody na výrobu různých octů, olejů. Není to typická kniha s recepty, ale oslovila mne, některé rady jsem využila. Kniha obsahuje taky spoustu náčrtů a fotografií. Bonusem knihy je je její nízká cena. Také oceňuji, že je kni... číst celéha vázaná. Doporučuji
22/05/2021
Obrázek knihy
V první řadě chci upozornit, že se nejedná o běžnou klasickou kuchařku a zavařování, kde je padesát receptů jen na jahodový džem.
Zde se především dozvíte o nejrůznějších způsobech jak suroviny uchovat. Jako skladování ve sklepě, ve spíži či v truhlíku na okně. Kterak sušit bylinky či ovoce, ať už na vzduchu, v troubě, nebo v solární sušičce. Poté se samozřejmě řeší nákládání do sk... číst celéla, ať už v podobě marmelád, chutney, kompotů. Naložení do oleje, octa, láku.
Vše je doplněno přehlednými fotografiemi a obohaceno o recepty v nichž využijete své konzervované výrobky.
31/07/2019
Obrázek knihy
Šikovná knížečka, která jednoduše popisuje, jak si poradit s uchováváním masa mimo chladničky a mrazničky. Tato publikace se také navíc zabývá i tím, jak si s výslednými produkty vašeho snažení dále poradit v kuchyni. To znamená, že poté co si vyrobíte vzduchem sušenou nasolenou slaninu, se i dozvíte, jak z ní připravit lahodné těstoviny.
Návody jsou srozumitelné, jasně popsané a ... číst celédoprovázené podrobnými fotografiemi.
31/07/2019
Obrázek knihy
Konzervování a zavařování může pro někoho být velmi zajímavou činností, které lze snadno propadnout. Tato kniha Vás provede tajemstvím tohoto zpracovávání potravin a nabízí plno užitečných a praktických rad. Samozřejmě se tu objeví i recepty, které stojí za to vyzkoušet v praxi. Zjistíte, že existuje velká řada metod, jak se ke kýženému výsledku dopracovat, Kniha jich nabízí rovných 26 ... číst celéa to vůbec není málo.
30/04/2019
Obrázek knihy
Drobnější publikace, která je plná rad napříč spektrem v oblasti zavařování a uschování potravin. Kniha radí, jakým způsobem a kdy potraviny získávat, jak je následně upravovat a jak nejlépe konzervovat, aby byly poté dobře použitelné a estetické. Kniha obsahuje jak obecné rady použitelné na celé spektrum zavařování, tak konkrétní rady k jednotlivým druhům surovin. Navíc nabízí velké mn... číst celéožství metod, které si pro žádoucí konzervaci vybrat.
25/01/2019
Obrázek knihy
Vůbec se nejedná o klasickou knihu o zavařování s postupy! Kniha popisuje různé způsoby zpracování potravin či úrody, např. solární sušička- u nás bychom řekli spíš sluneční sušička. Pro toho kdo začíná hospodařit či uchovávat potraviny je kniha jistě zajímavá, ale obohatí i mnohého zkušeného zpracovatele úrody. Je proložena řadou receptů, což z ní činí jinou knihu, než jsem předpokláda... číst celéla, že kupuji. Osobně recepty nevyužiji, ale jiným poskytne dobrý návod, jak s uchovanou potravinou dále naložit. Kniha má moc pěkné zpracování a je proložena řadou fotek, které prakticky ukazují, jak postupovat.
26/12/2018
Obrázek knihy
Kniha mě vůbec neoslovila. Není to klasická kuchařka o zavařování. Receptů je tam pár.
16/10/2017