Dagmar Lužná : Kuchařky

1960

Dagmar Lužná se od roku 1990 aktivně zajímá o makrobiotiku a v letech 2000 až 2008 provozovala v Olomouci prodejnu zdravé výživy Ječmínek. Absolvovala obor 'Technologie a řízení v gastronomii' v rámci bakalářského studijního programu 'Chemie a technologie potravin' na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Je autorkou knih „Vaříme pro děti podle makrobiotických zásad a nejen pro ně“, „Makrobiotický léčebný talíř, aneb Nemoc není nepřítel I.“, „Makrobiotický léčebný talíř II.“, „Makrobiotické nedělní vaření“ a „Makrobiotické dobroty babiček Dáši a Světlany aneb Jak příjemně strávit čas s dětmi a ještě si pochutnat“.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Kvásek je základem pro spoustu receptů. Jeno název je tak jednoduchý, ale přitom umět si '' vypěstovat '' a udržet doma kvalitní kvásek, to chce chuť a odvahu. Já už velmi dlouho dělám kvásek do buchet nebo do mazance či vánočky, to mi nedělá problém, je to jednoduché. Vždycky jsem ale chtěla zkusit i vlastní chlebový kvásek. Tato kniha mi moc pomohla do základů a už jsem podle mí i pek... číst celéla a dopadlo to super!
25/05/2020
Obrázek knihy
Kouzlo kvásku spočívá v tom, že z něj můžete připravovat opravdu skvělé dobroty. A v této kuchařce jich naleznete nepočítaně. Nabídnout Vám může slané pečivo v podobě chlebů, baget, semínkových kostek a dalšího chutného pečiva. Nemohu zapomenout na sladké pečivo, polévky a teplá jídla. Fanoušci veganské a vegetariánské stravy se už jistě nemohou dočkat, až uvedené recepty vyzkouší v pra... číst celéxi. Já jim v tom bránit nebudu.
28/06/2019