Hlavní zavařovací sezóna už sice skončila, ale já jsem člověk, který zavařuje průběžně po celý rok a zdaleka ne jen ovoce a zeleninu, takže jsem tuto kuchařku opravdu ocenila. Těch receptů je tady opravdu hodně, kromě klasických zavařovaček sezónního ovoce a zeleniny, tu najdete recepty na zavařování a nakládání masa, sýrů, výrobu různých olejů, sirupů, omáček a nebo také na různé nanuk... číst celéy. S touto kuchařkou budete vždy připraveni, protože si díky ní uděláte chutné zásoby, které vám dlouho vydrží.
Kdo má doma zahradu, na které si pěstuje ovoce nebo zeleninu, řeší každý rok stejný problém - "kam s tím". Sníst se to najednou nedá, takže zavařování je často jedinou možností. Pokud nejste zkušená hospodyňka nebo pokud hledáte inspiraci, pomůže vám tato kuchařka od Apetitu "Zavařování". Najdete v ní stovku receptů na různé marmelády a džemy, nakládané okurky, sýry, utopence... no pros... číst celétě pochutná si celá rodina :-)
Koho z nás by napadlo, že se vrátíme k něčemu takovému jako je zavařování a tak jsem si prostě řekl, že jsem si tohle musel alespoň vyzkoušet a tak jsem si prostě řekl, že se do toho jednoduše vrhnu a vyzkouším si právě tohle zavařování s touto skvělou edicí, se kterou se tedy jistě nedá nic pokazit. To si prostě zamiluje každý z nás, je to prostě jak pro začátečníky tak pro pokročilé, ... číst celékteří se v tom vzhlédnou.
Zavařování jsme si užívali hlavně s naší babičkou o letních prázdninách. Ta zavařovala téměř vše z vlastní úrody. Ať už se jednalo o ovoce či zeleninu. Milovali jsme její okurky, které jsme celoročně využívali do salátů a nebo k řízků a sekané a také její výborné třešně. Tato edice nás přivádí k zavařování a tak si moc rádi vše zkoušíme taky. Vzpomínáme na její výborné zavařeniny. Je to... číst celé tak trochu vzpomínka na dětství.
Naprosto úžasná kuchařka obsahující nepřeberné množství receptur, podle kterých si šikovná kuchařka může vyrobit vynikající, originální a netradiční džemy, marmelády, ale i sladkokyselou zeleninu. Naprosto fantastické jsou barevné fotografie, je radost se na ně dívat a kochat se jimi. Velmi pěkný nástěnný kalendář, který se hezky vyjímá na zdi kuchyně. Myslím, že by byl vhodný i jako mi... číst celélý dárek šikovné kuchařce.
Domácí marmeláda z ovoce ze zahrádky nebo kompot? To jsou dobroty, nad kterými nikdo nepohrdne. Chcete inspiraci na tradiční, ale i netradiční kombinace zavařenin? Kniha z edice Apetit nabízí vše potřebné. Kniha je plná rad, tipů a nápadů na zavařování. Recepty jsou jednoduché a srozumitelné. Obsahuje návody na zavařené ovoce, ale i zeleninu nebo třeba utopence. Dále recepty na marmelád... číst celéy nebo džemy. Recepty jsou doplněny o fotografie.
Kuchařka z edice Apetit, která pojednává o zavařování, je opravdu velmi povedená. Pokud si rádi v kuchyni děláte zásoby, uchováváte svoje oblíbená jídla, nebo prostě jen zkoušíte nové věci, určitě se poohlédněte po této kuchařce, která obsahuje desítky zajímavých receptů. Z daleka tu nenajdete pouze recepty na džemy, marmelády, kompoty a zavařenou zeleninu, ale i návody jak zavařit hoto... číst celévá jídla či nejrůznější masové a rybí pochoutky.
Tuto knihu jsem měla možnost prohlížet u své sousedky, které jsem pomáhala při zavařování hub do octa. Měla právě knihu otevřenou a připravovala lák podle receptu. Knihy od Apetitu jsou velmi zdařilé, přehledně členěné a obsahují mnoho užitečných rad a tipů. Téma zavařování se netýká jen džemů, marmelád a povidel, ale v knize najdete i recepty na kyselé okurky, utopence, kompoty, nebo i... číst celé různé přílohové omáčky různých světových kuchyní.
Tento díl kuchařky časopisu Apetit mi připadal tak nějak méně potřebný, než ty ostatní, což je samozřejmě individuální. V této konkrétně jsem nalezla zatím asi nejmenší množství pro mě použitelných receptů. Nicméně zpracování je stejně propracované a přehledné jako je to u všech knih této edice. Věřím, že někdo, kdo je zavařování oddán víc, než já, tuto knihu receptů opravdu ocení, podl... číst celée mě je edice Apetit jednou z nejlepších kuchařek na českém trhu.
Kuchařka Zavařování z edice Apetit mě rozhodně nezklamala. Kuchařka je krásně přehledná, srozumitelná a neučí vás nejen jak správně zavařovat, ale poskytne vám i tipy a nápady, co všechno se dá zavařit. Díky zavařování zvládnete zpracovat i množství ovoce nebo zeleniny, které potom oceníte třeba v zimních měsících. Kuchařka má opět moc krásné fotografie. Moc se mi líbí, doporučuji se do... číst celé ní také mrknout :)
Pokud si někdo zvykne na edici Apetitu a má jejich ostatní díly, určitě se i při zavařování rád podívá do této krásné knihy. Kniha je stejně jako ostatní díly z edice velmi vydařená. Výborný, dobře zpracovaný text a krásné fotografie. V knize nalezneme tradiční, ale i nové recepty na konzervaci potravin, dobré tipy a to nejen na zpracování ovoce, ale také zeleniny. Knihu rozhodně doporu... číst celéčuji, samotnou i do sbírky.
Krásně zpracovaná kuchařka na téma zavařování, po jejím prolistování budete mít chuť hned něco vyzkoušet. Přesvědčí vás, že zavařování nerovná se pouze marmeláda a kompot. :) Množství inspirativních receptů, klasické i nové a neokoukané. Vše samozřejmě doplňuje množství krásných fotografií, jak je u Apetitu zvykem. Recepty jsou rozděleny do přehledných kategorií dle použitých surovin, j... číst celésou psány srozumitelně, takže je zvládne opravdu každý. Pokud jste fanouškem opravdu domácího jídla, kuchařku vřele doporučuji.
Bude to znít přihlouple, ale nikdy jsem si netroufala na zavařování nebo zkrátka na nějaké vlastní zpracování ovoce či zeleniny. Vždy jsem to měla v hlavě zafixované jako nějakou potravinovou alchymii, do které bych se neměla pouštět. To je samozřejmě veliká škoda, protože zavařování je nejenom snadné, ale i dost zábavné - skvělá činnost na odreagování. Líbilo se mi hlavně vyrábění džem... číst celéů a povidel.
Další výborná kniha z edice Apetit. Ačkoliv jsem si myslela, že tu půjde hlavně o zavařování ovoce, není tomu tak, i když i takové recepty tu samozřejmě najdete, a s pečlivým návodem, jak docílit co nejlepšího výsledku. Najdete tu i spoustu receptů na zavařenou zeleninu, výborné džemy, a to jak z ovoce a zeleniny, ale i třeba na utopence nebo nakládané hermelíny, což jsem v této kuchařc... číst celée vůbec nečekala a nesmírně mě to potěšilo.
Nenechte se zmýlit, tato kniha není jen o zavařování kompotů, ale je toho v ní mnohem více. Co mám ráda jsou džemy, ale i nakládané sýry, utopence nebo pečenáče. Kniha zavařování je totiž plná receptů na jakékoliv uskladnění a uchování potravin. Velkém množství šťáv a olejů, ale také to, jak si uchovat suroviny v mrazáku. Pokud máte zahradu, tuto knihu budete milovat a všechny poklady s... číst celéi uložíte na zimu do sklepa...
Kuchařky v edici Apetit jsou pro své vynikající recepty a také fotografie právem vyhlášené. Osobně se mi tato kniha velmi líbí. Najdete v ní všemožné typy na dobré zavařeniny. V létě máme zahradu plnou ovoce a zeleniny a nejlepší je vždy ovoce a zeleninu zpracovat, aby se nezkazila. V knize najdeme opravdu všechno. Recepty jsou přesné a poměrně jednoduché a já tuto knihu velmi doporučuj... číst celéi všem, kteří hledají inspiraci pro zavařování.
Odebíráme biobedýnky, ty je nutné hned zpracovat. Část jsem vždy zamrazila, ale už nám nestačil mrazák. Takže zavaření je pro nás ideální, protože to vyřeší i náš druhý problém, a to je to, že máme často prázdnou lednici. Kuchařkám apetit manžel věří. Proto nám tento díl rozsekl i dlouhodobý spor o tom, zda se utopenci pomazávají před naložením hořčicí. Moc oceňuji i recepty na domácí s... číst celéirupy. Nejraději máme bezový.
Od babičky jsem zvyklá na to, že vždycky sezonní potraviny zavařovala. A pak jsme si v zimě všichni členové naší rodiny užívali marmelády a různé kompoty. Rozhodně i já chci využít nabízené možnosti léta a něco si zavařit na zimu. Jenže takové zavařování nemusí být pro každého brnkačka. A pak je vhodné sáhnout po další mé lásce z edice Apetit Zavařování. Získáte z ní různé užitečné rady... číst celé a tipy a uvidíte, že nakonec vám vše půjde samo.
Přes léto se nám toho na naší velké zahradě vždy urodí tolik, že to nestíháme spotřebovat čerstvé a v zimě zase je nedostatek domácích surovin. Proto mám moc ráda zavařování všeho, co nám příroda nabídne. Nejsou to jen klasické marmelády a džemy, ale i promyšlené a různě kombinované. Poprvé jsem podle této knihy naložila i maso a zeleninové kimči. Velký výběr pro všechny a sami uvidíte,... číst celé jak se budou v zimě hodit
Se zavařováním jsem se potkávala prakticky celý život, ať už přes domácí jahodové a mirabelkové marmelády, které vařila moje babička, nebo přes různá jídla, která nám mamka zavařovala na dovolenou u moře. Moc mě potěšilo, že tato kuchařka se nevěnuje pouze džemům a kompotům, ale i zavařování slaných věcí, protože třeba zavřené houby, to je prvotřídní lahůdka. Nejvíc mě potěšila kapitola... číst celé o likérech, některé jsem vyzkoušela a je tu neskutečná mňamka.