Kniha je velmi obsáhlá. Najdete v ní spoustu receptů na fermentování snad všeho. Určitě uvítáte návody na nákládanou zeleninu nebo na kváskové pečivo. Potěšilo mě, že jsou zde i návody na domácí alkoholické nápoje jako je pivo a víno... Také si připravíte domácí octy nebo cider. Je tu opravdu spoustu návodů, ale bohužel neobsahuje obrázky, což je docela škoda, protože to kuchařky o dost... číst celé vylepšuje a je to pak i lépe čitelné mezi množstvím textu.
Jeden z knižných pokladov vo svete fermentácie. Kniha obsahuje veľa nápadov, ako pridať fermentáciu do bežného každodenného jedálnička a nie je to ani tak ťažké! Chce to však čas, trpezlivosť a dávku organizovanosti, aby ste na všetky rôzne výrobky v rôznych fázach fermentácie nezabudli a potom vás neprekvapil nejaký ten vystrelený vrchnák uprostred noci. Fermentácia je zábava a ešte k ... číst celétomu zdravá!
Kniha mě nadchla, vůbec jsem o autorovi nic netušila, o jeho zdravotních problémech, ale jeho nadšení pro fermentované potraviny je úžasné. Právě jsem podle receptu naložila zelí a jsem nadšená, určitě vyzkouším i další.
kniha je napsána opravdovým odborníkem na kvašená jídla. Jeho zkušenosti a celkový přehled je obdivuhodný...doporučuji všem co jim nechutná prefabrikovaná strava.
Poměrně obsáhlá kniha a kouzlu a síle fermentace. O tuto aktivitu jsem se začala zajímat v době covidové, kdy bylo potřeba maximálně podpořit naše zdraví. Proč navštěvovat lékárny, když si můžeme doma vyrobit vlastní probiotika, které nám dají mnohem víc, než ta uměle vytvořená. Krom síly probiotik čerpáme i další vitamíny a minerály podle toho, co zrovna fermentujeme. Na chuť je potřeb... číst celéa si trošku zvyknout, ale ten pocit, že můžeme udělat něco pro své zdraví je k nezaplacení.
Pro zdravě komplexní jídelníček nesmí chybět jednou denně trocha fermentované potraviny. Hledala jsem tu správnou inspirativní knihu, podle které bych si mohla vytvářet tyto prospěšné druhy potravin a našla jsem. Je to tato kniha. Dá se podle ní jednoduše vyrobit naše oblíbené kimchi, tempeh, kysané zelí, miso polévka, ale co hlavně, domácí kvásek a z něj spoustu druhů výrazně zdravější... číst celého pečiva. Rozhodně vám doporučuji to a mnohé další uvedené v knize vyzkoušet. Pouze jedinou hvězdičku strhávám, ale to jen z důvodu absence jakýchkoliv obrázků či lépe fotografií, které by tak více lákaly k vyzkoušení daného receptu. V některých případech tak bohužel nevíte, jak to vypadá, pokud to neznáte.
Kniha je skvělým průvodcem všem, kdo x fermentaci začínají a chtějí se dozvědět více. V předmluvě píše Sally Fallonová, že kultura národa začíná na farmách, nikoli v opeře. Autor píše o své nemoci, a kniha je výsledkem mnoha pokusů. Kniha popisuje nejen spoustu výborných receptů, ale jak zacházet s kulturami, jak na kysané mléčné výrobky, veganské alternativy, vína, octy, pivo ...je to... číst celého mnoho a vybere si každý. Mnoho receptů jsem vyzkoušela a zavedla do pravidelné stravy.
Konečně máme tuto knihu doma. Již děláme vlastní kimči, tempeh a zkusili jsme i amazake a nějaké chleby. O to víc se těšíme na nespočet receptů z celého světa, které čekají na to, abychom je objevili a se do nich zamilovali :-) Zatím jsem knihu začala číst a hned ze začátku je poznat, ze se nejedná jen o teoretickou četbu, ale tak trochu i o osobní výpověď autorova lásky k fermentaci a ... číst celéjednobuněčnými životu za ni.