Renata Lien Čepelková

Renata Lien Čepelková je autorkou publikace „Jídlo jako lék - podle čínské medicíny“. V této publikaci ukazuje autorka, že k tomu, abychom byli zdraví, není nutné pojídat tuny léků, doplňků stravy nebo se stěhovat do čistšího prostředí. V této své knize naopak prezentuje svůj názor, že zdraví se dá docílit především jídlem. Propojuje zde své znalosti tradiční čínské medicíny s českými možnostmi stravování. Nejedná se tedy o knihu, která by poskytovala recepty, které nejsou v českém prostředí uskutečnitelné. Hlavním sdělením knihy pak je především to, že jídlo může být lékem, pokud ho za lék začneme považovat.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Poměrně sympatická publikace o tradiční čínské medicíně a jejím vlivu na lidském zdraví. V knize najdete jednoduché - často vegetariánské nebo veganské recepty, sestavené tak, aby byly energeticky vyrovnané. Najdete zde biorytmické časy jednotlivých orgánů - kdy třeba odpočívat, kdy jaký orgán pracuje, kdy je nejvhodnější doba spánku a pod. Také jsou zde různá dietetická doporučení pro ... číst celélidi s nejrůznějšími obtížemi. Jak krmit děti, těhotné ženy a pod. Mohu spíše doporučit než nedoporučit.
22/08/2017
Obrázek knihy
Tuto krásnou knížku jsme pořídili už dříve. V knize se dočtete o způsobu stravování dle klasické čínské medicíny, a využitím potravin, které jsou typické pro naší zemi. Kniha vás naučí méně přemýšlet, co jíst, protože vše, co je jednoduché a vyplývá z naší přirozenosti, nám jde mnohem lépe a rychleji než od ruky. A pokud si pár zásad zapamatujete a rozhledne te se kolem sebe, příroda bu... číst celéde vaším nejlepším ratcem.
27/02/2021