Měla jsem v "užším výběru" celkem tři knihy o kávě a nakonec to vyhrála tato. Je úžasně přehledná, graficky příjemně zpracovaná. V první části jsou jednotlivé země, kde se pěstuje káva. Následující recepty - jak ty základní, tak opravdu netradiční. Informace jsou skutečně vyčerpávající. Některé postupy sice v domácích podmínkách nezvládáme, ale i tak jsme si v knize našli rady a tipy, k... číst celéteré můžeme snadno využít.
Káva je pro mě každodenní potěšení. Nemám problém jí přes celý den vypít litry. Není to zdravé, ale já si nemůžu pomoct. Ta vůně, chuť... takhle pro mě chutná život a energie! Proto se pídím i po původu kávy, vychutnávám si kouzlo mleté kávy. Chci se o ní dozvědět víc. Sáhla jsem tedy po knize kávové opojení. Je v ní hravě a s obrázky vysvětleno mnoho původů a druhů kávy. Fotografie jso... číst celéu to opravdu nádherné!
Tak se nemohou rozhodnout, zda bych tuto knihu doporučili spíše tomu, kdo kávu miluje, nebo naopak tomu, kdo ji teprve přichází na chuť. Ať tak či tak: tato knížka je velmi dobře zpracovaná. Já mám tento nápoj ráda a nedovedu si bez něj představit svůj den. Baví mě, že si mohu přečíst o různých technikách přípravy a vůbec jsem se dozvěděla spoustu informací, které jsou pro mě nové. Já K... číst celéávové opojení chválím.
Graficky velmi povedená kniha. Nádherné fotografie a přehledné rozvržení témat. V knize se dozvíte od všeho trochu a navíc je zde věnována velká část jednotlivým oblastem sklizně kávových zrn. Každé z několika stránek je uvedena jedna oblast i s popisem výnosu a podílem k celkovému exportu. Nechybí ani popis základních odrůd. Bohužel mě kniha, jako baristu, až tak moc nenadch... číst celéla. Ano, popis jednotlivých oblastí sklizní je velmi zdařilý, stejně tak i grafické zpracování, ale i tak mi přijde, že některé věty jsou psány celkem odborně a některé zase až moc laicky. Jakoby to si to někdo po sobě nepřečetl. Možná je to jen můj pocit, ale autor této knihy na mě nepůsobí tak úplně jako odborník, spíše jakoby ty informace přepisoval z jiných zdrojů.
Kávové opojení si dopřáváme tedy velmi rádi a kdo ví jak vůbec náročné by to bez ní asi tak mohlo být. Já si tedy dělám velmi rád radost a zkouším tak nové chutě, které přinášejí různá místa pěstované kávy. Chuť je tedy velmi autentická a je si třeba uvědomit jak specifické je to pak pro celkové zpracování. V knize se dočítáme opravdu velké zajímavosti o celkovém postupu zpracování po s... číst celéklizni, která obnáší také určité postupy.
Jedna z adšlích knih, která se zabývá historiií kávy jeho. Provede vás světem kávy, od odrud přesta poěstování a prežení kávy až po ejí výrovu u vás doma. A azapoměl jsem ještě na mletí, což je také velmi duležité součást přípravy kávy. Protože čersvtvě umlětá káva je uplně něco jiného než ta, kterou máte měsíc umletou ve spíži. Kniha je více méně to co očekávate, ale soobně bych zašel ... číst celédo knihkupectví a koukl ještě na konkurenci.