Nádherná kuchařka nejen pro milovníky klasických knedlíků, ale i noků, šulánků, chlupáků....nádherné fotky, srozumitelné postupy. Autor rozlišuje české 3 druhy hrubosti mouky, vaničkový a staniolový tvaroh...
Česká kuchyně se bez něčeho takového, jako je knedlík, neobejde. Nenajdete zde ale jen recepty z české kuchyně, ale z mnoha různých zemí. Já knedlíky miluji, sice nemám ráda ta úplně klasické houskové, ale na těch ostatních si moc ráda pochutnám. Podle této kuchařky si můžete připravit například úžasný karlovarský knedlík s mandlemi, který je ke smetanovým omáčkám úplně bezkonkurenční, ... číst celénebo máslové nočky s velmi jemnou chutí, nebo pokud máte chuť na sladké, zkuste ovocný knedlík s pařížskou šlehačkou.
Kniha je moc pěkná a praktická, srozumitelné popisy receptů, dostatek fotek. Už v ní listoval i syn, který rád vaří. Bude si ji půjčovat... Já sice nejraději vařím bez kuchařských knih, mám na to už také dost dlouhou praxi, ale zde je hodně i pro mne nových inspirací.
Kniha je plná skvělých receptů z nichž některé byly pro manželku, jinak skvělou kuchařku, nové a podnětné. Máme ale jednu připomínku. Na straně 83. s názvem Hovězí líčka na červeném víně je dole na stránce uvedeno tučně kurzívou Pokračování na další straně... Tam ale bohužel slíbené pokračování chybí!