Česká kuchyně je ta, kterou máme zmáknutou dokonale, kterou milujeme a umíme vařit, a tak po kuchařce Honzo, vstávej, vychází druhý díl věnovaný právě naší klasice.
Najdete v něm recepty, které využijete po celý rok a při každé příležitosti. Ukážeme vám, jak uspořádat vepřové hody klidně v malém...
číst celé
Česká kuchyně je ta, kterou máme zmáknutou dokonale, kterou milujeme a umíme vařit, a tak po kuchařce Honzo, vstávej, vychází druhý díl věnovaný právě naší klasice.
Najdete v něm recepty, které využijete po celý rok a při každé příležitosti. Ukážeme vám, jak uspořádat vepřové hody klidně v malém bytě, naučíme vás jíst a zpracovávat sladkovodní ryby a zvěřinu, prozradíme recepty na oblíbená hospodská jídla, jako je třeba dršťková polévka, pečená vepřová žebra anebo koleno, naučíme vás péct hity z cukráren - poctivě a podle ověřených receptů a přidáme i recepty na takové poklady české kuchyně, jako jsou chodské koláče nebo frgály.
Kniha o 160 stranách je rozdělena do 7 kapitol:
Sváteční hody (masopust, zabijačka, posvícení, svatomartinské hody)
Volání divočiny (recepty na zvěřinu)
Pořádný úlovek (jak nejlépe upravit sladkovodní ryby)
Ta naše hospoda (hospodská jídla: nakládaný hermelín, utopence, gulášovka, vepřové koleno…)
Domácí cukrárna (božské zákusky z české cukrárny - větrník, rakvička, harlekýn…)
Tak chutná domov (pečené kuře, kachna s nádivkou, řízky…)
Rodinné stříbro (slavné české koláče + kváskový chléb)
schovat popis
Recenze
Po česky laděné kuchařce Honzo vstávej! přichází Apetit s další kuchařkou českých jídel Ubrousku, prostři se!, která představuje více než stovku dalších zajímavých receptů z naší končiny. Výběr klasicky českých jídel je opravdu velký a i lidé, kterým naši kuchyně přijde tak trochu nudná a všední, si zde najdou něco, co bude vyhovovat jejich chuti. Jak je u Apetitu zvykem, kuchařka je hezká a velice kvalitní.
Přesto uznávám. Že je to nádherná kniha. A to především díky skutečně nádherným fotografiím, ty lákají oko a dráždí chuťové buňky. Jedno velké mňam!
Lhala bych, kdybych tvrdila, že v téhle kuchařce nemám oblíbená jídla. Mám. Ale nechlubim se jimi, příliš zdravá nejsou...