Tak tato kuchařka je zajisté úplně úžasná a je to rozhodně skvělá volba. Kniha Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme, je suprová kniha vynikajících receptů. Recepty jsem vyzkoušela a jsou rozhodně moc...
číst celé
Tak tato kuchařka je zajisté úplně úžasná a je to rozhodně skvělá volba. Kniha Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme, je suprová kniha vynikajících receptů. Recepty jsem vyzkoušela a jsou rozhodně moc báječné, chutnají úplně skvěle a lahodně. Navíc oceňuji fotografie k receptům. Velice je doporučuji všem, kteří nejen velice rádi vaří, ale také si pak pochutnají na vlastním dobře připraveném jídle. Jistě ocení celá rodina.
schovat popis
Objevte autentickou chuť české kuchyně s touto nepostradatelnou kuchařkou! Naučte se připravovat tradiční pokrmy, které milují generace, a přineste do svého domova domácí pohodu a nezaměnitelnou chuť našich klasik.
„Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme (Edice Apetit) Česko II.“ je kuchařka věnovaná české gastronomické tradici, která vás provede po nejlepších receptech naší domoviny. S 160 stranami plných inspirací nabízí pokrmy vhodné na sváteční hodování i pro každodenní stolování. Naučíte se, jak uspořádat vepřové hody i v menším bytě, objevovat tajemství sladkovodních ryb nebo zvěřiny, a nevynecháte ani oblíbená hospodská jídla jako dršťkovou polévku či pečená vepřová žebra. Kromě toho vám kuchařka ukáže, jak upéct tradiční české cukrářské speciality, například větrník, rakvičku nebo harlekýna, i pochoutky jako chodské koláče či frgály.
Kniha je prakticky členěna do sedmi tematických kapitol, které vám umožní snadno najít recept na danou příležitost či surovinu. Pro milovníky české domácí kuchyně je to opravdový poklad, plný tradičních chutí a receptů, které spojují generace.
Proč si tuto kuchařku vybrat?
112 osvědčených receptů na tradiční česká jídla od svátečních hodů po obyčejné dny
Rozmanité kapitoly - od zvěřiny přes sladkovodní ryby až po domácí cukrárnu
Jednoduché a jasné návody, které zvládne i začátečník
Inspirace pro každou příležitost - svátky, rodinné oslavy i běžné večeře
Podpora české kuchařské tradice s recepty, které se předávají z generace na generaci
Hlavní vlastnosti kuchařky
Rozsah: 160 stran plných receptů a praktických rad
Tematické členění do 7 kapitol s přehlednými recepty
Vhodné pro všechny, kteří chtějí poznat a vařit klasickou českou kuchyni
Recepty na masové pokrmy, ryby, zvěřinu, polévky, cukrářské speciality i pečivo
Jasné instrukce a fotografie, které usnadní přípravu jídel
Tak tato kuchařka je zajisté úplně úžasná a je to rozhodně skvělá volba. Kniha Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme, je suprová kniha vynikajících receptů. Recepty jsem vyzkoušela a jsou rozhodně moc báječné, chutnají úplně skvěle a lahodně. Navíc oceňuji fotografie k receptům. Velice je doporučuji všem, kteří nejen velice rádi vaří, ale také si pak pochutnají na vlastním dobře připraveném jídle. Jistě ocení celá rodina.
Toto je jedna z těch kuchařek od Apetitu, která není zaměřená na konkrétní surovinu, ale obsahuje recepty jídel, které jsou oblíbené napříč naší republikou. Já jsem z kuchařky nadšená, protože českou kuchyni miluji, a i když v kuchyni ráda experimentuji, často se vracím k oblíbeným klasikám. Nejvíce mě nadchli recepty na zvěřinu, která je v podání Apetitu opravdu chutná, a taky na sladká jídla, protože ty klasické české zákusky, jako bábovka, punčové nebo žloutkové řezy, jsou vynikající.
Jestli sháníte nějaký dárek pro začínající kuchařku, tak určitě vyberte Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme (Edice Apetit) Česko II., která je druhým dílem takové obecné kuchařky, ve které je spousta základních receptů - různé druhy jídel od obědů po večeře, zákusky a další. Opravdu je tady toho hodně a najdeme zde i spousty klasik, které bude člověk péci a vařit často. Moc povedené.
Na tuto knihu nedám dopustit. Mám jí ve své knihovně už pěkně dlouho a také zaujímá svou čestnou pozici. Otevírám jí vždy, když nevím kudy kam. Pokaždé si v ní něco najdu. Někdy si jí i jen tak prohlížím a plánuji, kdy jaké jídlo udělám. Moc se mi líbí rozvržení knihy a celkově i její zpracování je moc povedené. Knihu doporučuji všem, ať už začátečníkům nebo pokročilejším, každý si tam určitě něco najde.
Moc ráda se inspirují novými kuchařkami a vařím a zkouším nová jídla. Velmi se mi zalíbila tato kuchařka z edice apetit, která nabízí velké množství zajímavých a hlavně moderních receptu. Uvedené recepty jsou odzkoušené ale ty prověřené. Kniha mě na první pohled velmi zaujala a některé recepty už jsem stihla i vyzkoušet. S knihou jsem moc spokojená a ráda podle ní vařím. Takže můžu určitě i doporučit.
Krasna kuchařka, která je z edice Apetit. Tyto různé kuchařky mame moc radi, uz dříve jsem byla s jinými kucharky od tohoto nakladatelství velmi spokojeni. Tato kuchařka je zaměřena na česká jídla. Kuchařka má fakt skvely název, jmenuje se ubrousku prostri se. Kuchařka ke velmi krasne napsana a recepty jsou v ni dobre a jasne seřazeny. Recepty jsou jasne a výstižné. Vse je doplněno krásnými lákavým obrázky.
Česká jídla jsou prostě skvělá, i když je teď velký trend žít zdravě, což je určitě fajn, tak pořád bychom neměli zapomínat na naši klasickou kuchyni, v které se ukrývají učiněné perly. České pokrmy jsou sice většinou založené na tucích, bílé mouce, cukru a podobných věcech, ale to je asi i důvod, proč je to tak dobré. V knize najdete spoustu inspirace, jak ohledně sladkých jídel, tak ohledně zvěřiny, zabijačkových pochoutek, ryb či klasických hospodských pokrmů.
Další kuchařka od Apetitu z edice Česko. Ubrousku, prostři se! je mimochodem super název. Tedy, celá kuchařka se mi moc líbí. Fotky jsou opět velice povedené, recepty jsou vybrané taktéž skvěle. Vše je dokonale srozumitelné a přehledné. Najdete zde celkem 112 receptů na jídla, která my Češi tolik milujeme. Myslím, že s touto kuchařkou budete i vy za hvězdy :-) No, já dávám pět hvězdiček a doporučuji :-)
Tuto vtipně nazvanou knihu ze série Apetitu bych doporučila každému, kdo má rád česká jídla. Osobně ji mám velmi ráda a líbí se mi i vtipné nazývání různých dílů kuchařek. Kuchařka, tak jako ostatně všechny z této série, je velmi dobře napsána textově. Nalezneme zde vše, co potřebujeme k danému receptu vědět a je samozřejmě i opatřena skvělými fotografiemi. Osobně tento díl edice rozhodně doporučuji.
Přiznám se, že českou kuchyni příliš často nevyhledávám, dávám přednost lehčím, zdravějším jídlům. ALE, jednou za čas prostě člověk dostane chuť na něco "pořádného", tradičního, babičkovského a právě pro tyto chvílie je tato kuchařka jako stvořená. Je skvělou inspirací a vlastně takovou sbírkou vzpomínek. Všechny ty lákavé fotografie vás přimějí vybavit si chuť všech těch jídel, které zajisté znáte z dětství. Vřele doporučuji.
Po česky laděné kuchařce Honzo vstávej! přichází Apetit s další kuchařkou českých jídel Ubrousku, prostři se!, která představuje více než stovku dalších zajímavých receptů z naší končiny. Výběr klasicky českých jídel je opravdu velký a i lidé, kterým naši kuchyně přijde tak trochu nudná a všední, si zde najdou něco, co bude vyhovovat jejich chuti. Jak je u Apetitu zvykem, kuchařka je hezká a velice kvalitní.
Není nad českou klasiku. Vždyť posuďte sami, nesbíhají se vám sliny už jen z té titulní strany plné klasických, českých koláčků? V této knize najdeme přes sto tradičních českých receptů, které se dědí z generace na generaci, a i když si tyto recepty každá kuchařka upravuje podle sebe, můžu potvrdit, že když jsem se držela receptů z této knihy, jídlo dopadlo vždy skvěle, zvláště mi chutnala svíčková omáčka.
Tak tahle kniha je naprostá pecka, u nás doma ji milujeme, protože u mého manžela bych nepochodila s nějakým lososem nebo sushi, ani jiným moderním jídlem. Tato kuchařka mi ale pomohla si vzpomenout na recepty, které jsem milovala jako dítě u babičky, ale nikdy jsem je nedělala sama. ať si kdo chce co chce říká, česká kuchyně je prostě klasika, nad kterou nemá žádná jiná světová. Tato jídla jsou dokonalá
I když je dnes moderní objevovat chutě jiných zemí, a já sama miluji exotická jídla, ať už evropská, nebo třeba západní, česká kuchyně je stále ta, s kterou se setkáváme nejvíc, a v této kuchařce nalezneme samá poctivá, česká, hutná ale i odlehčená jídla, která známe už od našich babiček, a i když většinu receptů, které v knize jsou znám, jsem ráda, že kuchařku mám, protože je dalším kouskem do mé sbírky.
Klasická česká kuchyně to nejsou jen knedlíky a buchty, i když mají v našem jídelníčku velké místo. V této knize se budete cítit, jako by jste vyrazili opět na prázdniny k babičce, ucítíte vůni její kuchyně a budou se vám sbíhat sliny. Už jen při pohledu na nádherné a barevné fotografie se nebudete moci dočkat, až konečně ochutnáte. A najdete i méně používané a zapomenuté recepty, které vás jistě nadchnou
Kuchařku Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme z Edice Apetit u Vás doma prostě nesmí chybět. každou chvíli se totiž hodí inspirace na oblíbená hospodská jídla, jako je třeba dršťková polévka, pečená vepřová žebra anebo koleno, ale i na hity z cukráren - poctivě a podle ověřených receptů i recepty na takové poklady české kuchyně, jako jsou chodské koláče nebo frgály. Tato kuchařka se u Vás doma jistě neztratí!
Cestovní edice kuchařek, která nabízí tentokrát pokračování tradičních českých receptů. Nabízí živé a povedené fotky nad kterýma se Vám budou sbíhat sliny. České recepty typických jídel zahrnují například přípravu tradičních českých koláčů. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji.
"Ubrousku, prostři se! aneb 112 jídel, která milujeme" je kuchařka plná lahodné české kuchyně. Redakce Apetitu vybrala 112 nejoblíbenějších jídel, které vložila do této kuchařky. Najdeme zde recepty na jídla, která nám v dětství tolik chutnala ;) Všechny recepty jsou psané velmi jasně a srozumitelně, určitě je tak zvládne každý. Líbí se mi i grafická úprava kuchařky, proto mi nezbývá nic jiného než ji doporučit.
Tuto kuchařku jsem si pořídila jako pokračování prvního dílu. V mé rodině je česká kuchyně nejoblíbenější a je často vyžadována, ačkoliv já mám ráda i trochu lehčí jídla, vařím z ní velmi často. Našla jsem v ní i několik receptů na jídla, která vařila moje babičky, když jsem byla malá a já na ně po těch letech úplně zapomněla. A bylo to opravdu příjemné shledání. Kniha je plná skvělých receptů ze všech koutů naší republiky.
Fantastická kuchařka pro někoho ta přirozeně neralntovaneho, jako jsem já! Ubrousku, prostři se! Je plná vtipných a nápaditých receptu, konkrétně na 112 jídel, která milujeme. Apetit mám moc ráda jako časopis a jsem ráda, že nezanevřeli na naší klasickou českou kuchyni. Protože tohle je kniha pokladů, které bych si přála, aby mi předala babička. Skvělé nápady, skvělé jednoduché recepty, výborná inspirace.
2/01/2020
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Poštovné ZDARMA pro všechno zboží!
Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.
Po česky laděné kuchařce Honzo vstávej! přichází Apetit s další kuchařkou českých jídel Ubrousku, prostři se!, která představuje více než stovku dalších zajímavých receptů z naší končiny. Výběr klasicky českých jídel je opravdu velký a i lidé, kterým naši kuchyně přijde tak trochu nudná a všední, si zde najdou něco, co bude vyhovovat jejich chuti. Jak je u Apetitu zvykem, kuchařka je hezká a velice kvalitní.