Recenze Tajnosti francouzského pekaře

Tajnosti francouzského pekaře

Tajnosti francouzského pekaře

162 Kč
Zobrazit knihu
V tomto útlém svazku Peter Mayle spojil síly s Gérardem Auzetem, majitelem proslulé pekárny "Chez Auzet" v provensálském Cavaillonu, aby nám prozradil vše o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta až po vlastní pečení, od tradičních baget a bulek až po kořeněné,... číst celé 

Recenze

6
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Kniha Tajnosti francouzského pekaře mě dostala. Je to nádherná kniha. Dýchá z ní kouzlo, atmosféra daného místa, je z ní cítit přátelství mistrovského pekaře Gérarda Auzeta a spisovatele Petera Mayle, který již bohužel zemřel. Má nádherné ilustrace, a po jejím přečtení jsem si sedla k internetu a vyhledala si fotky onoho pekařství. Krásný - dá se říct i příběh tohoto úžasného řemesla, jakým je pekař. A recepty, které v knize najdeme, tak ty doslova lákají k vyzkoušení. Doporučuji
12/10/2020
Avatar uživatele
Milá kniha o pečení francouzského pečiva, Poutavé vyprávění Petera Mayle o tom, jak to chodí ve francouzské pekárně. Kniha obsahuje podrobné recepty.
25/03/2021
Avatar uživatele
Skvělá kniha od skvělého autora. I když už je skvělý autor Peter Másle dva roky po smrti, naprosto mne nadchla jeho láska k Provence. Klidný styl psaní, sklenka vína a oslava života. Tato kniha je napůl kuchařka, napůl vyprávění. Moc se mi líbila a zkusila jsem několik receptů baget. Je to téměř obřad, příprava, kynutí, pečení a pak pojídání. Kniha potěší, jak pekaře, tak všechny, co mají rádi autora.
21/05/2020
Avatar uživatele
Zajímavá útlá knížka, ve které se dozvíte všechno o pečení chleba v nádherné oblasti Provence (konkrétně v Cavaillonu). Docela se mi líbila celková atmosféra, kouzlo místa, ale zároveň i fakta, která jsem se dozvěděl, mi něco dala. Recepty pro mě byly lákavé, některé jsem dokonce vyzkoušel (asi 3 a dopadly vždy na jedničku). Líbilo se mi, že něco tak obyčejného, jako je pečení baget a chleba, dokáže být povýšeno až na jakýsi obřad.
21/03/2021
Avatar uživatele
Od rozmanitosti francouzské kuchyně zaměřil svoji pozornost na odvětví, které je nesmazatelně spojené s Francií. Žádné napodobeni produktů místních pekařů mimo hranice této labužnické země se nevyrovnají chuti a vůni právě upečeného pečiva. Peter Mayle nakoukl pod pokličku jednoho výtečného pekaře a popisuje jeho produkty. Mimo příběhy jsou součástí knihy i recepty včetně různých vychytávek a postupů, které se běžně nepopisují. Atmosféra knihy je prostoupena vůní , která je charakteristická pro malá soukromá pekařství, jak ve městech tak na venkově. Roztomilé čtení, při kterém se sbíhají sliny v ústech.
24/08/2021
Avatar uživatele
Kdo se zajímá o pečení francouzských typů chleba, bagety a jiné podobné pečivo, měl by si tuto knihu koupit. Postupy a rady přímo od pekaře jsou zajímavé.
Ovšem kdo by hledal recept na croisant, bude zklamaný. Ten tam není. Přesto je to velmi inspirativní kniha pro ty co raději pečou pečivo doma a je to příležitost posunout se dál.
8/03/2024