Kuchařka Vše sladké je opravdu praktická a skvělá kniha. Obsahuje velký počet skutečně vynikajících receptů na rozmanité dobroty. Můžete si tak upéct nespočet lahodných dezertů, zákusků a mnoho vynikajících...
číst celé
Kuchařka Vše sladké je opravdu praktická a skvělá kniha. Obsahuje velký počet skutečně vynikajících receptů na rozmanité dobroty. Můžete si tak upéct nespočet lahodných dezertů, zákusků a mnoho vynikajících druhů dobrot. Recepty jsem vyzkoušela a jsou rozhodně báječné, chutnají naprosto skvěle. Navíc oceňuji fotografie k receptům. Vřele doporučuji všem, které také baví pečení vyzkoušet tyto recepty, protože se skutečně osvědčily a jsou úžasné.
schovat popis
Objevte sladký svět poctivé cukrařiny s kuchařkou Vše sladké od Ivety Fabešové! Naučte se připravovat dezerty, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i srdce vašich blízkých.
Recepty pro každého, od začátečníků až po zkušené pekaře
Tato kuchařka přináší široký výběr receptů na dezerty, které tvoří základy cukrařiny. Najdete zde jednoduché i náročnější recepty, které zvládnete pohodlně ve své domácí kuchyni. Od malých lineckých koláčků přes sušenky, rolády, madlenky, ovocné želé, karamelky pro děti, až po čokoládové a vanilkové krémy či domácí marmelády. Pro větší příležitosti nabízí také recepty na velké koláče, bábovky s mléčnou čokoládou, biskupský chlebíček nebo pekanový koláč. Závěrečná kapitola je věnována dortům, pro všechny, kdo mají chuť a čas si při pečení hrát.
Ivetina kuchařka není jen sbírkou receptů - přináší i příběh její životní cesty a vášně pro gastronomii. Dozvíte se o tvrdé práci, odhodlání a snech, které stojí za úspěchem jejích kaváren s poctivými zákusky, jež lidé milují po celé republice.
Proč si vybrat právě tuto kuchařku?
Vše sladké vás naučí, že cukrařina je umění trpělivosti a kvality. S kvalitními surovinami a promyšlenými postupy zvládnete připravit dezerty, které opravdu chutnají a zároveň vás při tom bude bavit každý krok procesu.
Snadné i složitější recepty vhodné pro všechny úrovně cukrářů.
Široká škála dezertů od malých koláčků až po efektivní dorty.
Recepty ověřené životní zkušeností a vášní autorky.
Inspirace pro přípravu sladkostí, které potěší celou rodinu i návštěvy.
Příběh autorky přináší osobní rozměr a motivaci k objevování cukrařského umění.
Autor: Iveta Fabešová
Typ produktu: Kuchařka s recepty na cukrářské výrobky
Obsahuje recepty na: koláče, sušenky, rolády, krémy, marmelády, dorty a další sladkosti
Vhodné pro: domácí pečení i pro menší kulinářské pokusy s dezerty
Styl: praktický přístup s důrazem na kvalitu a trpělivost
Kuchařka Vše sladké je opravdu praktická a skvělá kniha. Obsahuje velký počet skutečně vynikajících receptů na rozmanité dobroty. Můžete si tak upéct nespočet lahodných dezertů, zákusků a mnoho vynikajících druhů dobrot. Recepty jsem vyzkoušela a jsou rozhodně báječné, chutnají naprosto skvěle. Navíc oceňuji fotografie k receptům. Vřele doporučuji všem, které také baví pečení vyzkoušet tyto recepty, protože se skutečně osvědčily a jsou úžasné.
Na základě úžasných recenzí jsem se odvážila zakoupit knihu I.F. - opravdu jsem se na ni těšila...no shrnu to asi takhle...kdyby čtvrtina nebyla věnována chválozpěvnému životopisu a zbytečným fotografiím (myslím tím fotky ala třech nerez misek a pod tím nápis "3 kusy nerezových misek", asi by to nebylo až tak špatné...první odrazení přišlo hned s otevřením - ejhle, obří fotka a text Pohlreicha (nic proti němu, ale poslední roky je v ČR poněkud "přepolrajchváno"..a to co předvedl během pandemie mě skutečně odrazuje)...pak zjištění, že IF upřednostňuje místo cukrářské odbornosti ve svých podnicích nadneseně řečeno "čistotné floristky", protože stejně všechno dělají stroje (pak si myslím, že jí uniká smysl vysokých cen = ty jsou totiž za ruční práci, tedy cukrářský majstrštyk, nikoli za neumětela, co má jen cit pro estetično, ale ví jak naplnit stroj, co za něj vše udělá - což je dobré vědět při návštěvě jejích kaváren)...za další je znát, že není vyučená v oboru (např. u vysvětlení cukrářských pojmů napsat že crumble je křupavá textura z domácích sušenek je fakt úlet! žila jsem v UK a crumble je samozřejmě naše drobenka, a nikdo ji tam nedělá ze sušenek/ jen blbec by si upekl domácí sušenku a rozdrobil ji na drobenku...všichni tam na "crumble" koláče dělají drobenky z ovesných vloček/másla/cukru příp. mouky a golden sirupu/, jen čeští "umětelové tam nalámou blbé sušenky, když je to doma, tak proč ne - super, ale profesionál???) recepty jsem zatím jen prolétla a musím říct, že mě překvapilo, že defacto co recept, to želatina :-O fakt ji má snad úplně ve všem, v každém krému, nechápu...přece když máte kvalitní surovinu, tvar drží tukem, nepotřebujete do všeho cpát želatinu! (tedy aspoň mně vysokoprocentní šlehačka v krému drží sama) a napsat u suroviny "kaštanový krém / lomeno kupte na internetu/" mě fakt odrovnalo :-) nevím, na začátku píše, že jejím vzorem je Julia Child, ale myslím, že ty její kuchařky nejspíš vůbec nečetla :-D Julia by jí pravdědobně vzala po hlavě válečkem na těsto :-D za mě obrovské zklamání...i když pořád lepší IF, než p. Maršálek...narozdíl od něj (který dle toho, co předvádí v TV vůbec péct neumí -prostě to nemá v paži a navíc je neskutečně nesympatický), tak paní IF je zručná a sympatická, takže přeju štěstí, i když kniha je zklamání...(pro mě) :-))
Kniha jako každá jiná, to si může říct skoro každý z nás a tak jsem také k této knize přistupoval, ale jakmile jsem se začetl, uvědomil jsem si, jak skvělé to může bát vyzkoušet něco sladkého z rukou tak skvělé cukrářky, kterou je právě tato autorka. Sám moc dobře znám místa, kde si její výrobky mohu vychutnat a kde se s láskou a chutí vyrábí. Kniha je krásně zpracována a máme si tak opravdu co vyzkoušet.
Vše sladké od cukrářky Ivety Fabešová je jedna z nejlepších kuchařek, které doma mám. Společně s recepty pana Maršálka jsou recepty v této knize ty, po kterých sahám když chci připravit něco opravdu speciálního. Všechny dezerty jsou lahodné, chuťově vyladěné a každý je speciální a vymakaný do detailu. Iveta Fabešová je opravdu Paní cukrářka a i tato kuchařka je moc povedená. Určitě ji všem moc doporučuji.
Kuchařka od vynikající cukrářky Ivety Fabešové je top na mém žebříčku kuchařek na pečení! Překonala i věhlasné cukráře jako je pan Maršálek nebo paní Slavíková. Ne, že by předešlí dva měli ty kuchařky nekvalitní, tak to rozhodně není. Ale tato kuchařská kniha splňuje to, co jsem skutečně hledala. Poměrně snadné návody na dokonale provedené dezerty, které vypadají luxusně, jako z francouzské cukrárny. Nic zvlášť extravagantního, ani typické české ,,buchty”, ale opravdu luxusní, krásné dezerty. To je cukrařina kterou já chci. Krásná a pouze z kvalitních surovin. Pokud chcete také to samé, pak vám vřele doporučuji tuto knihu. Rozhodně vás nezklame.
Tato publikace se nedá hodnotit nijak než kladně, protože je úžasná nejen svým obsahovým, ale hlavně grafickým zpracováním. Už se moc těším, až si zkusím nějaký ten dezert. zatím jsem se k tomu neodhodlala, ale co jsem se dívala, tak jednotlivé postupy a návody jsou sepsány srozumitelnou formou, což velmi oceńuji. Knížka obsahuje recepty jak pro zkušené cukráře, tak i pro ty méně zdatné. Co se mi moc líbí, jsou úžasně barevné fotografie.
Knihu jsem zakoupila, když jsem na mateřské po několika letech zjistila, že mě vlastně baví péct. Chtěla jsem více proniknout do cukrařiny a naučit se nové dezerty. Jelikož jsem některé recepty Ivety Fabešové znala, byla pro mě její kniha jasnou volbou. Kniha obsahuje recepty jednoduché, které zvládne každá i méně zdatná kuchařka až po recepty velmi složité, které je třeba mnohdy i víckrát zkusit, než se povedou.
Dárek k narozeninám, který je sám o sobě uměleckým kouskem. Hýří totiž nejen sladkými recepty (a s tím samozřejmě spojenými fotkami), ale taky zlatými předěly mezi jednotlivými kapitolami a velmi poctivou gramáží každé stánky. Což některé z vás nejspíš přivede až k fóbii, co se položení téhle knihy na kuchyňskou linku od mouky týče. Osobně mě velmi potěšily kapitoly cukrářské pojmy a nástroje, obráceně, protože jsem si knihu přála k narozeninám především kvůli pečení, bych vůbec nepostrádala příběh samotné Ivety Fabešové - minimálně bych o nějakou tu stránku zkrátila. Zatím jsem nadšená, uvidíme ale, jak se budou dařit další recepty. Jo a ten obrazový rejstřík na konci je skvělý nápad.
24/06/2022
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.