Japonská kuchyně je velmi specifická pro nás Čechy, se solí, pepřem to nepřehánějí. Za to s omáčkami to tam jen víří, pokud nemáte potřebnou surovinu k výrobě, autor sám napíše, čím by to...
číst celé
Japonská kuchyně je velmi specifická pro nás Čechy, se solí, pepřem to nepřehánějí. Za to s omáčkami to tam jen víří, pokud nemáte potřebnou surovinu k výrobě, autor sám napíše, čím by to šlo nejlépe nahradit př. mirin - sladké víno. Pouze malé upozornění, často se v receptech vyskytuje použití zázvoru, osobně jej miluji, ale spousta lidí ne. Nějakých jídlech se dá vynechat, ale následně je recept nemasný neslaný až bez chuti. Grafická stránka kuchařky je naprosto skvělá, i průpovídky k receptům. Za sebe vřele doporučuji.
schovat popis
Objevte kouzlo japonské kuchyně z pohodlí svého domova!
Japonská kuchyně není jen o složitých receptech a exotických surovinách. S touto kuchařkou od Tima Andersona zvládnete připravit autentická jídla z pouhých sedmi ingrediencí, které najdete v každém běžném obchodě. Už žádné obavy z náročné přípravy - tato kniha vás krok za krokem provede tajemstvími japonské gastronomie.
Tim Anderson začíná s přípravou základních omáček a marinád, které dodají vašim pokrmům nezaměnitelnou japonskou chuť. Následně vás seznámí s klasickými specialitami jako jsou gyoza, suši, yakitori, ramen nebo tempura. Recepty jsou přehledné a označené podle obtížnosti, takže si je může vyzkoušet jak začátečník, tak i zkušený kuchař.
Zapomeňte na starosti s nákupem drahých a složitě dostupných surovin - díky této kuchařce zvládnete japonské speciality připravit rychle, jednoduše a s radostí. Poznejte nové chutě, vylepšete své kulinářské dovednosti a okouzlete svou rodinu i přátele originálními pokrmy.
Proč si vybrat právě tuto kuchařku?
Jednoduchost: recepty založené na několika základních ingrediencích dostupných všude.
Autenticita: autentické japonské recepty od zkušeného kuchaře Tim Andersona.
Rozmanitost: od omáček až po hlavní jídla jako suši či ramen.
Jasné instrukce: recepty jsou srozumitelně popsané a rozdělené podle obtížnosti.
Inspirace: otevře vám dveře do fascinující a chutné japonské kuchyně.
Hlavní vlastnosti kuchařky
Obsahuje recepty využívající jen sedm základních ingrediencí s možností přidání dalších deseti.
Podrobný popis přípravy japonských omáček a marinád.
Recepty na populární japonská jídla jako gyoza, suši, yakitori, ramen a tempura.
Recepty vhodné pro různé úrovně kuchařských dovedností.
Kniha přináší chuť a atmosféru Japonska přímo do vaší kuchyně.
Japonská kuchyně je velmi specifická pro nás Čechy, se solí, pepřem to nepřehánějí. Za to s omáčkami to tam jen víří, pokud nemáte potřebnou surovinu k výrobě, autor sám napíše, čím by to šlo nejlépe nahradit př. mirin - sladké víno. Pouze malé upozornění, často se v receptech vyskytuje použití zázvoru, osobně jej miluji, ale spousta lidí ne. Nějakých jídlech se dá vynechat, ale následně je recept nemasný neslaný až bez chuti. Grafická stránka kuchařky je naprosto skvělá, i průpovídky k receptům. Za sebe vřele doporučuji.
Japonská kuchyně je velmi chutná, pokud ji připravuje někdo, kdo to skutečně umí, a bohužel v restauracích se často stává, že pokrm nedosahuje takových kvalit, jak byste si představovali. Takže můžete zkusit zakoupit tuto kuchařku a začít si připravovat japonská jídla sami doma. V kuchařce najdete opravdu podrobné recepty, které vás přesně navedou, jak postupovat. Recepty jsou různorodé, můžete zkusit japonské saláty, předkrmy, jídla s nudlemi, japonské nápoje nebo vynikající japonské dezerty.
Tuto knihu jsem kupovala jako dárek k narozeninám kamarádce, která miluje japonskou kuchyni. Sklidila opravdu obrovský úspěch a kamarádka z ní již několikrát vařila. Musím říct, že celá kniha a hlavně jídla na fotografiích vypadají lákavě. V kuchařce naleznete recepty na nejznámější japonské pokrmy. Kniha je srozumitelně napsaná a recepty i z běžně dostupných surovin. Doporučuji všem, kdo milujete japonskou kuchyni.
Velmi pěkně zpracovaná publikace věnovaná asijské kuchyni. Myslím, že je to velmi inspirativní čtení, myslím, vhodné pro každého čtenáře. Je to netradiční a originální čtivo pro všechny zájemce o různé nápady, jak obohatit svoji domácí kuchyni. Je supr, že ingredience člověk sežene celkem snadno v naší maloobchodní síti. Velmi pěkné jsou i fotografie, které jsou kořením této kuchařky. Doporučuji alespoň prolistovat.
Japonská kuchyně je nápaditá kuchařka pro všechny, kteří rádi zkusí něco nového, je v ní i s eznam surovin, které je nutno opatřit, např. panko strouhanku, miso pastu apod., ale to hravě seženete v asijském e-sjopu. Zkoušela jsem podle knihy pár receptů, jídla byla výborná. Kniha je velmi dobře napsaná, polopatě, pochopí to i začínající kuchtík. Obsahuje i pěkné fotografie jídel. Knihu doporučuji nejen milovníkům jídla
Tuto knihu jsem si koupila po dlouhém rozhodování, ale potom jsem z ní byla nadšená. Mě japonská kuchyně velmi chutná a proto bych ji doporučila těm, kteří mají stejné chutě nebo japonskou kuchyni už někdy vařili nebo alespoň vyzkoušeli. Jídla jsou velmi specificky asijská ( sushi, ramen, gyoza), ale můži říct, že se mi vaření velmi vydařilo, kvůli tomu jak je to všechno pěkně popsané. Nezapomeňte vyzkoušet také saláty.
Japonská kuchyně je velmi specifická a to hlavně díky své jednoduchosti na počet ingrediencí. Oproti tomu taková příprava je vlastně něco jako rituál a tak se na ní musíte celkem dobře připravit. My osobně jsme měli možnost tuto zem navštívit a musím se přiznat, že to bude asi zážitek na celý život. Jejich kuchyně je opravdu výborná a tak jsme si ji díky této kuchařce chteli také vyzkoušet i u nás doma.
Pouze malé upozornění, často se v receptech vyskytuje použití zázvoru, osobně jej miluji, ale spousta lidí ne. Nějakých jídlech se dá vynechat, ale následně je recept nemasný neslaný až bez chuti.
Grafická stránka kuchařky je naprosto skvělá, i průpovídky k receptům. Za sebe vřele doporučuji.