Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace...
číst celé
Med má své místo ve výživě člověka odnepaměti. Již v dávné minulosti člověk využíval včely divoce žijící v přírodě k získávání medu. Sloužil jako potrava a v té době také jako jediné sladidlo. Dokonce byl uznáván jako zvláštní dar přírody k léčení ran a nemocí... V této 224 stránkové publikace najdete zajímavé informace o medu, spoustu medových rad a medových receptů.
schovat popis
Jelikož byl můj dědeček včelař, tak jsem měla k medu poměrně blízko již od malička. Takže med a medové produkty jsou u nás na denním pořádku. Med se dá přidat do nejrůznějších jídel. Inspiraci můžete hledat v knize Medová kuchařka, najdete informace o samotném medu, ale také tipy, kde ho využít a jak. Já nejčastěji med přidávám jako sladidlo do čaje nebo do nějakých moučníků, koláčů a buchet. Kniha je zajímavá.
Med patří k nejlepším sladidlům, které si můžete dopřát. Pravý med je vzácný, zapomeňte na nějaké ubohé repliky, které se většinou prodávají v supermarketech. Nejlepší je od kvalifikovaného a prověřeného včelaře, to je potom pochoutka k nezaplacení. A když už si ho pořídíte, doporučuji k němu přidat i tuto kuchařku. S její pomocí dokážete vykouzlit medové pochoutky, na které jen tak nezapomenete. A ještě se dozvíte něco o medu.
Zbožňuji med ve všech provedeních a variantách. Jsem schopná zapojit ho opravdu do každého receptu a klidně si dám obyčejný chleba s máslem a medem. Když se najednou stalo, že jsme měli opravdu velké zásoby medu, hledali jsme co nejvíce inspirace, kam med všude "nacpat" a tak jsme sáhli po této obsáhlé medové kuchařce. Kniha přináší za skvělou cenu velkou spoustu receptů a také informací o medu. Mohu doporučit.
Recenze