Recenze Udírny a uzení

Udírny a uzení

Udírny a uzení

163 Kč
Zobrazit knihu
Uzení je tradiční a oblíbený postup zpracování masa. V naší knize najdete informace nejen o druzích, možnostech a využití domácích udíren, ale i o správných postupech uzení. Zjistíte také, jak správně maso na uzení nasolit, okořenit, naložit do láku a připravit. Nabízíme vám recepty na přípravu... číst celé 

Recenze

24
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Ideální publikace pro ty, kteří doma vlastní udírničku nebo plánují, že ji budou mít. Kniha osvětluje zájemcům, jak si vlastní udírnu postavit, co je k tomu potřeba, zároveň, jaké druhy masa udit, jak je připravit před uzením, jak je skladovat, uchovávat pro delší životnost. Kniha je bezvadně doprovázena barevným obrazovým materiálem. Poskytuje plno zajímavých nápadů a fíglů. Velmi vhodný dárek pro všechny kutily.
1/08/2019
Avatar uživatele
Můj tatka má doma udirbu. Takže když jsem premyslela, co mu mam koupit k narozeninám, tak mě napadla tato kniha. Myslim si, ze jsem se rozhodla spravne. Má moc rad umění a když se muže dozvědět i jiné informace, tak o to lepe. Kniha hezky vysvětluje, jak se maso nejlépe udí, při jakých teplotách. Také knizka nabízí návrhy a praktické rady kolem kořeni a soleni masa. Myslim si, ze knizka se mu líbila a hlavne mela využití.
30/09/2019
Avatar uživatele
Také milujete tu krásnou a lahodnou vůni uzeného tučného bůčku nebo prorostlé krkovice? Tak tady jste na správném místě. V této knížce najdete spousty dobrých receptů a návodů jak naložit a perfektně připravit výborné masíčko i u vás v domácí udírně. Ke čtení si připravte pěkný kousek krkovičky z minula, protože vám z těch obrázků potečou sliny z pusy. Jednoznačně knihu doporučuji. Na alkohol a uzené maso s mírou, takže si doporučuji jednoho nebo dva Míry pořídit. :)
15/07/2017
Avatar uživatele
Tuto publikaci jsme koupili našemu dědečkovi, jelikož si sám postavil zahradní gril a udírnu. Je to jeho chlouba, na svou práci je pyšný a to právem. Pomalu a jistě se prokousává tajemstvím uzení a zkouší stále nové a nové věci. Jeho uzený kapr je vyhlášený po celé vsi. Za tuto knihu byl velmi rád a už se těší, až vyzkouší recept na klobásky a uzenou krkovici. Pokud jste i vy milovníky dobré uzeniny, pohody u pivního moku, doporučuji knihu jako první krok do světa labužníků.
16/02/2019
Avatar uživatele
Já nejsem příliš fanoušek uzených věcí. Proto když můj tchán hrdě postavil udírnu, jsem moc nadšená nebyla. Právě k této příležitosti jsme mu pořídili tuto knihu a je nadšený a už si vesele udí. Hned další týden podle knihy kořenil maso, nakládal a solil a nemohl se dočkat výsledku. Kniha je rozhodne šikovným pomocníkem při uzení. Jestli s knihou byl spokojený tchán, budete taky. Knihu doporučuji jako skvělý dárek pro uzenáře:)
30/11/2017
Avatar uživatele
Návod od A do Z, už se těšíme na praktické zkoušky... 👍🏻
28/03/2024
Avatar uživatele
Zakoupeno jako dárek. Moc se knížka líbí, hezky ilustrovaná, hodně nápadů na udírny a receptů na uzení. Za mne velká spokojenost a určitě doporučuji:-)
2/01/2023
Avatar uživatele
Kniha Udírny a uzení je sice na první pohled velmi útlá, o to překvapivější je, jak komplexní a plná informací opravdu je. Kniha kapitolu po kapitole vysvětluje, co to je uzení, jaké druhy uzení jsou, jaké druhy udíren existují a nakonec samotné recepty. Najdete zde návod, jak udit šunku, stejně jako rybu i maso. Já osobně oceňuji, že je zde recept i na uzení zvěřiny. Knihu rozhodně doporučuji zakoupit těm, kteří udírnu již mají nebo o ní uvažují.
26/01/2022
Avatar uživatele
Spokojenost...........
19/01/2022
Avatar uživatele
Při otevření vám potečou sliny a budete chtít vše vyzkoušet😅dobře popsáno rozděleno
26/03/2021
Avatar uživatele
Tak tato kniha mě velmi zaujala, a to z jednoho prostého důvodu, protože nase rodina rada udí a má doma udirnu a žádnou takovou knihu nemáme. Takže jsem neváhala a knihu jako příležitostmi inspiraci jsem pořídila. Knizka se mi jevila moc zajimava a taky jsem v ni nasla několik zajímavých rad a poznatků. Takže si myslim, ze ji určitě jeste mockrát vyuzijeme. Kniha vubec nezklamala a všechny moc potěšila.
23/11/2019
Avatar uživatele
Tahle knížka Udírny a uzení je určená pro všechny, kteří mají rádi tuhle nezaměnitelnou přípravu masa. Když jsem byla malá, děda měl velkou udírnu, a to maso a uzený, který udil, to prostě byla pohádka. S manželem chceme v této tradici pokračovat, a tahle knížka je skvělá, protože v ní najdete i různé recepty na přípravu masa, uzenin, dozvíte se jak udit, i jak hodně maso osolit a podobně. I když mám nejraději staré dobré recepty, tak některé z této knížky taky vyzkouším.
16/04/2019
Avatar uživatele
Pracuji v masně a proto mám k masu blízko a proč toho nevyužít, když jej můžete výborně naložit, upravit a zakonzervovat. Pokud nebydlíte na bytě jako my, můžete si maso vyudit a uchovávat zavěšené ve vhodných podmínkách. Maso vám vysychá, ale tím se lepší jeho chuť. Při kvalitním vyuzení je ale riziko, že vám nic nezůstane :) protože je o něj plno zájemců a maso je také vhodné jako dárek. To víte, voňavé vyuzené z Moravy přivezené do Čech :) domácí hmmm
31/03/2019
Avatar uživatele
Chtěli by jste domácí uzené, není nic jednoduššího než si v knize vybrat udírnu na míru a pomalu začít s uzením. Rady jaký postup zvolit při uzení různých druhů červených mas, kuřat nebo ryb o tom se dočtete spolu s postupy jak maso před uzením připravit a na jak dlouho je naložit, aby bylo po vyuzení co nejkvalitnější a dobře nám chutnalo. Jsou zde popsány i postupy jak uskladnit a konzervovat vyuzený výrobek, aby nám co nejdéle vydržel. Dobrá kniha.
29/08/2018
Avatar uživatele
Dárek pro přítele, který rád vaří, peče, udí. A v této knize se dozvíme vše co potřebujeme vědět. Způsoby uzení: studeným, teplým a horkým kouřem, prostředky k uzení, jak kouř působí
Druhy udíren – od malých po velké: malé zahradní udírny, malé udírny pro uzení na zahradě, při kempování a rybaření, udírny vlastní konstrukce, skříňové udírny, komorové udírny, chyby při uzení Důležitá pravidla pro nasolování, udíme různé druhy masa - vepřové, jehněčí, drůbež nebo zvěřinu, masné výrobky, jaký kouř na jaké uzeniny, recepty.
Uzení ryb: kuchání, čištění a nasolování ryb, způsoby uzení, druhy ryb doporučené k uzení, správné skladování a zmrazování, recepty.
12/03/2018
Avatar uživatele
A jdeme na to. Jestlipak už někdo z Vás ochutnal domácí uzeninu ? Pokud ano, potom musí uznat, že se jedná o prvotřídní záležitost. Nedá se to srovnávat s koupenou někde v supermarketu. Tato kniha Vám nabídne skvělé postupy uzení masa. Není to nic těžkého a pokud si dáte tu práci, dílo se nakonec podaří. Důležitá je i příprava masa, jeho naložení do láku a další důležité věci. Všechny jsou uloženy v této knize.
11/08/2017
Avatar uživatele
Udírny a uzení si k nám přišlo tak nějak samo, můj dědeček nám udil skoro všechno co jen šlo a já jsem to moc miloval. Ten čas, který se tomu věnuje se prostě moc vyplatí. Už samotné naložení a nakořenění samotného masa je opravdu velké umění a tak se dost často setkávám s tím, že se toho člověk nesmí jednoduše bát. Koření je prostě něco co si získáváme po staletí a tak si s ním zkoušíme i my nové varianty. Na téhle knize je skvělé to jak si můžete vybrat na co máte jen chuť.
1/02/2020
Avatar uživatele
výborná kniha,výborně čtivá, výtečné recepty, sbíhají se všechny chutě jen při pohledu na fotografie. Popisy receptů přehledné, nápadité, co všechno lze z masa udělat, popisy udíren, od malých po velké, přehledně, co lze a nelze, upozornění na chyby při uzení, vysvětleny zbytečné chyby a přehmaty, tato kniha je velkým pomocníkem nejen pro začátečníky, ale i pro ty, kteří se již konzervací tímto způsobem zabývají. Velmi dobrá kniha, ucelená a nápaditá.
18/07/2018
Avatar uživatele
Zajímavá a poučná kniha.
26/06/2018
Avatar uživatele
Knížku Udírny a uzení jsem pořídila svému manželovi, když se rozhodl postavit krb zároveň s udírnou. A musím říci, že ze od té doby jsme do ní oba již několikrát nahlédli. Pokud se budete držet uvedených postupu, vaše uzeninove dobroty se zaručeně povedou. A chuť domácí uzeniny je nesrovnatelna s koupenou. Kniha je doplněna krásnými ilustracemi, že které vám budou inspiraci pro vaše kulinářské experimenty.
28/02/2018
Avatar uživatele
Výborná kniha doslova vyuzená kvalitními nápady a recepty, jak připravit takovou pochoutku. Kdo jednou ochutnal dobře zpracované masíčko v tomhle stylu, nebude chtít už jinak. Kniha je velmi dobře napsaná, je vidět, že je autor odborník. je určena všem, kteří se o tuhle problematiku zajímají. Součástí knihy jsou výborné fotografie, které Vás motivují, abyste začali s přípravou. Nebudete litovat, uvidíte.
26/07/2017
Avatar uživatele
Skromná knížečka, která vás ale provede problematikou lépe, než kdejaká nabubřelá bichle. Tato publikace je věcná, přesná a praktická. Cenově pak více než přívětivá. Pokud patříte mezi vlastníky udírny, ale nemáte mnoho zkušeností, či pokud o udírně teprve uvažujete, bude se vám tento průvodce velmi hodit. Poradí vám jak připravit samotnou udírnu, jak nasolit či naložit maso, aby jste dosáhli zdárného výsledku. Samozřejmostí je množství konkrétních receptur.
23/07/2019
Avatar uživatele
Tuto knížku jsme koupili tatínkovi k narozeninám a velmi ho potěšila, protože je velkým milovníkem uzení a uzeného masa a sám si dokonce udírnu postavil.
Kniha Vás provede od samotných postupů jak udit, jak správně to které maso před uzením připravit aby jste dosáhli tíženého výsledku. Kniha je plná hezkých a zajímavých fotografií a i když není bůh ví jak obsáhlá, je to spíše taková příručka, pro milovníky masa výborná koupě.
24/02/2019
Avatar uživatele
Nějaká chyba se najde ale pro začátečníka dobrý.
2/05/2022