Ideální publikace pro ty, kteří doma vlastní udírničku nebo plánují, že ji budou mít. Kniha osvětluje zájemcům, jak si vlastní udírnu postavit, co je k tomu potřeba, zároveň, jaké druhy masa udit, jak je...
číst celé
Ideální publikace pro ty, kteří doma vlastní udírničku nebo plánují, že ji budou mít. Kniha osvětluje zájemcům, jak si vlastní udírnu postavit, co je k tomu potřeba, zároveň, jaké druhy masa udit, jak je připravit před uzením, jak je skladovat, uchovávat pro delší životnost. Kniha je bezvadně doprovázena barevným obrazovým materiálem. Poskytuje plno zajímavých nápadů a fíglů. Velmi vhodný dárek pro všechny kutily.
schovat popis
Objevte tajemství dokonalého uzení přímo u vás doma!
Udírny a uzení je kniha, která vás provede tradičním, ale stále oblíbeným způsobem zpracování masa, který si zamilujete. Díky ní si osvojíte správné postupy a tipy, jak udělat z masa ničím nepřekonatelnou pochoutku.
V této knize najdete nejen detailní informace o různých typech domácích udíren a možnostech jejich využití, ale také podrobné postupy, jak maso správně připravit na uzení. Naučíte se, jak maso nasolit, okořenit a naložit do láku tak, aby bylo vždy dokonale chutné a křehké. Kromě červeného masa zde naleznete také recepty na úpravu drůbeže, domácích uzenin, ryb i zvěřiny.
Udírny a uzení vám otevře dveře do světa tradičních chutí a technik, které oživí vaše kulinářské dovednosti a přinesou radost do každé domácnosti.
Proč si vybrat právě tuto knihu?
Komplexní průvodce: od výběru udírny až po servírování lahodných uzenin.
Praktické rady: jak správně maso připravit, nasolit a okořenit pro nejlepší výsledky.
Rozmanitost receptů: na červené maso, drůbež, ryby i zvěřinu.
Podpora tradičních kuchařských technik: vhodná jak pro začátečníky, tak pro zkušené kuchaře.
Zvýšení kulinářských dovedností: naučíte se zpracovávat maso profesionálně a s láskou.
Hlavní vlastnosti produktu
Podrobný popis a vysvětlení různých druhů a typů domácích udíren.
Precizní návody k přípravě masa na uzení včetně nasolení a nakládání do láku.
Recepty a tipy na uzení různých druhů masa a uzenin.
Zaměření na tradiční metody zpracování masa s důrazem na kvalitu chutí.
Obsah zaměřený na použití jak v domácím prostředí, tak pro pokročilé uživatele udíren.
Ideální publikace pro ty, kteří doma vlastní udírničku nebo plánují, že ji budou mít. Kniha osvětluje zájemcům, jak si vlastní udírnu postavit, co je k tomu potřeba, zároveň, jaké druhy masa udit, jak je připravit před uzením, jak je skladovat, uchovávat pro delší životnost. Kniha je bezvadně doprovázena barevným obrazovým materiálem. Poskytuje plno zajímavých nápadů a fíglů. Velmi vhodný dárek pro všechny kutily.
Můj tatka má doma udirbu. Takže když jsem premyslela, co mu mam koupit k narozeninám, tak mě napadla tato kniha. Myslim si, ze jsem se rozhodla spravne. Má moc rad umění a když se muže dozvědět i jiné informace, tak o to lepe. Kniha hezky vysvětluje, jak se maso nejlépe udí, při jakých teplotách. Také knizka nabízí návrhy a praktické rady kolem kořeni a soleni masa. Myslim si, ze knizka se mu líbila a hlavne mela využití.
Také milujete tu krásnou a lahodnou vůni uzeného tučného bůčku nebo prorostlé krkovice? Tak tady jste na správném místě. V této knížce najdete spousty dobrých receptů a návodů jak naložit a perfektně připravit výborné masíčko i u vás v domácí udírně. Ke čtení si připravte pěkný kousek krkovičky z minula, protože vám z těch obrázků potečou sliny z pusy. Jednoznačně knihu doporučuji. Na alkohol a uzené maso s mírou, takže si doporučuji jednoho nebo dva Míry pořídit. :)
Tuto publikaci jsme koupili našemu dědečkovi, jelikož si sám postavil zahradní gril a udírnu. Je to jeho chlouba, na svou práci je pyšný a to právem. Pomalu a jistě se prokousává tajemstvím uzení a zkouší stále nové a nové věci. Jeho uzený kapr je vyhlášený po celé vsi. Za tuto knihu byl velmi rád a už se těší, až vyzkouší recept na klobásky a uzenou krkovici. Pokud jste i vy milovníky dobré uzeniny, pohody u pivního moku, doporučuji knihu jako první krok do světa labužníků.
Já nejsem příliš fanoušek uzených věcí. Proto když můj tchán hrdě postavil udírnu, jsem moc nadšená nebyla. Právě k této příležitosti jsme mu pořídili tuto knihu a je nadšený a už si vesele udí. Hned další týden podle knihy kořenil maso, nakládal a solil a nemohl se dočkat výsledku. Kniha je rozhodne šikovným pomocníkem při uzení. Jestli s knihou byl spokojený tchán, budete taky. Knihu doporučuji jako skvělý dárek pro uzenáře:)
Zakoupeno jako dárek. Moc se knížka líbí, hezky ilustrovaná, hodně nápadů na udírny a receptů na uzení. Za mne velká spokojenost a určitě doporučuji:-)
Kniha Udírny a uzení je sice na první pohled velmi útlá, o to překvapivější je, jak komplexní a plná informací opravdu je. Kniha kapitolu po kapitole vysvětluje, co to je uzení, jaké druhy uzení jsou, jaké druhy udíren existují a nakonec samotné recepty. Najdete zde návod, jak udit šunku, stejně jako rybu i maso. Já osobně oceňuji, že je zde recept i na uzení zvěřiny. Knihu rozhodně doporučuji zakoupit těm, kteří udírnu již mají nebo o ní uvažují.
Tak tato kniha mě velmi zaujala, a to z jednoho prostého důvodu, protože nase rodina rada udí a má doma udirnu a žádnou takovou knihu nemáme. Takže jsem neváhala a knihu jako příležitostmi inspiraci jsem pořídila. Knizka se mi jevila moc zajimava a taky jsem v ni nasla několik zajímavých rad a poznatků. Takže si myslim, ze ji určitě jeste mockrát vyuzijeme. Kniha vubec nezklamala a všechny moc potěšila.
Tahle knížka Udírny a uzení je určená pro všechny, kteří mají rádi tuhle nezaměnitelnou přípravu masa. Když jsem byla malá, děda měl velkou udírnu, a to maso a uzený, který udil, to prostě byla pohádka. S manželem chceme v této tradici pokračovat, a tahle knížka je skvělá, protože v ní najdete i různé recepty na přípravu masa, uzenin, dozvíte se jak udit, i jak hodně maso osolit a podobně. I když mám nejraději staré dobré recepty, tak některé z této knížky taky vyzkouším.
Pracuji v masně a proto mám k masu blízko a proč toho nevyužít, když jej můžete výborně naložit, upravit a zakonzervovat. Pokud nebydlíte na bytě jako my, můžete si maso vyudit a uchovávat zavěšené ve vhodných podmínkách. Maso vám vysychá, ale tím se lepší jeho chuť. Při kvalitním vyuzení je ale riziko, že vám nic nezůstane :) protože je o něj plno zájemců a maso je také vhodné jako dárek. To víte, voňavé vyuzené z Moravy přivezené do Čech :) domácí hmmm
Chtěli by jste domácí uzené, není nic jednoduššího než si v knize vybrat udírnu na míru a pomalu začít s uzením. Rady jaký postup zvolit při uzení různých druhů červených mas, kuřat nebo ryb o tom se dočtete spolu s postupy jak maso před uzením připravit a na jak dlouho je naložit, aby bylo po vyuzení co nejkvalitnější a dobře nám chutnalo. Jsou zde popsány i postupy jak uskladnit a konzervovat vyuzený výrobek, aby nám co nejdéle vydržel. Dobrá kniha.
Dárek pro přítele, který rád vaří, peče, udí. A v této knize se dozvíme vše co potřebujeme vědět. Způsoby uzení: studeným, teplým a horkým kouřem, prostředky k uzení, jak kouř působí Druhy udíren – od malých po velké: malé zahradní udírny, malé udírny pro uzení na zahradě, při kempování a rybaření, udírny vlastní konstrukce, skříňové udírny, komorové udírny, chyby při uzení Důležitá pravidla pro nasolování, udíme různé druhy masa - vepřové, jehněčí, drůbež nebo zvěřinu, masné výrobky, jaký kouř na jaké uzeniny, recepty. Uzení ryb: kuchání, čištění a nasolování ryb, způsoby uzení, druhy ryb doporučené k uzení, správné skladování a zmrazování, recepty.
A jdeme na to. Jestlipak už někdo z Vás ochutnal domácí uzeninu ? Pokud ano, potom musí uznat, že se jedná o prvotřídní záležitost. Nedá se to srovnávat s koupenou někde v supermarketu. Tato kniha Vám nabídne skvělé postupy uzení masa. Není to nic těžkého a pokud si dáte tu práci, dílo se nakonec podaří. Důležitá je i příprava masa, jeho naložení do láku a další důležité věci. Všechny jsou uloženy v této knize.
Udírny a uzení si k nám přišlo tak nějak samo, můj dědeček nám udil skoro všechno co jen šlo a já jsem to moc miloval. Ten čas, který se tomu věnuje se prostě moc vyplatí. Už samotné naložení a nakořenění samotného masa je opravdu velké umění a tak se dost často setkávám s tím, že se toho člověk nesmí jednoduše bát. Koření je prostě něco co si získáváme po staletí a tak si s ním zkoušíme i my nové varianty. Na téhle knize je skvělé to jak si můžete vybrat na co máte jen chuť.
výborná kniha,výborně čtivá, výtečné recepty, sbíhají se všechny chutě jen při pohledu na fotografie. Popisy receptů přehledné, nápadité, co všechno lze z masa udělat, popisy udíren, od malých po velké, přehledně, co lze a nelze, upozornění na chyby při uzení, vysvětleny zbytečné chyby a přehmaty, tato kniha je velkým pomocníkem nejen pro začátečníky, ale i pro ty, kteří se již konzervací tímto způsobem zabývají. Velmi dobrá kniha, ucelená a nápaditá.
Knížku Udírny a uzení jsem pořídila svému manželovi, když se rozhodl postavit krb zároveň s udírnou. A musím říci, že ze od té doby jsme do ní oba již několikrát nahlédli. Pokud se budete držet uvedených postupu, vaše uzeninove dobroty se zaručeně povedou. A chuť domácí uzeniny je nesrovnatelna s koupenou. Kniha je doplněna krásnými ilustracemi, že které vám budou inspiraci pro vaše kulinářské experimenty.
28/02/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Druhy udíren – od malých po velké: malé zahradní udírny, malé udírny pro uzení na zahradě, při kempování a rybaření, udírny vlastní konstrukce, skříňové udírny, komorové udírny, chyby při uzení Důležitá pravidla pro nasolování, udíme různé druhy masa - vepřové, jehněčí, drůbež nebo zvěřinu, masné výrobky, jaký kouř na jaké uzeniny, recepty.
Uzení ryb: kuchání, čištění a nasolování ryb, způsoby uzení, druhy ryb doporučené k uzení, správné skladování a zmrazování, recepty.