Před sebou máme učebnici pro kuchaře. Pro začínající kuchaře je důležité, aby měli vše krok za krokem sepsáno. Je důležité, aby ani sebemenší detaily nebyly vynechány. A to se v této učebnici docela povedlo....
číst celé
Před sebou máme učebnici pro kuchaře. Pro začínající kuchaře je důležité, aby měli vše krok za krokem sepsáno. Je důležité, aby ani sebemenší detaily nebyly vynechány. A to se v této učebnici docela povedlo. Jedná se o receptury jak studených, tak i teplých pokrmů pro studenty hotelových a gastro škol. Obsahuje receptury na notoricky známé pokrmy. Učebnici by si mohli pořídit i laici, kteří s vařením doma teprve začínají.
schovat popis
Objevte neocenitelného pomocníka v kuchyni - knihu, která vám otevře dveře k tradičním i moderním pokrmům české kuchyně a pomůže vám vytvořit jídelníčky s přehledem o alergenech i s využitím moderních technologií.
Kniha Receptury teplých pokrmů je již 8. přepracovaným vydáním, které na téměř 600 stranách nabízí bohatý soubor receptů nejen pro všechny, kdo se profesionálně věnují gastronomii, ale i pro studenty a zájemce o kulinářství. Najdete zde nejen klasické i současné receptury, ale i důležité legislativní informace, přehledy hygienických předpisů a podrobný seznam alergenů včetně pokynů pro správné informování zákazníků. Praktická kapitola „NOVÉ RECEPTURY“ reflektuje moderní gastronomické trendy, které ocení každý kuchař.
Součástí publikace jsou i doplňkové materiály na webu www.receptury.com - tam můžete získat rozšířené informace, vyhledávat recepty podle kategorií a využívat webovou aplikaci „GEKON LITE“ pro množstevní kalkulace surovin a lepší organizaci vaší práce. Kniha oceníte také při tvorbě jídelních lístků, které lze jednoduše překládat do angličtiny, němčiny, polštiny či ruštiny.
Fotografie téměř stovky pokrmů v sekci „Receptury v moderní úpravě“ navíc inspirují k atraktivní prezentaci jídel. Receptury teplých pokrmů tak představují komplexní zdroj znalostí a nástrojů pro úspěšnou gastronomickou praxi.
Proč si vybrat právě tuto publikaci?
Komplexní průvodce tradiční i moderní českou kuchyní s praktickými recepty.
Aktuální legislativní a hygienické informace, včetně problematiky alergenů.
Podpora při tvorbě jídelních lístků s možností překladů do více jazyků.
Moderní nástroje - webová aplikace pro vyhledávání receptů a kalkulace surovin.
Inspirativní fotografie pokrmů, které oživí váš jídelní lístek.
Hlavní vlastnosti produktu
Obsahuje téměř 600 stran podrobných receptur a gastronomických informací.
Kapitoly věnované alergenům a povinnostem podnikatelů v gastronomii.
Možnost využití doplňkových online materiálů a aplikací.
Překlady do 4 světových jazyků s funkcí exportu.
Seznamy dělení druhů masa a výtěžností surovin při přípravě pokrmů pomocí moderních zařízení.
Před sebou máme učebnici pro kuchaře. Pro začínající kuchaře je důležité, aby měli vše krok za krokem sepsáno. Je důležité, aby ani sebemenší detaily nebyly vynechány. A to se v této učebnici docela povedlo. Jedná se o receptury jak studených, tak i teplých pokrmů pro studenty hotelových a gastro škol. Obsahuje receptury na notoricky známé pokrmy. Učebnici by si mohli pořídit i laici, kteří s vařením doma teprve začínají.
Receptury jsme si povinně všichni pořizovali na střední škole. Najdete tady podle mě opravdu úplně všechno z klasické české gastronomie. Postupy jsou popsané opravdu pro ty největší laiky. Každá receptura je doplněná o přesné gramáže pro přípravu, spolu s tím i tabulka, která pomáhá přepočítat suroviny na porce. Já, 8 let po maturitě, po knížce často sahám, když hledám takové vy klasické věci - holandskou omáčku, knedlíky všeho druhu a hlavně polívky.
Moc pěkná knížka, kterou teda většina zakupovalo spíše jako učebnici na gastronomickou školu. Kniha obsahuje základní české recepty, které jsou pěkně vysvětlené, všechno je potřebně popsané. Kniha se ale určitě hodí nejen žákům gastronomických škol, ale i pro lidi, kteří si vaří jen tak pro radost doma a nechtějí každý recept hledat na internetu nebo volat mamince, aby jim poradila :) Za mě palec nahoru
Označila bych tuto knihu jako nejlepší česká kuchařka, i když primárně je toto vydání asi určené hlavně studentům gastronomických oborů. Ale přesto bych ji asi doporučila všem začínajícím kuchařkám a domácím kuchtíkům, raději než nějakou jinou kuchařskou knihu. Rozhodně jsou zde přesné popisy tradiční české kuchyně. U každého receptu je správný předpis surovin a jejich hmotnost na uvaření deseti porcí a také postup vaření.
Docela mě překvapilo, jak tlustá a těžká ta kniha je. Koupila jsem ji, jelikož to dcera potřebuje do školy. Jen jsem do ní nakoukla uchvátila mě na tolik, že jsem podle ní vařila. Je sice bez obrázků, ale hromady receptů. Popis je udělán tak, že podle ní zvládne vařit každý. Skvělá inspirace . Za mě 1* Super. Určitě si koupím od stejného autora i studenou kuchyni.
Teplé a studené pokrmy, aktualizované tlusté učebnice pro kuchaře, které obsahují neuvěřitelné množství receptů. Už ani nemůžu říct, že jde o základy, protože v ní se najde vše. Tradiční jídla, oblíbená restaurační jídla, různé knedlíky, noky, no vše. Je to ideální kniha, kterou bych doporučila darovat všem dětem. Ať si ji pak v rámci osamostatnění odnesou. Budou ji používat celý život a věřím, že ji rozhodně uplatní, protože je skvělá. Přehledná, srozumitelná.
Luxusní kdyzka se všemi postupy na polévky, jídla apod. Tuhle knížku doporučuji všem, je tam doopravdy všechno a věřím, že s ní budete naprosto spokojeni.
Velmi dobře zpracovaná kuchařka plná zajímavých, nevšedních, ale i těch tradičních receptur na uvaření teplých jídel. Tato kniha od známého autora patří mezi klasickou českou kuchařskou literaturu. Myslím, že tato publikace je ideální i pro začátečníky, kteří se teprve orientují na poli gastronomie. Super jsou i barevné fotografie, které představují uvařené pokrmy. Myslím, že by se kniha mohla stát i pěkným dárkem.
Kniha sloužící jako učebnice pro kuchaře, kteří se oboru teprve učí. Standardem jsou vesměs recepty klasické české, moravské a slezské kuchyně. Autor se, v malé míře, snaží i o celosvětovou kuchyni, což je naprostá katastrofa. Italskou snad nikdy neviděl, natož aby, podle jeho receptur, něco italského (originálního) uvařil. Pokud si autor myslí, že do Pasta carbonara, které nazývá "Špagety po uhlířsku", patří špek a těstoviny doměkka uvařené, pak je to nejspíš v pořádku "po česku". S italskou kuchyní tento recept nemá vůbec nic společného a ani jeho recepty na pizzu. V základním těstu na pizzu opravdu vejce nemají co dělat a rajčatový protlak už vůbec ne. Nedej Bože, že autor doporučuje pizzu rozválet na půl centimetru tlustou placku. Takže shrnutí: Česká kuchyně asi OK, ale tu italskou asi nikdy neochutnal, jinak by nemohl představit ve svých receptech takovou hrůzu, kterou bychom v Itálii nevzali do úst.
3/07/2023
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Poštovné ZDARMA pro všechno zboží!
Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.