Jaroslav Runštuk

Mimo psaní svých knih se autor Jaroslav Runštuk také věnuje své organizaci - SETPUS, která byla založena v roce 1990 a věnuje se poradenství, vzdělávání, pohostinství a ubytování. Runštuk je kuchařem a gastronomickým odborníkem, který je držitelem řady významných ocenění - např. Zlatý kříž Sv. Vavřince. Runštuk se věnuje poradenství pro gastronomické firmy nebo nabídkám kurzů (nabízí např. vzdělávání v rámci obsluh zákazníků, přípravy minutek nebo teplých pokrmů). Runštuk se v oblasti vydávání knih věnuje zejména kuchařkám. Mezi jím publikované knihy patří “Receptury studených pokrmů”, která vyšla ve třech vydáních.

Recenze knih autora


Obrázek knihy
Před sebou máme učebnici pro kuchaře. Pro začínající kuchaře je důležité, aby měli vše krok za krokem sepsáno. Je důležité, aby ani sebemenší detaily nebyly vynechány. A to se v této učebnici docela povedlo. Jedná se o receptury jak studených, tak i teplých pokrmů pro studenty hotelových a gastro škol. Obsahuje receptury na notoricky známé pokrmy. Učebnici by si mohli pořídit i laici, k... číst celéteří s vařením doma teprve začínají.
16/10/2019
Obrázek knihy
Receptury jsme si povinně všichni pořizovali na střední škole. Najdete tady podle mě opravdu úplně všechno z klasické české gastronomie. Postupy jsou popsané opravdu pro ty největší laiky. Každá receptura je doplněná o přesné gramáže pro přípravu, spolu s tím i tabulka, která pomáhá přepočítat suroviny na porce. Já, 8 let po maturitě, po knížce často sahám, když hledám takové vy klasick... číst celéé věci - holandskou omáčku, knedlíky všeho druhu a hlavně polívky.
31/08/2020
Obrázek knihy
Moc pěkná knížka, kterou teda většina zakupovalo spíše jako učebnici na gastronomickou školu. Kniha obsahuje základní české recepty, které jsou pěkně vysvětlené, všechno je potřebně popsané. Kniha se ale určitě hodí nejen žákům gastronomických škol, ale i pro lidi, kteří si vaří jen tak pro radost doma a nechtějí každý recept hledat na internetu nebo volat mamince, aby jim poradila :) Z... číst celéa mě palec nahoru
17/01/2021
Obrázek knihy
Zakoupeno jako pomůcka dceři do školy.Moc pěkné zpracování .Lze použít i jako běžnou kuchařku.Vřele doporučuji.
19/12/2019
Obrázek knihy
Studené pokrmy jsou velmi výživné a kvalitní. Budete překvapeni, kolik jich v knize naleznete. Samotná publikace je gigantická, má 812 stran. Pokud se budete snažit připravit raut, nebo catering, tak se pro Vás stane neocenitelným pomocníkem. Receptů je obrovské množství a Vy nebudete vědět, jaký máte dřív připravit. Rad a tipů je v ní nepočítaně, psáno přehledně a dobrým stylem. Studen... číst celéá kuchyně na jedničku.
22/08/2017
Obrázek knihy
Označila bych tuto knihu jako nejlepší česká kuchařka, i když primárně je toto vydání asi určené hlavně studentům gastronomických oborů. Ale přesto bych ji asi doporučila všem začínajícím kuchařkám a domácím kuchtíkům, raději než nějakou jinou kuchařskou knihu. Rozhodně jsou zde přesné popisy tradiční české kuchyně. U každého receptu je správný předpis surovin a jejich hmotnost na uvaře... číst celéní deseti porcí a také postup vaření.
23/11/2021
Obrázek knihy
Zrovna teď je období, kdy jsou velká vedra. V takovém případě člověk ani nemá příliš chuť k jídlu a už vůbec netouží po něčem, co ho ještě více zahřeje. Teplé polévky jsou sice výtečné, ale prostě spíše pro ostatní roční období než léto. Tato kniha pojednává o studených pokrmech, na které v ní najdete velké množství receptů - je to totiž docela bichle, takže by si mohl vybrat i kdejaký ... číst celémlsoun. Navíc má pěknou grafickou úpravu.
27/07/2017
Obrázek knihy
Docela mě překvapilo, jak tlustá a těžká ta kniha je. Koupila jsem ji, jelikož to dcera potřebuje do školy. Jen jsem do ní nakoukla uchvátila mě na tolik, že jsem podle ní vařila. Je sice bez obrázků, ale hromady receptů. Popis je udělán tak, že podle ní zvládne vařit každý. Skvělá inspirace . Za mě 1* Super. Určitě si koupím od stejného autora i studenou kuchyni.
9/09/2021
Obrázek knihy
Luxusní kdyzka se všemi postupy na polévky, jídla apod. Tuhle knížku doporučuji všem, je tam doopravdy všechno a věřím, že s ní budete naprosto spokojeni.
16/07/2020
Obrázek knihy
Teplé a studené pokrmy, aktualizované tlusté učebnice pro kuchaře, které obsahují neuvěřitelné množství receptů. Už ani nemůžu říct, že jde o základy, protože v ní se najde vše. Tradiční jídla, oblíbená restaurační jídla, různé knedlíky, noky, no vše. Je to ideální kniha, kterou bych doporučila darovat všem dětem. Ať si ji pak v rámci osamostatnění odnesou. Budou ji používat celý život ... číst celéa věřím, že ji rozhodně uplatní, protože je skvělá. Přehledná, srozumitelná.
5/09/2019
Obrázek knihy
Pěkné a zajímavé zpracování nevšedních receptů pro každou zajetou nebo i začínající šikovnou hospodyňku. Studená kuchyně bývá vděčná hlavně když není čas se s jídlem vyvářet, stačí sáhnout do lednice pro ingredience a čarování může začít. Kniha je pěkně a vkusně doprovázena barevnými fotografiemi. Za vyšší pořizovací cenu čtenář dostane plno originálních receptů, které mohou inspirovat ... číst celéi potěšit. doporučuji.
31/07/2019
Obrázek knihy
Dostali jste někdy hlad, šli se podívat do ledničky a našli tam pár surovin, ale nevěděli jste co z toho. Aby se to dalo jíst, daly se zkombinovat chutě k sobě a byli jste spokojeni. Receptury studených pokrmů vám pomohou. Najdete zde spousty skvělých jídel, která by vás snad ani nenapadla, že se dají tak snadno a tak rychle vyrobit. Kniha obsahuje postupné návody na přípravu pokrmů a p... číst celéěkného naservírování.
28/10/2017
Obrázek knihy
Zajímavá kniha. Obsahuje vše pro ty, kteří by se chtěli zabývat chystáním třeba rautů, studené kuchyně. Je tam hodně receptů doplněných fotografiemi. Navíc je tam plno praktickách rad, co se týče i hygienickým předpisů, které je třeba znát. Kniha je dobře a prakticky postavena. Autor má dobrý styl psaní a kniha není nudná. Je to taková bible kuchyně vzhledem k tomu velkému počtu stran. ... číst celéLíbila se mi.
22/07/2017
Obrázek knihy
Kniha je supr rád podle ní vařím. Kdo má rád českou kuchyni doporučuji
29/11/2023
Obrázek knihy
Množství receptů ,které najdou využití v mnoha domácnostech. Doporučuji.
4/11/2023
Obrázek knihy
S knížkou jsem spokojená lepší než hledat recepty na internetu. Vařím podle ní recepty co jsem ještě nevarila.
20/07/2023
Obrázek knihy
Kniha sloužící jako učebnice pro kuchaře, kteří se oboru teprve učí. Standardem jsou vesměs recepty klasické české, moravské a slezské kuchyně. Autor se, v malé míře, snaží i o celosvětovou kuchyni, což je naprostá katastrofa. Italskou snad nikdy neviděl, natož aby, podle jeho receptur, něco italského (originálního) uvařil. Pokud si autor myslí, že do Pasta carbonara, které nazývá "Špag... číst celéety po uhlířsku", patří špek a těstoviny doměkka uvařené, pak je to nejspíš v pořádku "po česku". S italskou kuchyní tento recept nemá vůbec nic společného a ani jeho recepty na pizzu. V základním těstu na pizzu opravdu vejce nemají co dělat a rajčatový protlak už vůbec ne. Nedej Bože, že autor doporučuje pizzu rozválet na půl centimetru tlustou placku. Takže shrnutí: Česká kuchyně asi OK, ale tu italskou asi nikdy neochutnal, jinak by nemohl představit ve svých receptech takovou hrůzu, kterou bychom v Itálii nevzali do úst.
3/07/2023
Obrázek knihy
Tuto knihu mám doma ve starším vydání a je perfektní. Nejsem žádný profi kuchař a byl jsem s ní maximálně spokojen, prostě tam najdete recepty s přesnou gramáží všeho potřebného tak aby jídlo chtnalo tak jak má. A tahle kniha přeně navazuje a mohu jí vřele doporučit všem kteří chtějí vařit dobré poctivé jídla, moc děkuji a jsem moc spokojen. David
11/03/2023
Obrázek knihy
Nevím, jak se to stalo, ale v mém výtisku chybí u pečených jídel v receptech alespoň orientační teplota a doba pečení.
17/10/2022
Obrázek knihy
Rychlé vyřízení a velká spokojenost
19/01/2022