Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové
Olivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd. Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán.
- Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů.
- Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta.
- Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů.
- Vhodný k restování.
- Vynikající do dresingů a marinád.
Nejvyšší obsah polyfenolů
Pro tento olej z oliv Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
Kyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality
Pro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.
Extrakce za studena pro zachování chuti i kvality
Extra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27oC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech. Ideální teplota skladování je 18oC.
BIO olivový olej a certifikáty organického pěstování
Ekologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:
- Respektování přírodních cyklů.
- Zachování biologické rozmanitosti oblasti.
- Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO).
Další certifikace
- USDA (USA, soulad s NOP). První španělský olivový olej, který získal certifikát USDA. Od roku 2003.
- JAS (Japonský ekologický standard). Od roku 2004.
- Čínský ekologický certifikát (GB 19630). První španělský olivový olej, který tento certifikát získal. Od roku 2011.
Výživové hodnoty na 100 ml
Energetická hodnota
3448 kJ/ 824 kcal
Tuky
91,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny
13,7 g
- z toho polynasycené tuky
9,2 g
- z toho mononenasycené tuky
68,7 g
Sacharidy
0 g
Vláknina
0 g
Bílkoviny
0 g
Sůl
0 g
ES-ECO-001-AN certifikát
Náš olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
Složení: Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní stravě.
Země původu: Španělsko
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Hmotnost: 500 ml
schovat popis