Olej odrudy Picual - nejvyšší množství kyseliny olejové
\nOlivový olej z oliv Picual má nejvyšší množství kyseliny olejové ze všech odrůd. Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin a má celou řadu pozitivních přínosů na náš organismus. Především podporuje srdečně cévní systém, má silné antioxidační vlastnosti, reguluje hladinu krevního cukru a je také důležitá pro integritu buněčných membrán.
\n- \n
- Nepostradatelná surovina italských a řeckých pokrmů. \n
- Základní surovina těstovin, rissota nebo pesta. \n
- Vhodný pro přípravu jak studených, tak teplých pokrmů. \n
- Vhodný k restování. \n
- Vynikající do dresingů a marinád. \n
Nejvyšší obsah polyfenolů
\nPro tento olej z oliv Picual je typická jemně štiplavá chuť, což je práce obsažených polyfenolů. Polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji řečeno druh antioxidantů, které kromě toho, že působí jako přírodní konzervant, ale také i jiné přínosy pro naše zdraví. Právě množství polyfenolů se odráží na chuti olivového oleje. Čím více je olej štiplavý, tím více polyfenolů obsahuje a tím má i větší vliv na naše zdraví. Kromě obsah polyfenolů je jeho vysoká kvalita tohoto oleje ceněna i pro svůj obsah vitamínu E. Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením.
\nKyselost méně než 0,15% - jeden z ukazatelů kvality
\nPro získání co nejkvalitnějšího oleje je důležitý také čas, který je mezi sklizní a samotným lisováním oliv. Časové rozmezí je u tohoto oleje menší než tři hodiny, aby se zabránilo oxidaci. Nezpochybnitelným znakem vynikající kvality je nízká kyselost. Extra panenský olivový olej Picual má jednu z nejnižších úrovní kyselosti na trhu: vždy pod 0,15 % a u některých šarží dosahuje dokonce 0,08 % kyselosti.
\nExtrakce za studena pro zachování chuti i kvality
\nExtra panenské olivové oleje se získávají přímo z plodů a výhradně mechanickými postupy, mletím oliv. Zbývající kategorie olivového oleje, označovány jako „olivový olej“, se nevyrábí přirozeně, ale získávají se chemickou rafinací za použití kyseliny fosforečné. Celý proces extrakce oleje z čerstvých oliv probíhá pod 27oC, což umožňuje, zachování jeho chuti, aroma i nutričních vlastností. Pro optimální zachování všech jeho vlastností jej doporučujeme skladovat mimo dosah světla a nejlépe na chladných místech. Ideální teplota skladování je 18oC.
\nBIO olivový olej a certifikáty organického pěstování
\nEkologické zemědělství je způsob pěstování, který nepoužívá chemické látky syntetického původu, geneticky modifikované nebo deriváty. Kromě BIO evropské certifikace má olej také certifikaci CAAE. Tato certifikace zaručuje:
\n- \n
- Respektování přírodních cyklů. \n
- Zachování biologické rozmanitosti oblasti. \n
- Produkce bez použití syntetických chemikálií nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO). \n
Další certifikace
\n- \n
- USDA (USA, soulad s NOP). První španělský olivový olej, který získal certifikát USDA. Od roku 2003. \n
- JAS (Japonský ekologický standard). Od roku 2004. \n
- Čínský ekologický certifikát (GB 19630). První španělský olivový olej, který tento certifikát získal. Od roku 2011. \n
Výživové hodnoty na 100 ml
\nEnergetická hodnota\n3448 kJ/ 824 kcal
\nTuky\n91,6 g
\n- \n
- z toho nasycené mastné kyseliny\n13,7 g \n
- \n
- z toho polynasycené tuky\n9,2 g \n
- \n
- z toho mononenasycené tuky\n68,7 g \n
Sacharidy\n0 g
\n- \n
- z toho cukry\n0 g \n
Vláknina\n0 g
\nBílkoviny\n0 g
\nSůl\n0 g
\nES-ECO-001-AN certifikát
\nNáš olivový olej má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU.
\nNákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
\nSložení: Extra panenský olivový olej z odrůdy Picual*. *produkt z ekologického zemědělství. Olivový olej získaný z oliv výhradně mechanickými prostředky. Minimální trvanlivost (číslo šarže) na spodní stravě.
\nZemě původu: Španělsko
\nDistributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
\nSkladování: Uchovávejte v suchu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
\nHmotnost: 500 ml
\n schovat popis- Výrobce: BrainMax Pure
- Kód:
- Jazyk: Čeština
Recenze