Recenze Bible šéfkuchaře Ovoce a zelenina

Bible šéfkuchaře Ovoce a zelenina

Bible šéfkuchaře Ovoce a zelenina

388 Kč
Zobrazit knihu
Ovoce a zelenina dnes neodmyslitelně patří do zdravé mezinárodní kuchyně. V této rozsáhlé encyklopedické příručce najdete důležité informace o celé řadě nejrůznějších druhů ovoce a zeleniny: o jejich rozšíření, způsobu pěstování, využití v kuchyni a chuťových vlastnostech. Podrobné kapitoly... číst celé 

Recenze

6
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Je to skvělá encyklopedie, kde naleznete spoustu druhů ovoce a zeleniny o kterých jste ani neměli ponětí že existují. Skvěle popsaná chuť daného ovoce i zeleniny, dozvíte se na co daný druh použít, jak skladovat, jak upravovat. Prostě skvělé typy a rady. Až uvidíte kolik existuje druhů rajčat a jak se liší chutí a vším, řeknete si - prostě rajče! ale ona je to docela věda :) Doporučuji všem milovníkům jídla.
25/05/2020
Avatar uživatele
Knih o vaření a jídle není doma nikdy dost. Já teda mám ráda, pokud můžu do nějaké nahlédnout a hledat inspiraci, co dobrého si doma připravíme a hlavně z jakých surovin. Tato kniha s názvem Bible šéfkuchaře, se věnuje speciálně ovoci a zelenině. Tyto suroviny nemusí být jen přílohou, ale i hlavním chodem nebo moučníkem. Dozvíte se v ní spoustu informací o jednotlivých druzích, jak se třeba pěstují a co lze z nich připravit. Najdete zde i kapitolu o bylinkách a koření.
16/03/2020
Avatar uživatele
V této knize najdete informace například o jádrovinách, peckovinách, bobulovém ovoci, skořápkovinách, jižním ovoci a citrusových plodech. Seznámíte se s nejběžnějšími druhy a odrůdami zeleniny a mořskou zeleninou. Navíc je v knize extra kapitola věnovaná bylinkám a koření. Zjistíte zde mnoho zajímavých informací také o tom, jak ovoce a zeleninu zpracovávat a upravovat.
Například v kapitole o jablcích se dozvíte o jejich pěstování, historii, uskladnění a o látkách, které obsahují. Také jsou zde fotografie a informace o nejběžnějších druzích jablek.
30/04/2018
Avatar uživatele
Nevím jak pro vás, ale pro nás je tohle tak trochu překvapení. Naše generace je spíše zvyklá na to připravovat si jídla z ovoce spíše pomocí tepelné úpravy a to ve formě kompotů a různých rozvarů. Toho se ale v této knize nedočkáte a to díky tomu, že zde jde především o svěžest a zachování chuti a hlavně také základních tvarů- Moc milé překvapení to pro nás je a tak se s tím tedy pomalu ale jistě seznamujeme.
3/02/2020
Avatar uživatele
Ovoce a zelenina, základ každého zdravého jídelníčku. Pokud chcete být zdraví, musíte ho konzumovat ve velkém.
V této příručce najdete informace o různých druzích ovoce i zeleniny, kde se pěstují, jak se pěstují, kde se hlavně vyskytují a jak se v kuchyni dají použít.
Kniha je řazena do kapitol a je velmi přehledně zpracovaná, takže se v ní neztratíte. Rozhodně doporučuji, obsahuje i bylinky a koření.
30/09/2017
Avatar uživatele
Ovoce a zelenina. Říká Vám to vůbec něco ? Já vím, hodně lidí spíš konzumuje něco jiného. To je ovšem velká chyba a měli byste jí napravit. Tato kniha se zaměřuje na ovoce a zeleninu, ale v širokém měřítku. Naleznete v ní vyčerpávající informace, které byste měli znát. Určeno hlavně pro kuchaře, ale i běžný člověk si v ní najde plno věcí, které potom bude moci zkusit v praxi. Psáno čtivě a rozděleno do zajímavých kapitol. Čekají Vás i byliny a koření.
28/09/2017