Ovoce a zelenina dnes neodmyslitelně patří do zdravé mezinárodní kuchyně. V této rozsáhlé encyklopedické příručce najdete důležité informace o celé řadě nejrůznějších druhů ovoce a zeleniny: o jejich rozšíření, způsobu pěstování, využití v kuchyni a chuťových vlastnostech. Podrobné kapitoly...
číst celé
Ovoce a zelenina dnes neodmyslitelně patří do zdravé mezinárodní kuchyně. V této rozsáhlé encyklopedické příručce najdete důležité informace o celé řadě nejrůznějších druhů ovoce a zeleniny: o jejich rozšíření, způsobu pěstování, využití v kuchyni a chuťových vlastnostech. Podrobné kapitoly věnované radám pro kuchaře s detailními sériemi fotografií přinášejí cenné náměty pro zpracování a přípravu ovoce a zeleniny. Kniha se zabývá i bylinkami a kořením, které doplňují a zintenzivňují vlastní chuť mnoha potravin. Nabízený přehled představuje důležité bylinky a koření mezinárodní kuchyně a zve nás ke vstupu do pestrého světa vůní a chutí.
schovat popis
Recenze
Například v kapitole o jablcích se dozvíte o jejich pěstování, historii, uskladnění a o látkách, které obsahují. Také jsou zde fotografie a informace o nejběžnějších druzích jablek.
V této příručce najdete informace o různých druzích ovoce i zeleniny, kde se pěstují, jak se pěstují, kde se hlavně vyskytují a jak se v kuchyni dají použít.
Kniha je řazena do kapitol a je velmi přehledně zpracovaná, takže se v ní neztratíte. Rozhodně doporučuji, obsahuje i bylinky a koření.