Clovek by rekl, ze se vsechno tohle da najit na internetu, ze jo...a ano, da. Ale, ruku na srdce, kdo dokaze doopravdy prakticky varit a vyhledavat a zavarovat a kvasit podle netu? Jja tedy ten typ nejsem. Nakládáme zeleninu je titul plny vybornych receptu, velice se mi osvedcil....
číst celé
Clovek by rekl, ze se vsechno tohle da najit na internetu, ze jo...a ano, da. Ale, ruku na srdce, kdo dokaze doopravdy prakticky varit a vyhledavat a zavarovat a kvasit podle netu? Jja tedy ten typ nejsem. Nakládáme zeleninu je titul plny vybornych receptu, velice se mi osvedcil. Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení -a i kdyz nejsou vsechny fotky uplne top kvalitni, tak se mi to libi moc.
schovat popis
Objevte tajemství chutné a zdravé domácí konzervace zeleniny!
Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení je praktická příručka, která vám otevře dveře k unikátnímu způsobu uchování zeleniny plné vitamínů a minerálů.
Bakterie mléčného kvašení představují přírodní konzervant, který nejen prodlouží trvanlivost zeleniny, ale také jí dodá nezaměnitelnou chuť a aromatickou pestrost, kterou žádná jiná metoda nedokáže nabídnout. Tato kniha vás krok za krokem provede jednoduchými a ověřenými postupy, jak využít mléčné kvašení k přípravě zdravých domácích pochoutek, které uspokojí i ty nejnáročnější kuchaře.
Autorka klade důraz na osvědčené tradiční i moderní metody, které nejsou složité a dají se aplikovat téměř na všechny druhy zeleniny - nejen na zelí, jak se mnoho lidí mylně domnívá. Díky této příručce si tak můžete celý rok uchovat čerstvý a chutný zdroj vitaminů, enzymů a dalších cenných látek, který je zároveň velmi levný a nenáročný na přípravu.
Proč si vybrat knihu Nakládáme zeleninu?
Podpora zdraví: Uchovejte vitamíny a minerály v zelenině díky přirozenému kvašení.
Jednoduché a osvědčené postupy: Praktické recepty, které zvládne každý.
Široké využití: Naučíte se nakládat téměř všechny druhy zeleniny, nejen klasické zelí.
Chuť a aroma: Užijte si jedinečné chutě, které jiné konzervace nenabídnou.
Levné a dostupné: Využijte domácí konzervaci jako ekonomickou alternativu ke koupeným produktům.
Klíčové vlastnosti produktu
Praktická kniha s obrázkovou přílohou, která podporuje pochopení a motivaci k vlastní výrobě.
Obsahuje množství receptů a tipů na nakládání zeleniny pomocí mléčného kvašení.
Zaměřuje se na biologickou konzervaci pomocí přírodních procesů.
Navržena tak, aby byla srozumitelná pro začátečníky i pokročilé.
Podporuje zdravý životní styl a domácí výrobu potravin.
Nakládaná a kvašená zelenina, to je něco, co můžu, jen tak nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. V této kuchařce najdete spoustu skvělých receptů. Na začátku vás autorka seznámí s tím, co to vůbec kvašení je a jak probíhá a potom už se můžete vrhnout na zkoušení receptů z všelijaké zeleniny, okurků, kedluben, pórku, mrkvičky a samozřejmě zelí. Jen mám drobnou výtku ke grafickému zpracování knihy, které mohlo být lepší, hlavně fotografie uvnitř, přece jen, je to kuchařka, a jídlo jíte i očima.
Clovek by rekl, ze se vsechno tohle da najit na internetu, ze jo...a ano, da. Ale, ruku na srdce, kdo dokaze doopravdy prakticky varit a vyhledavat a zavarovat a kvasit podle netu? Jja tedy ten typ nejsem. Nakládáme zeleninu je titul plny vybornych receptu, velice se mi osvedcil. Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení -a i kdyz nejsou vsechny fotky uplne top kvalitni, tak se mi to libi moc.
Kuchařka s názvem Nakládaná zelenina je výborným pomocníkem na to, když máte na zahrádce přebytky zeleniny a nestíháte je jinak zpracovat. Nakládání je výborný způsob, jak uchovat potraviny co nejdéle a navíc se jedná o chutný způsob. Zelenina si uchová spoustu svých vitamínů a můžete ji využít během roku. Kuchařka dává návody, jak na to. Vše je přesně popsáno, i s množstvím a ingrediencemi. Doporučuji.
Velmi pěkně zpracovaná publikace o nakládání zeleniny, nejenom zelí, jak jsme převážně zvyklí. Velmi vhodný způsob úpravy zeleniny, zdravý a chutný. Jedná se vlastně o tzv. pickles, fermentovanou zeleninu získanou kvašením, která je velmi zdravá a prospěšná našemu lidskému organismu. Velmi zdařilý je i obrazový materiál, barevné fotografie vhodně a vkusně obsah knihy doplňují. Vynikající recepty, jednoduché a srozumitelné.
Nakládaná zelenina chutná skvěle, to mu potvrdit. Kdo jí jednou ochutná, nikdy nezapomene na její lahodnou a zvláštní příchuť. Samozřejmě jen tehdy, pokud je skvěle připravena. Jestli se chcete ponořit do tajů nakládání, bude pro Vás tato kniha velkým přínosem. Naleznete v ní skvělé receptury, podle kterých dokážete stvořit hotové zázraky. Je plná rad a nádherných obrázků, vhodná pro každého, kdo rád experimentuje.
máme vlastní zahrádku, proto jsem hledala knižku, která by mě poradila jak mohu nakládat zeleninu pomoci mléčného kvašení. Tento způsob nakládání jsem už dříve ochutnala u kamarádky a moc mi to zachutnalo, tak z toho důvodu jsem si ji zakoupila. myslím, že tento způsob uchovávání zeleniny je zdravý a velmi dobrý. Líbí se mi, že recepty jsou doplněny ilustracemi. jsem moc ráda, že knihu vlastním a využívám ji.
Jelikož bydlíme na vesnici a máme velikou zahradu, často nám zbyde velké množství zeleniny. V této knize jsem našla skvělé nápady na její uskladnění, pro mě dosud neznámým způsobem. Je to velmi zajímavá kniha, která mi otevřela dveře do nového světa úpravy jídel opravdu chutným způsobem. Navíc jsou naložené potraviny stále kvalitní a při kvašení získají mnoho pro tělo potřebných látek. Skvělý způsob obměny
Jak já tu svou dceru mám rád, ona mě tentokrát velmi mile překvapila s tím, že mi přinesla několik skvělých sklenich, ketré připravila s pomocí receptů a snadných postupů na základě této knihy Nakládáme zeleninu - Zdravě, rychle, chutně pomocí mléčného kvašení, kterou jsem si pak od ní zapůjčil a to co mi od ní chutnalo si taky moc rád vyzkoušel sám na vlastní kůži aznávám, že je to skvělý způsob spracování potravin.
Měli jste dobrou úrodu na zahradě? A potřebovali byste zeleninu naložit, ale nevíte jak? Odpovědi na základní otázky ohledně nakládané zeleniny se dočtete právě v této knize. Kniha je plná výborných rad a postupů jak na to. Jak dlouho to bude trvat, kam umístit, kdy je ten správný čas, do čeho dát? A mnohé další otázky kniha zodpoví. Kniha je také vhodná jako dárek k Vánocům pro vaší maminku či babičku.
Skvělá knížka pro každého, kdo chce začít jíst zdravě. Zdravé stravování začíná u zdravých střev a tedy kvasených pokrmů ' a nebudete k tomu potřebovat drahé kvasaky ani zakopávat hrnce pod zem, stačí vám jednoduché, ale chutné recepty z této knihy. Chvíli mi trvalo recepty úplně vychytat a dodržet postupy, ale jak jsem si na to přišla, začala to být hračka. Skvělá kniha plná vašeho zdraví - tak na co ještě čekáte?!
Kvašená zelenina je nesmírně zdravou potravinou plnou vitamínů a zejména přes zimu by měla být nedílnou součástí našeho jídelníčku. Tato knížka nabízí spoustu lahodných receptů na její přípravu. Recepty jsou inspirativní a nabízí k vyzkoušení kombinace, které by vás třeba ani nenapadly. Je plná lákavých fotografií a postupy jsou dobře popsané. I když se mi knížka líbí, přecijen jsem měla v ruce i vydařenější kousky s touto tematikou.
30/05/2019
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Doporučuji všem, kteří se zabývají kvašením.
Skvělá kniha plná vašeho zdraví - tak na co ještě čekáte?!