Recenze Kuchařské suroviny - Příručka o více než 1000 ingrediencích

Kuchařské suroviny - Příručka o více než 1000 ingrediencích

Kuchařské suroviny - Příručka o více než 1000 ingrediencích

296 Kč
Zobrazit knihu
Přehledné a stručné informace, názvy surovin v několika jazycích, barevné fotografie - to je základní charakteristika této příručky a učebnice zbožíznalství, která přináší poučení o více než tisícovce ingrediencí. Obilniny, výrobky z obilnin, různé druhy mléka, mléčné výrobky, octy, oleje, tuky,... číst celé 

Recenze

3
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
V této knize najdete více jak tisíc ingrediencí, které se v kuchyni používají hojně i méně často. Každá surovina je pojmenována v češtině, ale najdete zde i její název v cizích jazycích – v angličtině, němčině, francouzštině, španělštině, italštině a popřípadě i její latinský název.Také je zde stručná charakteristika ingredience. Tuto knihu celkem často využívám, když potřebuji z angličtiny přeložit nějakou méně známou ingredienci.
31/08/2018
Avatar uživatele
I když budete kuchařským mistrem, bez kvalitních surovin pořádné jídlo neuděláte. Tato příručka obsahuje přes tisíc druhů ingrediencí a některé z nich jsou tak zajímavé, že jsem o jejich existenci neměl ani ponětí. Výběr je obrovský a zahrnuje téměř všechny oblasti. Ryby, plody moře, obiloviny, maso, vejce a další suroviny, o kterých se dokonce dozvíte i nějaké zajímavosti. Dokonce jsou jejich názvy přeloženy do cizích jazyků, což určitě někdo ocení.
30/03/2019
Avatar uživatele
V první řadě se nejedná o kuchařku ani o knihu o jídle. Je to kniha o surovinách. Stručně a věcně popsaných surovinách.
Kniha se dělí do mnoha kategorií, což usnadňuje orientaci. Každá surovina u sebe nese i překlad do angličtiny, němčiny, francouzštiny, španělštiny a italštiny. Což se může hodit i pokud jde o zlepšení se v cizích jazycích. Pak následuje stručný popis a hodnocení, jež udává míru zastoupení v evropských kuchyních.
Kniha je zajímavým lexikonem, který vás provede různorodostí a množstvím všemožných potravin.
28/07/2019