Známá odbornice na zdravou výživu a zdravé vaření v knížce odhalí taje využití celozrnných obilovin a produktů v moderní domácnosti. 100 jednoduchých a fungujících receptů a mnoho praktických rad pomůže každému (nejen) začátečníkovi s celozrnným vařením a pečením a seznámí i s potřebami celozrnné...
číst celé
Známá odbornice na zdravou výživu a zdravé vaření v knížce odhalí taje využití celozrnných obilovin a produktů v moderní domácnosti. 100 jednoduchých a fungujících receptů a mnoho praktických rad pomůže každému (nejen) začátečníkovi s celozrnným vařením a pečením a seznámí i s potřebami celozrnné domácnosti.
schovat popis
Stručná celozrnná bio kuchařka přináší excelentní recepty, se kterými nebudete mít naprosto žádný problém. A ono to není pouze o těch receptech, autorka dokonce čtenáři nabídne plno praktických rad, jak s těmi celozrnnými dobrotami pracovat. Pokud se budete takto stravovat, zřejmě Vás nebude muset zajímat nějaké zácpa, či problémy se zažíváním. A zhubnete. Pokud ne, tak neztloustnete. Celozrnné obiloviny, to je opravdu menší zázrak.
Knížka je moc fajn! Je malá - proto se dobře používá při vaření -, přehledná, a zároveň obsahuje základní informace o nejběžnějších druzích zrnin a obilnin.
Celozrnné pečivo, to je prostě požehnání a já na něj nedám dopustit. Jde o to,že mi po něm vůbec nic není a tělo ho perfektně stráví. Žádné problémy už neexistují. Proto jsem si sehnal tuto kuchařku, která je pro mě luxusní. Obsahuje 100 receptů a dá se říci, že už mám do konce života vystaráno. Stala se součástí mého potravinového řetězce a už tam pravděpodobně zůstane. Kniha by mohla být o něco delší, ale nic není dokonalé.
Obilná jídla jsou nesmírně zdravá, dejte jim šanci. V této kuchařce objevíte nádherné recepty. I když obsahuje pouhých 68 stran, neznamená to, že je z laciného kraje. Obsahuje barevné fotografie, návody na celozrnné těsto, z kterého můžete udělat buchty, koláče, vánočku, nebo dokonce excelentní perník na plech. Dále je tu špalda, dozvíte se v čem je prospěšnější než pšenice, kterou zná téměř každý a jak se špaldou pracovat. Báječná kuchařka, která mě překvapila.
Tato poměrně útlá knížka nabízí spoustu báječných receptů pro zdravější život. Jednotlivé obiloviny jsou přehledně rozděleny, popsány, včetně obecné přípravy a ke každé obilovině je uvedeno několik receptů s jejich využitím. Jsou zde recepty slané, sladké a najdeme mezi nimi i pár těch, které můžeme dát na vánoční tabuli. Ovšem čekala jsem, že zde najdu víc receptů na celozrnné pečivo (typu rohlíky, housky, kaiserky, apod.), toho je zde ovšem poskrovnu.
Recenze