Polévka patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i v zahraničí. Obvykle ji podáváme před hlavním jídlem, nezřídka ji však konzumujeme i jako jídlo samostatné. Polévka je jednoduše řečeno základ naší stravy (odtud rčení „polévka je grunt...“). Polévek existuje nepřeberné množství, masovými...
číst celé
Polévka patří k nejoblíbenějším jídlům nejen u nás, ale i v zahraničí. Obvykle ji podáváme před hlavním jídlem, nezřídka ji však konzumujeme i jako jídlo samostatné. Polévka je jednoduše řečeno základ naší stravy (odtud rčení „polévka je grunt...“). Polévek existuje nepřeberné množství, masovými vývary počínaje, přes rozmanité zeleninové polévky až po kulinářské polévkové speciality. Alexandr Žurman (1947–2010), dlouholetý ředitel Nakladatelství Olympia, mezi jehož koníčky vaření vždycky patřilo, připravil se svou ženou Evou pro čtenáře pestrý výběr receptů na polévky na každý týden.
schovat popis
Recenze
V naší rodině moc rádi vaříme polívky a já jsem si na to také zvyká. Takže když vařím nějaký oběd tak většinou chcu udělat i nějakou polévku. Někdy je ale problém, že sama nevím jakou polévku udělat a už se mi několikrát stalo, že se mi ty polevky opakuji. Takže v této kuchařce můžu najít rozmanité recepty, které mě pomůže v rozhodování co právě uvařit. Myslím si že je tato kniha bude mít v naší rodině velmi čestné místo.
Mé oblíbené jsou polévky rajské či slepičí vývar, ale nepohrdnu ani bramboračkou. Tahle kniha je vhodnou knihou pro všechny příznivce polévek ke každému obědu. Najdete tu množství receptů na polévky, které budete chtít rozhodně ochutnat. Myslím, že nevyužijete všechny recepty, ale některé se určitě hodí.